Ischias of zenuwpijn in de heup verlichten met 5 natuurlijke remedies
Ischias of zenuwpijn in de heup is de naam voor de pijn die zich langs de heupzenuw naar beneden verspreidt. De pijn doorkruist het lagere gebied van je rug, de bilspieren en dan in een been.
De symptomen beginnen als gevolg van problemen zoals een:
- hernia
- misvorming
- letsel
Het veroorzaakt een irritatie van een deel van de zenuw.
Het resultaat is dat het een ontstekingsreactie uitlokt. Vaak gaat die gepaard met:
- pijn
- gevoelloosheid
- problemen met het aangetaste been
De intensiteit van de zenuwpijn in de heup kan variëren. Het is echter één van de voornaamste redenen van ziekteverzuim bij mensen van middelbare leeftijd.
Je kan de traditionele behandelingen toepassen. Als aanvulling bevelen we enkele natuurlijke, therapeutische remedies aan. Ze zullen helpen om de pijn onder controle te houden.
We maken hier van de gelegenheid gebruik om je wat relevante informatie te geven over zenuwpijn in de heup. We stellen je ook vijf remedies voor die je zelf kan maken en die je zullen helpen bij je herstel.
Oorzaken van zenuwpijn in de heup
We kennen zenuwpijn in de heup onder de populaire naam ischias. Het wordt onder andere veroorzaakt door hernia’s. Die leiden tot een samendrukking van en een ontsteking in de wervelkolom. Een buitensporige botgroei in de wervels kan deze pijn ook veroorzaken.
Vaak is het een gevolg van iets doen dat veel kracht vereist. Het kan ook het gevolg zijn van een letsel of van de aftakeling die met sommige aandoeningen samengaat zoals diabetes.
Risicofactoren
- Overgewicht of obesitas
- Voorwerpen tillen die te zwaar zijn
- Veranderingen van de wervelkolom als gevolg van veroudering
- Een zittend leven leiden
- Jarenlang te lang achtereen blijven zitten
Lees ook dit artikel:
Enkele eenvoudige oefeningen om rugpijn te verhelpen
Symptomen van zenuwpijn in de heup
Het voornaamste symptoom van dit gezondheidsprobleem is een terugkerende overgevoeligheid en een langdurig gevoel van pijn in de heupzenuw.
Meestal zijn er ook nog andere symptomen:
- Voortdurend pijn in de bilspieren of in slechts één been (het treft zelden beide benen).
- Pijn die verergert wanneer je zit.
- Een branderig of tintelend gevoel dat zich naar beneden verspreidt naar je been.
- Verzwakking, gevoelloosheid of problemen om je been te bewegen.
- Een stekende pijn waardoor je moeilijk kan staan of lopen.
Natuurlijke remedies om zenuwpijn in de heup te behandelen
Om zenuwpijn in de heup te behandelen gebruikt men meestal ontstekingsremmende medicatie en spierverslappers. Je kan deze middelen echter ook aanvullen. Maak zelf deze remedies. Ze kunnen je helpen en voor wat verlichting van de pijn zorgen.
1. Ui
Dit middeltje heeft niet de lekkerste geur. De ontstekingsremmende en ontspannende bestanddelen in uien kunnen echter helpen om de irritatie van de heupzenuw te verminderen.
Hoe gebruik je het?
- Snij de ui doormidden en gebruik de binnenkant van één helft. Masseer je rug met de ui gedurende 10 minuten en gebruik kleine cirkelvormige bewegingen.
- Herhaal de behandeling twee keer per dag, tot je verlichting voelt.
2. Koolbladeren
Je kan de therapeutische eigenschappen van koolbladeren gebruiken. Ze kunnen helpen om de symptomen van zenuwpijn in de heup op een natuurlijke manier te kalmeren.
Hoe gebruik je het?
- Warm meerdere koolbladeren op in kokend water. Breng ze dan aan op de pijnlijke plekken.
- Laat ze gedurende 10 minuten inwerken. Indien nodig, herhaal je deze behandeling twee keer per dag.
3. Gemberolie
Gemberolie bevat een actief bestanddeel bekend als gingerol. Deze stof werkt niet alleen ontstekingsremmend. Het veroorzaakt ook een warme gewaarwording die kan helpen om de pijn te verminderen.
Hoe gebruik je het?
- Doe een beetje gemberolie op je handpalmen. Masseer het op de zones die getroffen zijn door zenuwpijn in de heup.
- Voer deze massage gedurende 8 tot 10 minuten uit en rust daarna.
- Herhaal deze behandeling elke dag tot de pijn verdwenen is.
Ook dit is een boeiend artikel:
Maak zelf een antivirale thee met gember
4. Knoflook
Knoflook bevat actieve basiselementen die de bloedcirculatie helpen verbeteren. Dit kan je helpen om te herstellen van de pijn die veroorzaakt wordt door letsels in de heupzenuw.
Hoe gebruik je het?
- Eet één knoflookteentje op een lege maag. Herhaal dit nog eens vóór je gaat slapen.
5. Goudsbloemolie
Deze olie is populair omdat het antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen bezit. Het is een geneeskrachtig middel voor uitwendig gebruik. Goudsbloemolie kan helpen om verschillende soorten pijn te verlichten.
Masseer de olie op de getroffen zones. Het zal helpen om de bloedcirculatie te verbeteren. Dat betekent dus dat het helpt om de ontsteking te verminderen en helpt bij de beweging.
Hoe gebruik je het?
- Breng een beetje goudsbloemolie aan langs de heupzenuw waar je de pijn voelt. Geef jezelf gedurende 10 tot 15 minuten een goede massage.
- Probeer een ruwe massage te vermijden zodat je de situatie niet erger maakt.
- Herhaal deze remedie twee keer per dag.
Heb je last van zenuwpijn in de heup? Probeer dan deze remedies. Onthoud echter ook dat je zware lichamelijke activiteit moet voorkomen. Vermijd ook alle gewoonten die de aandoening erger kunnen maken. Praat met een medisch professional en leer andere vormen van therapie kennen.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Caballero-Gutiérrez L, Gonzáles GF. Alimentos con efecto antiinflamatorio. Acta Med Peru. 2016;33(1):50-64. http://www.scielo.org.pe/pdf/amp/v33n1/a09v33n1.pdf
- Hwang, Y. H., Kim, T., Kim, R., & Ha, H. (2018). The Natural Product 6-Gingerol Inhibits Inflammation-Associated Osteoclast Differentiation via Reduction of Prostaglandin E₂ Levels. International journal of molecular sciences, 19(7), 2068. doi:10.3390/ijms19072068
- Lastra Valdés, Humberto, & Piquet García, Rosario. (1999). Calendula officinalis. Revista Cubana de Farmacia, 33(3), 188-194. Recuperado en 28 de febrero de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0034-75151999000300007&lng=es&tlng=es.