Zeven dagen honing en knoflook op een lege maag

Om zo veel mogelijk uit dit proces te halen, is het belangrijk dat beide ingrediënten van de hoogst verkrijgbare kwaliteit zijn. Probeer deze behandeling daarnaast te combineren met een gezondere leefstijl.
Zeven dagen honing en knoflook op een lege maag

Laatste update: 02 oktober, 2018

Knoflook is in alle keukens over de hele wereld en van de meest gebruikte natuurlijke ingrediënten. De kenmerkende smaak gaat goed samen met andere specerijen om de smaak van allerlei soorten gerechten te versterken. Je kan voor je gezondheid zelfs knoflook op een lege maag consumeren.

Knoflook is echter nog veel meer dan alleen een goede bondgenoot in de keuken en wordt al eeuwenlang geprezen om zijn vermogen om verlichting te bieden voor een verscheidenheid aan aandoeningen. De geneeskrachtige eigenschappen kunnen worden gebruikt om ontsteking, chronische ziektes en infecties tegen te gaan.

Veel van de voordelen die knoflook biedt zijn te danken aan het allicinegehalte, een actief bestanddeel dat kan helpen om het cholesterolgehalte, de bloeddruk en andere aandoeningen die verbonden zijn aan het cardiovasculaire systeem onder controle te houden.

Ook wordt knoflook gebruikt als middel om spijsverteringsproblemen, ademhalingsziektes en schimmelinfecties te behandelen.

Dankzij de ontstekingsremmende werking en het gehalte antioxidanten is knoflook zelfs een geweldige aanvulling op behandelingen voor artritis, kanker en diabetes.

Voedingsdeskundigen raden aan om knoflook rauw te eten, zodat alle actieve bestanddelen bewaard blijven.

Je kunt ook een middel maken van honing en knoflook. Hierdoor is het makkelijker om de knoflook te consumeren en ondersteun je tegelijkertijd de vele voordelen die dit bolgewas biedt.

In de hoop dat dit middel je gezondheid en je algehele welzijn zal verbeteren, delen we in dit artikel van welke voordelen je allemaal kunt profiteren wanneer je zeven dagen achter elkaar elke dag honing en knoflook op een lege maag consumeert.

Kom hieronder meer te weten!

De voordelen van het consumeren van honing en knoflook op een lege maag

1. Het verbetert de bloedsomloop

Bloedsomloop

Het zwavelgehalte in knoflook, in combinatie met de voordelen die honing biedt, is erg goed voor de bloedsomloop.

Zowel honing als knoflook kunnen helpen om stollingen te voorkomen en maken de aderen sterker, waardoor aandoeningen als trombose en spataderen voorkomen kunnen worden.

2. Het verlaagt de bloeddruk

Het hebben van een hoge bloeddruk is een aandoening die gevaarlijk kan zijn voor de gehele cardiovasculaire gezondheid. Om de bloeddruk op natuurlijke wijze onder controle te houden, kun je proberen om elke ochtend honing en knoflook op een lege maag te consumeren.

3. Het houdt het gehalte slecht cholesterol onder controle

Cholesterol

De allicine die vrijkomt wanneer je een rauwe knoflookteen fijn stampt kan helpen om de bloedbaan te zuiveren en zo overtollig cholesterol te verwijderen. Dit is ook een geweldige manier om je triglyceridengehalte onder controle te houden.

4. Het is ontstekingsremmend

Verschillende studies tonen aan dat veel van de chronische gezondheidsstoornissen waar mensen last van hebben verbonden zijn aan onevenwichtigheden in het lichaam die ontstekingen veroorzaken.

Zowel honing als knoflook gaat ontstekingen tegen en heeft een natuurlijke pijnstillende werking die behulpzaam kan zijn bij aandoeningen als artritis, vochtretentie en spierziekten. Beide ingrediënten gaan virussen tegen en bevorderen de aanmaak van antilichamen die de luchtwegen beschermen.

5. Het versterkt het immuunsysteem

De antimicrobiële en antifungale eigenschappen die honing en knoflook hebben, zijn geweldig om het immuunsysteem te ondersteunen.

Beide ingrediënten verbeteren het lichamelijke afweersysteem om het lichaam beter bestand te maken tegen virussen, bacteriën en andere pathogenen.

6. Het gaat hoest tegen

Hoesten

Of je hoest nu veroorzaakt wordt door een bacteriële infectie of een virus, er bestaat niets beter dan een eenvoudige siroop gemaakt van honing en fijngestampte knoflook. Deze siroop verzacht irritaties en heeft een slijmoplossende werking die flegma opbreekt.

7. Het zorgt ervoor dat je sneller over een verkoudheid of griep heen komt

Alle symptomen die veroorzaakt worden door griep of verkoudheid kunnen worden bestreden door dit middel voortdurend te consumeren.

Hoe maak je dit natuurlijke middel van honing en knoflook?

Honing en Knoflook

Om van alle voordelen die we hierboven genoemd hebben te profiteren, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de honing en knoflook die je gebruikt biologisch zijn.

Het is makkelijk om goedkope honing te vinden in de supermarkt, maar dit soort honing bevat vaak maar weinig voedingsstoffen, omdat het niet 100% natuurlijk is of omdat het toegevoegde suikers bevat.

Ingrediënten

Bereiding

  • Snijd eerst de knoflook in kleine stukjes of gebruik een knoflookpers.
  • Giet de honing over in de glazen pot en roer hier vervolgens de knoflook doorheen.
  • Doe de deksel op de pot en bewaar de pot een week lang op een donkere plek.
  • Na een week zul je een rijke, gezonde siroop hebben.

Hoe neem je de siroop in?

  • Probeer een eetlepel van dit middel van honing en knoflook op een lege maag te consumeren, dus voor het ontbijt. Doe dit gewoon rauw of verdund met wat warm water.
  • Doe dit zeven dagen achtereenvolgend elke dag. Wacht dan een paar weken en herhaal het proces vervolgens opnieuw.
  • Bewaar de honing en knoflook op kamertemperatuur, zodat het mengsel niet begint te kristalliseren.

Onthoud dat de invloed die dit middel heeft per persoon anders kan zijn, afhankelijk van zijn/haar dagelijkse gewoontes. Er zal helemaal niks veranderen als je naast het innemen van dit middel een dieet blijft aanhouden dat rijk is aan verzadigde vetten, suiker en andere ongezonde bestanddelen. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.