Zelfgemaakte make-up organizers

In dit artikel kan je leren hoe je op een eenvoudige en originele manier je eigen zelfgemaakte make-up organizers kunt maken. Probeer ze vandaag nog uit!
Zelfgemaakte make-up organizers

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

Als je van make-up houdt, vind je het waarschijnlijk ook fijn om al je make-up producten goed georganiseerd te houden. Zelfgemaakte make-up organizers helpen je tijd te besparen als je je klaarmaakt om uit te gaan.

Hoewel ze eenvoudig en onbeduidend lijken, zijn ze echt nuttig.

  • Als je een afspraakje hebt en niet klaar bent met het aanbrengen van je make-up omdat je de lippenstift of mascara niet kunt vinden, kan de situatie een nachtmerrie worden.
  • Het is ook geen geheim dat vrouwen veel make-up kopen zonder het zelfs maar te beseffen, zodat ze uiteindelijk niet eens genoeg ruimte hebben om het op te bergen. Dit gebeurt meestal wanneer ze geen make-up organizers hebben.

De droom van elke vrouw is een manier te vinden om haar make-up op één plek te hebben, netjes georganiseerd en gelabeld, net als de professionals.

Daarom kan je wat leren van een aantal van de onderstaande alternatieven die je helpen om je make-up te organiseren zonder veel geld uit te geven aan tassen, koffers en andere accessoires.

Ideeën om je zelfgemaakte make-up organizers te maken

1. Draaibare laden

Draaibare laden

Dit is de perfecte manier om je make-up te organiseren, want dit idee heeft zoveel lagen dat je al je cosmetica kunt opbergen. Dankzij de draaibare basis kan je je producten bereiken zonder ze er allemaal uit te halen, waardoor je een 360° overzicht hebt.

2. Besteklades of ladeverdelers

Als je je bestek en andere gebruiksvoorwerpen organiseert, dan weet je hoe nuttig dit is. Zo nuttig zelfs, dat je ze ook kunt gebruiken in je slaapkamer. Op deze manier houd je alles georganiseerd in je laden. Besteklades zorgen ervoor dat je spullen op dezelfde plaats blijven staan, zodat je ze gemakkelijk kunt vinden.

Er is ook nog een andere optie: kleine doosjes van andere producten recyclen en in je laden plaatsen.

  • Je kunt je producten sorteren en bij elkaar in een doos doen.
  • Op die manier blijven ze op hun plaats staan, zelfs bij het openen en sluiten van de laden.

3. Servetten

Servetten

Servetten van stof zijn erg geschikt voor het organiseren van je make-up.

  • Het enige wat je hoeft te doen is er wat elastiekjes aan vast te naaien met tussenliggende gaten die gebruikt kunnen worden om je producten te plaatsen.
  • Daarna hoef je alleen nog maar het servetje op te rollen en op te bergen.

Je kunt dit ook doen met restjes stof en zelfs met de textiel van een spijkerbroek die je niet meer gebruikt. Deze sterke en dikke stof biedt namelijk een uitstekende bescherming voor je schoonheidsproducten.

4. Glazen potten

Glazen potten

Deze optie valt op omdat het zo eenvoudig is. Het enige wat je hoeft te doen is je make-up op te bergen in deze potten. Omdat ze transparant zijn, kun je alles in een handomdraai vinden. Je kunt de potten versieren zoals je wilt of ze gewoon van een label voorzien.

5. Magneten

Dit idee is verrassend eenvoudig, maar zeer effectief.

  • Het enige wat je hoeft te doen is magneetjes te kopen en ze op verschillende de verschillende verpakkingen van je make-up te lijmen.
  • Als je klaar bent, lijm je een metalen plaat aan de muur of aan de binnenkant van je kastdeur.
  • De magneten zullen ervoor zorgen je producten er tegenaan blijven hangen.

6. Mini-planken

Je kunt planken aan de muur bevestigen die niet veel ruimte in beslag nemen om je producten op te bergen. De meeste make-up verpakkingen zijn immers klein zoals:

Al deze ideeën zijn slechts suggesties. Bedenk wat je nodig hebt en laat je creativiteit de vrije loop om één van deze ideeën te gebruiken of met nieuwe ideeën te komen.

Vergeet niet dat zelfgemaakte make-up organizers praktisch moeten zijn en je helpen om je producten georganiseerd te houden. Op die manier zal je cosmetica op een veilige plaats opgeborgen zijn en mogelijk veel langer mee gaan.

Houd er rekening mee dat je de vervaldata van je cosmetica bij moet houden en ze georganiseerd houden in zelfgemaakte make-up organizers zal deze taak veel gemakkelijker maken.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.