9 manieren om snel wratten te verwijderen

Is het mogelijk om je te ontdoen van wratten? We presenteren een lijst met effectieve manieren om snel van wratten af te komen zonder dure behandelingen te hoeven doen.
9 manieren om snel wratten te verwijderen
Karla Henríquez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Karla Henríquez.

Geschreven door Ivan Aranaga Amengual

Laatste update: 24 augustus, 2022

Wratten zijn kleine knobbeltjes die op de huid verschijnen. Ze worden gevormd door de verwijding van vaatbundels en de verharding van de bovenliggende huid. Deze knobbels zijn vooral een esthetisch probleem, omdat ze vrij lelijk zijn. Maar wat kan je doen om wratten te verwijderen?

Er is een breed scala aan medische behandelingen om wratten ​​te verwijderen zonder littekens achter te laten. Sommige zijn zo krachtig dat ze binnen een paar minuten kunnen worden verwijderd. Het is echter belangrijk om duidelijk te maken dat de meeste van deze oplossingen vrij duur zijn.

De natuur biedt echter ook een aantal opties om deze onaangename knobbels te verwijderen zonder veel geld uit te geven. En, net als bij de dure behandelingen, zullen ze geen enkel litteken op de huid achterlaten.

Hier hebben we een lijst met effectieve manieren om snel wratten te verwijderen.

9 manieren om snel wratten te verwijderen

1. Knoflook

Neem een ​​verse teen knoflook en plet het tot je een stevige pasta krijgt. Breng het aan op de wrat en dek het gebied af met een verband of stuk weefsel. Doe dit stevig genoeg zodat het mengsel niet beweegt.

Laat het gedurende de nacht inwerken en verwijder de volgende dag het verband en maak het gebied goed schoon. Herhaal dit proces dagelijks tot de wrat droogt en eraf valt.

2. Appelazijn

Appelazijn

Deze vloeistof is ideaal voor het uitdrogen van deze kleine hobbels. Het enige wat je hoeft te doen is een pleister of een klein verbandje te nemen en er drie druppels appelazijn op doen. Leg het verband over de wrat en laat het, net als de knoflookbehandeling, een nacht zitten.

Herhaal dit proces gedurende vijf opeenvolgende dagen en zorg ervoor dat je geen dag overslaat. Vervang het verband vervolgens elke ochtend als dat mogelijk is.

3. Bananenschil

Bananenschil

Gooi die bananenschil niet weg! Bewaar hem en wrijf ermee over je wratten. Herhaal dit verschillende keren gedurende de dag. Je kunt ook een stuk bananenschil over de wrat doen. Zet het dan vast met een stukje kleefpleister. Laat het ’s nachts zitten zodat het goed op de wrat kan inwerken. Deze methode om wratten te verwijderen levert binnen twee weken resultaten op.

4. Plakband

Doe een klein stukje plakband over de wrat en laat het dan zes dagen zitten. Laat de wrat weken in een bakje warm water. Herhaal het proces net zo lang totdat hij eraf valt. Het kan iets meer dan een maand duren voordat dit gebeurt.

5. Uiensap

Uiensap

Uien zijn geweldig om wratten te bestrijden en het virus dat ze veroorzaakt. De truc is om de ui in stukjes te snijden. Laat de stukjes vervolgens ‘s nachts in een kom met vrij veel zout liggen. In de ochtend kun je het sap afgieten. Voordat je naar bed gaat breng je het sap direct aan op het getroffen gebied. Deze behandeling om wratten te verwijderen duurt ongeveer twaalf dagen om resultaten op te leveren.

6. Castorolie

Castorolie kan helpen om die hinderlijke wratten te verwijderen in minder dan vier weken. Deze methode bestaat uit het vermengen van een beetje bakpoeder met ricinusolie totdat het een kleverige pasta vormt. Verdeel de pasta over de wrat en bedek het met kleefpleister of een pleister.

7. Vitamine C

Vitamine C

Bereid een pasta door de inhoud van een capsule vitamine C  met wat water te mengen. Breng het mengsel rechtstreeks aan op het getroffen gebied. Laat dit vervolgens gedurende 20 minuten inwerken. Herhaal dit dagelijks. De zure pH van vitamine C helpt om in een mum van tijd wratten te verwijderen.

8. Etherische tea tree olie

Etherische tea tree olie heeft krachtige medicinale eigenschappen voor het genezen van huidproblemen. Het is antimicrobieel, antibacterieel en schimmelwerend. De juiste manier om het te gebruiken is door een paar druppels op het aangedane gebied aan te brengen. Doe dit drie keer per dag. Zoals met veel huismiddeltjes het geval is werkt  het iets langzamer, maar de resultaten zijn fantastisch.

9. Aloëvera

Aloëvera

Aloëvera is een van de belangrijkste huismiddeltjes voor de behandeling van huidproblemen. Net als de etherische tea tree olie heeft  het antibacteriële eigenschappen. Door het slechts driemaal per dag op wratten aan te brengen, zal het ze binnen enkele dagen laten verdwijnen zonder sporen of littekens achter te laten. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.