Zelfgemaakte crèmes voor gescheurde hielen

· 11 juli 2015

Gescheurde hielen hebben is een erg normaal probleem. Toch zoeken een hoop mensen zoeken naar manieren om het te behandelen, want het is niet alleen oncomfortabel maar het ziet er ook niet mooi uit. De waarheid is, dat je hielen herstellen redelijk simpel is. We gaan je hieronder een paar adviezen geven om zelfgemaakte crèmes voor gescheurde hielen te maken. Ze zijn allemaal erg eenvoudig om te maken, dus wat houd je nog tegen?

Paraffinecrème

Paraffine is een erg handig product om een droge huid te bestrijden en daarom is het zo geweldig is bij het helpen van gescheurde hielen. Doe, om het te gebruiken, twee kopjes paraffine in een kom en voeg één eetlepel kokosnoot- of olijfolie toe. Verwarm de kom dan een au bain marie totdat de paraffine smelt. Wrijf de paraffine dan op je voeten.

Het is erg belangrijk dat je oppast dat je de paraffine niet te te heet laat worden. Het kan anders je voeten verbranden. De temperatuur is goed wanneer de paraffine wit van kleur en niet vloeibaar is. Laat de paraffine 30 minuten zitten en verwijder het dan met warm water.

Avocado-en-bananencrème

Avocado

Een andere optie is om een avocado-en-bananencrème te maken. Druk in dit geval de avocado en een kleine banaan plat totdat alles goed gemengd is. Breng het mengsel daarna aan op de hielen en laat het 20 tot 30 minuten zitten. We bevelen aan om ze in plastic te wikkelen voor betere resultaten. Verwijder daarna de crème met warm water.

Exfoliërende citroencrème

Je kan ook een exfoliërende citroen crème voor gescheurde hielen maken. Het is echter erg belangrijk dat dit alleen bij milde gevallen gebruikt kan worden, omdat dit anders een branderig gevoel kan veroorzaken. Deze crème is erg makkelijk om te maken: meng een klein beetje normale bevochtigingscrème met een kwart kopje citroensap en een halve kop suiker. De suiker helpt de huid exfoliëren, terwijl de crème en de citroen bevochtigen.

Papajacrème

Papaja

Papajacrème heeft zowel exfoliërende als bevochtende effecten, waardoor het uitstekend is voor gescheurde hielen. Alles wat je hoeft te doen, is een halve papaja met een beetje olijfolie in een blender doen en het mengsel daarna op de voeten aanbrengen. Laat het 20 minuten zitten en verwijder het daarna met warm water.

Honing crème

Honing is een natuurlijk product, dat helpt bij het bestrijden van gescheurde hielen. Meng één kop honing met een beetje water. De honing moet zijn dikheid behouden. Breng de honing dan op je hielen aan, bij voorkeur warm of heet (niet te!) en laat het een half uur zitten. Je kan zelfs een puimsteen gebruiken voor betere resultaten.

Cacaocrème

Cacao

Tot slot is cacaoboter nog een geweldige optie voor gescheurde hielen, omdat het verzacht en bevochtigt. Alles dat je hoeft te doen is een beetje boter met olijfolie op je hielen aanbrengen en het een nacht te laten zitten.