Wat zijn de beste sporten om af te vallen?

Het bereiken van je ideale gewicht lijkt misschien een hele moeilijke klus. Je moet echter weten dat door een gezond dieet te volgen en bepaalde oefeningen te doen, je dicht bij je doel kunt komen.
Wat zijn de beste sporten om af te vallen?
Grecia Morillo

Geschreven en geverifieerd door de dokter Grecia Morillo.

Laatste update: 25 september, 2022

Afvallen kan een moeilijk proces zijn. Dit geldt vooral voor mensen die een paar kilo’s te zwaar zijn en snel willen afvallen. Een belangrijke sleutel daarbij is dat je de beste sporten om af te vallen vindt

Vervolgens, op basis van het aantal calorieën die je met deze sporten verbrandt, zul je de gewenste resultaten behalen.

Discipline is belangrijk om te krijgen wat je wilt. Naast het verliezen van gewicht zijn er nog vele andere voordelen, zoals:

  • je spieren soepel houden.
  • je fysieke weerstand verhogen.
  • verbeteren van je ademhalingsvermogen.
  • verminderen van je triglyceriden en slechte cholesterol.

Wat zijn de beste sporten om af te vallen?

Hometrainer

Wat zijn de beste sporten om af te vallen: hometrainer

Hoeveel gewicht je verliest met deze sport hangt af van hoe snel je gaat. Je kunt zelfs buiten gebruik maken van de hometrainer voor een betere training en ontspanning.

Dit is een hele eenvoudige sport om te doen. Bovendien, naast dat het je helpt om af te vallen, krijg je er ook een betere weerstand van je hart door.

Het is een competitieve sport. Als je het samen doet met anderen zul je gemotiveerder zijn.

Met de hometrainer kun je tot 500 calorieën per uur verbranden.

Wandelen en wandeltochten maken

Dit is een van de beste sporten om af te vallen. Dit komt omdat je een inspanning levert die te vergelijken is met  aerobics als je sneller gaat.

De hoeveelheid lichaamsbeweging die je krijgt tijdens een wandeling zal zich concentreren op je benen, bilspieren en heupen. Dit zijn namelijk de gebieden die betrokken zijn bij het werk van het nemen van elke stap.

Loop vier keer per week een uur per dag. Door dit te doen zul je na twee weken de resultaten waarnaar je op zoek bent zien verschijnen.

Door een wandeling te maken kun je tot 800 calorieën per uur verbranden.

Zwemmen

Wat zijn de beste sporten om af te vallen: zwemmen

Zwemmen is een perfecte sport om te proberen af te vallen. Bovendien helpt het je om het vet te verbranden dat zich op verschillende delen van je lichaam ophoopt. Het is ook de perfecte training in de zomer.

Met elk uur dat je traint verbrandt je ongeveer 650 calorieën. Deze beweging vormt ook je spieren die je voor elke beweging gebruikt.

Als je wilt dat deze training een van je favorieten blijft gebruik dan een half uur nadat je gezwommen hebt om te relaxen.

Het helpt niet alleen om je spieren moeiteloos te laten drijven, het helpt ook om je hele lichaam van zuurstof te voorzien. Dit is een low-impact oefening met fantastische resultaten.

Als je zwemt kun je tot 650 calorieën per uur verbranden.

Racquetball of squash

Voortdurend hardlopen is een zeer effectieve oefening als je probeert af te vallen. Rennen helpt je om dit snel en effectief te doen.

Met racquetball en squash worden zowel je armen als je benen sterker omdat ze zoveel mogelijk worden gebruikt.

Het is ook een training die je met andere mensen kunt doen. Dat maakt het veel leuker!

Als je racquetball of squash speelt kun je tot 800 calorieën verbranden.

Crosstrainer

Wat zijn de beste sporten om af te vallen: crosstrainer

Voor deze sport heb je een crosstrainer nodig. Het is een geweldige manier om vet te verbranden, in korte tijd af te vallen en je spieren te stimuleren.

Op deze machine kan de tijd snel voorbij gaan omdat je terwijl je traint naar de tv kunt kijken, met iemand anders kunt praten of zelfs naar muziek kunt luisteen.

Als het trainen in de sportschool je verveelt, dan is dit de beste optie. Je zult niet geloven hoe snel de tijd gaat op deze machine. Bovendien heeft het  geweldige effecten op je lichaam. Het maakt je dunner en geeft je een strakker lichaam.

Met een crosstrainer kun je tot 600 calorieën per uur verbranden.

Roeien

Roeien is een perfecte sport om je armen, benen en buikspieren te versterken.

Als je deze sport interessanter wilt maken dan kun je je aanmelden bij een roeivereniging bij jou in de buurt. Je kunt de langzaamste sessies proberen of zelfs de snelste en meest intense trainingen.

Maar misschien geef je er de voorkeur aan om de ergometer in de sportschool te gebruiken. Als dat zo is, maak je dan klaar om te genieten en je lichaam te voelen nadat je die kilo’s bent kwijtgeraakt en je spieren strakker hebt gemaakt.

Met roeien kun je 500 tot 600 calorieën per uur verbranden.

Geniet van de beste sporten om af te vallen en maak je droom om je ideale gewicht te bereiken waar. Dit zal zowel je gewicht helpen als je een fantastisch uiterlijk geven. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.