Zo stop je met snurken

· 22 september 2015
Om te stoppen met snurken is het belangrijk om onze luchtwegen te ontlasten. Sommige opties zijn het inhaleren van de geur van eucalyptusolie of het maken van een fysiologische zoutoplossing, die de ademhaling door de neus activeert.

Een fijne, aangename, diepe droom kan onze gezondheid en welzijn verbeteren, maar kan door veel factoren onderbroken worden, waaronder snurken. Er zijn voldoende dingen die ervoor kunnen zorgen dat we snurken, waaronder het nuttigen van alcohol, een verstopte neus door verkoudheden of sinusinfecties, een slechte slaappositie, een afwijking van het tussenschot en nog meer. Snurken resulteert in problemen voor de partner en soms ook voor de persoon zelf, omdat het geluid luid genoeg kan zijn om slapeloosheid te veroorzaken. Gelukkig zijn er voor problemen zoals deze genoeg natuurlijke oplossingen beschikbaar. Ontdek vandaag hoe je stopt met snurken!

Ui, salie en stoombaden

Uien, salie en stoombaden helpen allemaal om snurken te verminderen of te stoppen en kunnen voor een terugkeer van een goede nachtrust zorgen, zodat je de energie kan herstellen die je nodig hebt voor werk en activiteiten tijdens elke nieuwe dag.

Om te profiteren van de voordelen van ui, hoef je er alleen maar één in grote stukken te snijden en 15 minuten te koken. Voeg een klein beetje bruine suiker toe aan de vloeistof en drink het op als een thee. Het is een goed idee om dit twee uur voor het slapen gaan te doen.

Daarnaast kan je ook een thee maken door saliebladeren te gebruiken. Kook er een aantal in een beetje water en drink het een uur voordat je gaat slapen.

Een goede ademhaling is essentieel om te voorkomen dat je snurkt. Een makkelijke manier om de luchtwegen vrij te maken, is door middel van een stoombad, waarbij je een klein beetje eucalyptusolie mengt met kokend water. Giet het water in een kom en bedek het met een handdoek. Laat je hoofd vervolgens op de handdoek rusten en inhaleer de stoom net alsof je in een sauna bent. Ga hiermee door totdat het water afgekoeld is.

Natuurlijke sappen

appels

Alle natuurlijke sappen zijn ook handig voor het behandelen van verscheidene gezondheidsproblemen, waaronder snurken. Fruit heeft eigenschappen die het welzijn van degene die ervan profiteren verbetert. Je zou dagelijks 5 porties moeten eten naast groenten. Drink sappen voor elke maaltijd om je metabolisme te versnellen en voor een goed functioneren van je lichaam te zorgen. We zullen je nu een recept geven voor een natuurlijk sap dat erg goed voor je is en je daarnaast ook helpt om te stoppen met snurken.

Je hebt het volgende nodig:

  • 2 appels
  • 2 wortels
  • ¼ van een citroen en een klein beetje gember

De bereiding is makkelijk, omdat je de bovenstaande ingrediënten alleen maar met een beetje water in een blender hoeft te mengen. Drink het drankje meerdere keren per dag voor de beste voordelen.

Wat zijn de consequenties van snurken voor je gezondheid?

hoofdpijn

Snurken kan het volgende veroorzaken:

  • Een drogere mond
  • Onderbrekingen in je slaappatroon
  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijnen en geïrriteerdheid

Om je te helpen bij het stoppen met snurken kan je een fysiologische zoutoplossing in je neus aanbrengen, om zodoende het ademen door de neusholten te activeren. Meng water (kamertemperatuur) met een halve theelepel zout en een klein beetje baking soda om deze oplossing te maken.

Een andere optie is om een zalf te maken door middel van een mengsel van olijfolie en 50 gram wijnruit. Doe het in een flesje en laat het 2 weken gisten. Breng het mengsel aan op beide neusgaten en de borst en nek wanneer het klaar is.

Tot slot kan een mengsel van eucalyptus en gember positieve effecten voor het verminderen van snurken hebben. Kook een stukje gesneden gemberwortel met een paar eucalyptusbladeren 5 minuten in een kopje water. Drink het water wanneer dit afgekoeld is net als een thee en consumeer vervolgens twee eetlepels gel van een aloëveraplant. Deze remedie zou een half uur voor het slapen gaan ingenomen moeten worden.

Is het mogelijk om snurken te voorkomen?

alcohol

Om te voorkomen dat je gaat snurken of om het te verminderen, zou je het drinken van teveel alcohol en het eten van veel chocola moeten vermijden en de consumptie van gefrituurde of samengestelde voedingsmiddelen dienen te verminderen.

Brandnetel, munt, venkel en valeriaanwortel helpen ook om de luchtwegen te ontstoppen, wat zodoende voorkomt dat je je mond opent om te ademen gedurende de nacht. Als je voorzichtig en consistent gebruikt maakt van de opgenoemde recepten, dan zal je zeker weten positieve resultaten zien wanneer je naar bed gaat, want snurken is iets waar de persoon die snurkt en hun partner onder lijden. Dus je verbetert niet alleen je eigen welzijn, maar ook die van je partner. Een goede nachtrust bestrijdt geïrriteerdheid, vermoeidheid en andere kwalen die de stresswaarden kunnen verhogen.