5 make-up fouten die mensen met kleine ogen vaak maken

Elk van ons heeft unieke lichamelijke kenmerken. Als je kleine ogen hebt, bekijk dan deze make-up fouten die vaak gemaakt worden. Op die manier kan je ze voorkomen.
5 make-up fouten die mensen met kleine ogen vaak maken

Geschreven door Paula Heidemeyer

Laatste update: 09 augustus, 2022

Make-up is een manier waarop mensen hun beste eigenschappen beklemtonen. In dit artikel bespreken we de make-up fouten die mensen met kleine ogen het meest maken.

Elke persoon heeft zijn eigen lichamelijke kenmerken: kleine ogen, grote ogen, dunne lippen, dikke lippen, vooruitstekende jukbeenderen, ronde wangen… We kunnen deze lijst blijven aanvullen.

Misschien ben je op zoek naar een manier om oogschaduw, eyeliner of mascara te gebruiken. Je wil er immers voor zorgen dat je ogen er groter uitzien.

Het kan echter gebeuren dat je niet weet hoe je deze hulpmiddelen op de juiste manier moet gebruiken. Dan kan je make-up fouten maken en niet het gewenste effect krijgen.

Wil jij jouw ogen er ongelooflijk laten uitzien? Lees dan zeker verder en ontdek enkele handige tips.

5 make-up fouten die mensen met kleine ogen vaak maken

Welke make-up fouten maken mensen vaak

Je denkt dat je kleine ogen hebt. Dan probeer je make-up te gebruiken om ze er groter te laten uitzien. Bekijk dus deze tips. De specifieke vorm van je oog speelt een grote rol.

Je hebt een goede techniek en vaardigheden nodig om make-up op de goede manier aan te brengen. Online handleidingen geven vaak het idee dat het gemakkelijk is. Je mag echter niet gefrustreerd raken als het resultaat de eerste keer niet goed is.

Het vereist tijd, geduld en kwaliteitsvolle cosmetica om goede resultaten te behalen.

Fout nummer 1: eyeliner op de binnenrand van je oog gebruiken

Het uitlijnen van de binnenranden van je ogen zorgt er eigenlijk voor dat de ogen er kleiner uitzien. Het geeft je ogen ook een ‘harder’ uiterlijk. Wanneer je echter alleen een lijntje trekt op de buitenrand dan zal je jouw ogen er onmiddellijk groter laten uitzien.

Gebruik ook geen kleuren die te donker zijn. Je kan beter lichtere kleuren gebruiken. Op die manier laat je jouw ogen stralen (wat ook helpt om de ogen er groter te laten uitzien).

Fout nummer 2: je wenkbrauwen een te dunne vorm geven

Jouw wenkbrauwen omlijsten je ogen. Als je dus kleine ogen hebt, dan moet je aandacht schenken aan het uiterlijk van je wenkbrauwen. Je wilt immers dikkere en goed omlijnde wenkbrauwen.

Overdrijf niet met epileren of waxen. Dunne wenkbrauwen zullen jouw ogen er immers niet groter laten uitzien. Bovendien richten ze ook de aandacht niet op de ogen.

Indien nodig kan je de wenkbrauwen aanvullen met een wenkbrauwpotlood. Kies voor een potlood met dezelfde kleur als je haar. Op die manier creëer je de illusie van dikheid.

Fout nummer 3: camouflagecrèmes gebruiken

Je kan beter een vloeibare concealer (cosmeticamiddel om te camoufleren) gebruiken. Het verspreidt zich egaler over je gezicht. Bovendien verkleint het fijne lijntjes.

Fout nummer 4: oogschaduw op een verkeerde manier gebruiken

Oogschaduw is een tweesnijdend zwaard. Het kan jouw make-up helpen of teniet doen. Als je donkere oogschaduw gebruikt, dan zal je ervoor zorgen dat je ogen er kleiner uitzien.

We stellen voor dat je ook meer dan één kleur gebruikt. In het ideale geval gebruikt je het beste elkaar aanvullende kleuren. Breng altijd een lichtere kleur aan op de binnenkant van je ooglid, dichtbij de traanbuizen. Op de buitenkant gebruik je dan een donkere kleur om diepte en dimensie te creëren.

Fout nummer 5: mascara van een minderwaardige kwaliteit gebruiken

Het is frustrerend om mascara aan te brengen en dan brokjes te zien en te merken hoe de wimpers samenkleven. Dat is de reden waarom je best voor cosmetica van goede kwaliteit kiest. Brokjes en overdreven dikke wimpers laten jouw ogen er kleiner uitzien.

Gebruik geen mascara van minderwaardige kwaliteit

Tips en andere fouten die we vaak maken

Tenslotte hebben we een lijst samengesteld van nog enkele andere make-up fouten.

  • Te veel oogschaduw gebruiken en overdrijven met het smokey eyes. Het resultaat zal zijn dat de ogen er zelfs nog kleiner zullen uitzien.
  • In het algemeen te veel make-up aanbrengen. Overdrijf niet met foundation, eyeliner, wenkbrauwen, lippenstift, valse wimpers, enzovoort. ‘Less is more’ is nog steeds de geldende regel die je best volgt.
  • Lijnen naar beneden trekken. Zorg ervoor dat alle lijnen in zekere mate omhoog gaan. Doe je dit niet, dan kan je er verdrietig uitzien.
  • Eyeliner te dik aanbrengen. Dit kan zelfs contra-productief zijn. Probeer het dus zo dun en elegant mogelijk aan  te brengen.
  • Lichte kleuren gebruiken zonder deze te combineren met donkerdere kleuren. Aanvullende kleuren zijn beter en dat geldt niet alleen voor je out-fit, maar ook voor je make-up.

Onthoud dus deze tips over make-up fouten. Jouw oogmake-up zal dan perfect zijn. Vergeet ook niet om op zoek te gaan naar make-up van een hoge kwaliteit. De gezondheid van je huid en van je ogen zijn afhankelijk van deze kwaliteit. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.