9 alternatieve manieren om nagellak te gebruiken

Nagellak heeft heel veel toepassingen. In dit artikel geven we een lijst van 9 alternatieve manieren om nagellak te gebruiken die je leven een stuk gemakkelijker zullen maken.
9 alternatieve manieren om nagellak te gebruiken

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Nagellak is er in een breed scala aan kleuren en hoewel het is uitgevonden om vrouwenhanden te verfraaien, kun je het ook op veel andere manieren gebruiken. Als je een persoon bent die graag optimaal profiteert van de producten die je thuis hebt dan zijn de volgende alternatieve mogelijkheden om nagellak te gebruiken zeker van belang!

9 alternatieve manieren om nagellak te gebruiken

1. Verwijder wratten

Hand met wratten
Doorzichtige nagellak is een geweldige remedie om wratten te verwijderen. Waarom? Het is heel simpel. Een laagje nagellak dat is aangebracht op het getroffen gebied voorkomt dat het zuurstof krijgt, wat helpt om de groei van de wrat te stoppen en deze te laten verdwijnen.

Er moet echter worden opgemerkt dat het geen wondermiddel is. Afhankelijk van hoe vaak je nagellak op de wrat aanbrengt, kan het dagen of weken duren voordat deze verdwenen is.

Methode om nagellak te gebruiken voor wratten

 • Was eerst het gebied met zeep en water.
 • Droog het daarna grondig af met een handdoek.
 • Breng daarna een laagje heldere nagellak aan over de hele wrat.
 • Laat het vervolgens een paar minuten drogen en herhaal het ongeveer zes keer.
 • Dek het gebied dan af met chirurgische tape.
 • Herhaal elke dag dezelfde procedure totdat de wrat verdwijnt.
 • Vermijd het gebruik van dezelfde nagellak voor andere dingen. Als je al bent begonnen om het voor de behandeling van wratten te gebruiken, gebruik het dan niet voor iets anders.
 • Als je klaar bent met de behandeling, dan kun je deze het beste weggooien.

2. Je enveloppen dicht plakken

Aangezien het niet erg hygiënisch is om enveloppen met speeksel af te dichten, is het het beste om een lijmstift te gebruiken. De meeste mensen hebben thuis echter geen lijmstiften, dus je kunt in plaats daarvan gewoon nagellak gebruiken. Smeer het gewoon op de randen van de envelop en druk het even aan tot het volledig geseald en klaar is!

3. Laat etiketten langer meegaan

potten

Als je je voedsel in geëtiketteerde potten in je kast of vriezer bewaart, dan kan heldere nagellak helpen om de etiketten te beschermen tegen vocht en extreme temperaturen.

Het enige wat je hoeft te doen is een laagje heldere nagellak aan te brengen op de labels. Op deze manier hoef je geen gebruik te maken van tape of plasticfolie en kun je het etiket in perfecte conditie bewaren.

4. Maskeer krassen op je auto

Nagellak kan ook helpen om eventuele krassen op je auto te maskeren. Zorg ervoor dat het dezelfde kleur heeft als je autolak. Breng verschillende lagen nagellak aan tot je ziet dat de kras volledig bedekt is. Het is een eenvoudig en goedkoop alternatief voor lichte krassen.

5. De afstandsbediening zoeken

Hand met een afstandsbediening
Als je een glow-in-the-dark nagellak gebruikt, dan is het veel gemakkelijker om je onvindbare afstandsbediening te zien liggen. Breng een laagje of twee aan op één van de knopen en laat het drogen.

6. Draad in naald

Niet alle mensen zijn handig genoeg om een naald bij de eerste poging in een naald te krijgen, dus sommigen nemen hun toevlucht tot trucs. Je kunt heldere nagellak gebruiken om een draad in het oogje van een naald te krijgen. Je hoeft alleen wat aan te brengen op de punt van de draad. Het wordt hard en glijdt dan zo door het oog van de naald.

7. Hou sleutels uit elkaar met verschillende kleuren nagellak

Sleutels met verschillende markeringen
Als je een sleutelbos hebt en je de sleutels niet uit elkaar kunt houden dan kun je nagellak gebruiken!

Procedure

 • Haal eerst de sleutel van de sleutelhanger en leg deze op een vlakke ondergrond.
 • Kies vervolgens een nagellak en breng ergens op de sleutel een laagje nagellak aan.
 • Vermijd het om de tanden van de sleutel een laagje nagellak te geven.
 • Wees creatief!

8. Verberg schade aan je schoenen

Nagellak kan ook helpen om de delen van je schoenen die afbladderen te verbergen. Kies een kleur die zo goed mogelijk bij je schoenen past en breng een laagje aan op het beschadigde gebied. Laat het daarna drogen en herhaal de procedure totdat het afbladderende deel goed bedekt is.

9. Verleng de levensduur van sieraden

Oorbellen in verschillende kleuren
Je kunt heldere nagellak ook gebruiken om je sieraden te beschermen tegen roest of verkleuring. Of je kunt gewoon een laagje aanbrengen om ze glanzender te maken.

Zoals je kunt zien, zijn er veel alternatieve manieren om nagellak te gebruiken. Welke ga je gebruiken? 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.