Wat is jetpeeling en wat zijn de voordelen?

Als je een anti-verouderingsbehandeling wilt die minimaal invasief is, dan ben je vast geïnteresseerd om meer te weten te komen over gezichtsbehandelingen met jetpeeling. Blijf lezen om hier alles te weten te komen.
Wat is jetpeeling en wat zijn de voordelen?

Geschreven door Rafael Victorino Muñoz

Laatste update: 24 augustus, 2022

Jetpeeling is een nieuwe technologie die is ontwikkeld voor esthetische doeleinden. Het maakt deel uit van wat we anti-verouderingsbehandelingen noemen. Het doel is om de tekenen van veroudering te helpen bestrijden, evenals uitdroging en andere huidproblemen, waaronder acne.

Tijdens jetpeeling-behandelingen worden hogedrukluchtstromen gebruikt om de dermis binnen te dringen. Dit maakt de introductie van vloeistoffen mogelijk door middel van producten die kunnen helpen bij het reinigen en regenereren van de huid.

Het is een minimaal invasieve procedure. Vanwege de voordelen is het algemeen geaccepteerd en is het in de afgelopen jaren zeer populair geworden. We gaan uitleggen hoe deze behandeling werkt om je huid gezond te houden.

Hoe werkt de jetpeeling gezichtsbehandeling?

Voordat de jetpeeling begint, reinigt een professional de huid met behulp van zuurstof onder druk en zout water. Vervolgens past de professional met behulp van een apparaat een hogedrukluchtstraal toe die de dermis binnendringt.

Dit maakt de introductie van verschillende producten mogelijk, die reinigen en voedingsstoffen toevoegen. Voor dit doel gebruiken professionals een op maat gemaakt serum dat is samengesteld volgens de behoeften van de persoon die de behandeling krijgt. Dit serum kan stoffen bevatten zoals:

 • aloëvera
 • natriumlactaat
 • salicylzuur, glycolzuur, amandelzuur of hyaluronzuur
 • vitamine C en B-complex
 • citroenbalsem
 • achillea

Wat zijn de voordelen van een jetpeeling?

Een jetpeeling is in de eerste plaats een procedure voor esthetische doeleinden. Het is veilig voor mensen met een gevoelige huid en voor mensen met huidaandoeningen. Het biedt daarnaast verschillende voordelen.

Tegengaan van veroudering

Wat is jetpeeling

Volgens deskundigen stimuleren gezichtsbehandelingen zoals een jetpeeling de aanmaak van collageen en elastine. De dermis is samengesteld uit collageen, dat zorgt voor structuur en elasticiteit. Maar de lage productie van deze stof zorgt ervoor dat de huid veroudert.

Met dit in gedachten geeft de jetpeeling volume en stevigheid aan de huid, waardoor de tekenen van veroudering worden verminderd. Dit geldt voor rimpels en oneffenheden, maar ook voor de effecten van de zon.

Exfoliatie en reiniging

Deze procedure verwijdert vuil en producten die zich in de poriën hebben opgehoopt. Bovendien kan exfoliatie door middel van jetpeeling littekens minimaliseren door de huid glad te maken en te verfrissen. Het helpt om je huidskleur egaler te maken, zelfs als het gaat om donkere kringen onder je ogen.

Andere toepassingen en voordelen

De voordelen van de technologie van jetpeeling kunnen verder gaan dan esthetiek. Hoewel er niet veel onderzoek naar dit onderwerp is gedaan, hebben onderzoeken aangetoond dat het andere mogelijke toepassingen kan hebben:

 • Bij kaalheid: volgens een onderzoek (Engelse link) zorgt deze technologie voor een efficiëntere toediening van producten zoals minoxidil op de hoofdhuid van mensen die kampen met haarverlies.
 • Een andere studie (Engelse link) wees uit dat jet peeling nuttig kan zijn bij het toedienen van lokale anesthesie.

Ook interessant om te lezen:
3 peelings om een droge huid te bestrijden

De bijwerkingen en contra-indicaties van jetpeeling

Experts geloven dat exfoliëren met de jetpeel-technologie redelijk veilig is, zolang de procedure op de juiste manier plaatsvindt en met de juiste hulpmiddelen. Er is echter altijd de mogelijkheid op reacties en bijwerkingen:

 • Infectieuze cellulitis: deze gevallen zijn echter zeldzaam.
 • Tekenen van roodheid, die meestal binnen enkele uren verdwijnen.
 • Er zijn ook meldingen geweest van zwelling in het behandelde gebied.
 • Hoewel de procedure zogenaamd pijnloos is, kan er daarna sprake van gevoeligheid zijn.
 • Wanneer glycolzuur wordt gebruikt, is er enige vervelling van de huid in de dagen na de behandeling.

Jetpeeling wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen. Het effect van sommige componenten van de serums op het zwangerschapsproces moet nog grondig worden onderzocht.

Hoe lang houden de effecten van de jetpeeling aan?

De resultaten van de peeling zijn tijdelijk, ze houden namelijk maar een maand aan. Dit kan echter van persoon tot persoon verschillen. Vooral als het gaat om nieuwe gebruikers, is het het beste om de procedure een keer per week gedurende ten minste drie weken te herhalen. Daarna volgt maandelijks onderhoud.

Er is verder geen herstelperiode en hoef je niet te rusten. Make-up moet echter binnen zes uur na de behandeling worden vermeden om ervoor te zorgen dat de serums de tijd hebben om door de huid te worden opgenomen.

Hoe verschilt het van andere exfoliatiemethoden?

Het exfoliëren van de huid is iets dat wordt gedaan voor een diepe reiniging. Voor dergelijke doeleinden worden gezichtsbehandelingen met jetpeeling gebruikt. Er zijn ook andere exfoliatieprocedures en we zullen de verschillende hieronder bekijken.

Microdermabrasie

Microdermabrasie gebruikt een applicator met een diamanten punt om dode huidcellen te verwijderen. Het is nuttig bij de behandeling van puistjes, het bestrijden van rimpels en het stimuleren van de productie van collageen en elastine, waardoor de huid steviger blijft.

Bij beide procedures wordt de huid geëxfolieerd en worden de tekenen van veroudering en littekens verminderd. Microdermabrasie is echter oppervlakkiger, terwijl jet peeling de dermis bereikt.

Radiogolven

Deze behandeling maakt gebruik van radiogolven om de aanmaak van collageen te stimuleren en de effecten van veroudering op de huid te verminderen. Net als jetpeeling is radiofrequentie minimaal invasief en werkt het in op de diepe laag van de huid.

Het verschil zit hem in het type technologie dat men gebruikt, wat een impact heeft op de kosten. In die zin kunnen deze schoonheidsbehandelingen duurder zijn.

Er zijn verschillende soorten gezichtsbehandelingen om veroudering tegen te gaan

Dermale infusie en hydrafacial

Dermale infusie (Engelse link) maakt ook gebruik van een instrument met een diamanten punt tijdens het exfoliëren, wegzuigen van vuil en het inbrengen van serum in de huid. Op deze manier is het vergelijkbaar met jetpeeling. Beide zijn minimaal invasieve procedures.

Een vergelijkbare techniek is de hydrafacial, die ook exfolieert, reinigt en dode huidcellen en onzuiverheden verwijdert. Tegelijkertijd wordt er een cocktail van hyalonzuur (Spaanse link), peptiden en antioxidanten aangebracht.

Deze behandelingen hebben vergelijkbare kenmerken en resultaten. Er is echter op dit moment geen onderzoek dat kan aantonen dat de ene behandeling beter is dan de andere.

Een schone huid van binnen en van buiten

Jetpeeling is een niet-invasieve, veilige procedure met weinig bijwerkingen. Men zegt dat het behoorlijk effectief is, met effecten die bijna onmiddellijk merkbaar zijn. Bovendien is het goedgekeurd door de Food and Drugs Administration (FDA – Engelse link).

Naast het gebruik van deze of een andere esthetische procedure met hetzelfde doel, is het echter belangrijk om rekening te houden met maatregelen, aanbevelingen en tips om een gezonde huid te behouden. Dit omvat goede voeding, hydratatie en bescherming tegen externe factoren, zoals overmatige blootstelling aan de zon.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Apt P, Saavedra D, Waissbluth M, Rejuvenecimiento no ablativo. Revista Médica Clínica Las Condes. 2010; 21(1): 87-96.
 • Brody H, Monheit G, Resnik S, Thomas A. A History of Chemical Peeling Dermatologic Surgery. 2000; 26(5): 405-409.
 • Combalia A. Piel sana in corpore sano: Consejos prácticos para tener una piel sana. Barcelona: Grijalbo.
 • Drake L, Dinehart  S, Goltz R, et al. Guidelines of care for chemical  peeling. J Am Acad Dermatol. 1995; 33: 497-503.
 • Mene R. Melasma: Tratamiento con Yellow Peel. Med Estetica. 5(5): 23-25.
 • Murad H, Shamban A, Scott P. The use of glycolic acid as a peeling  agent. Dermatol Clin. 1995;13: 285-307.
 • Skroza N, Proietti I, Potenza C, Dessy L. Mechanic Resurfacing, Needling, Dermoabrasion and Microdermoabrasion. In: Scuderi N., Toth B. (eds) International Textbook of Aesthetic Surgery. Springer, Berlin, Heidelberg, 2016.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.