Hoe theezakjes te gebruiken om kringen onder je ogen te verbeteren

Theezakjes kunnen oogproblemen helpen verlichten, evenals wallen en zwelling helpen verminderen. Waarom probeer je ze niet?
Hoe theezakjes te gebruiken om kringen onder je ogen te verbeteren

Geschreven door Raquel Lemos Rodríguez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Wist je dat je theezakjes kunt gebruiken om wallen of gezwollen oogleden te verlichten? Als je last hebt van wallen of donkere kringen onder je ogen, blijf dan lezen!

De meeste mensen houden echter niet van wallen of donkere kringen onder hun ogen en zien het als iets dat hun natuurlijke schoonheid beïnvloedt. Veel mensen hebben gezwollen ogen of donkere kringen onder hun ogen vanwege:

 • stress
 • niet genoeg slapen
 • genetische aanleg

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je verschillende theezakjes kunt gebruiken om je van je oogproblemen te ontdoen. Deze technieken kunnen je ook helpen om er alerter en wakker uit te zien voor een aankomend sollicitatiegesprek of een afspraakje.

Theezakjes en schoonheid

Vrouw houdt een theezakje op haar oog

Caesalpinia pulcherrima theezakjes voor ontsteking

Sommige planten hebben ontstekingsremmende eigenschappen die onze ogen kunnen helpen. Caesalpinia pulcherrima, ook bekend als pauwenbloem of Barbados Pride, kan verschillende oogaandoeningen helpen behandelen.

Als je bijvoorbeeld wallen onder je ogen hebt, omdat je niet genoeg slaapt, dan kun je deze theezakjes gebruiken om te helpen. De ontstekingsremmende eigenschappen van dit kruid helpen niet alleen met je ogen, maar ze helpen ook om elke ontsteking van de lever te verminderen, koorts te verlagen en bronchitis en astma te behandelen.

 • Om deze theezakjes te gebruiken om kringen of wallen onder je ogen te verminderen, maak je eerst thee zoals normaal en leg je vervolgens een warm of koel theezakje op elk oog.
 • Laat ze ongeveer 15 minuten liggen of langer als je wallen echt erg zijn.

Theezakjes met kamille gebruiken

Kopje kamillethee

Hoewel kamille kan helpen bij oogaandoeningen, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik, omdat sommige mensen gevoelig of allergisch zijn voor de plant. Als dat je zeker weet dat je geen allergie of overgevoeligheid voor kamille hebt, dan kun je hiervan profiteren.

Even ter herinnering: zorg er bij het gebruik van theezakjes voor dat ze goed zijn afgesloten zonder gaten, zodat er niets in het oog komt. Als theebladeren in je oog komen (zoals bij elk ander object), dan kan dit een infectie veroorzaken.

Hoe kun je profiteren van het gebruik van kamille? Kamille werkt als een ontstekingsremmer die wallen of zwelling onder de ogen vermindert. Het zorgt er ook voor dat je er wakker en alert uit ziet.

Theezakjes met venkel gebruiken

Theezakjes van venkel kunnen worden gebruikt om vermoeide ogen te verlichten die worden veroorzaakt door vele uren per dag naar een computerscherm te staren of door onvoldoende slaap.

Ze kunnen ook bij de volgende problemen helpen:

 • Conjunctivitis (ook bekend als rood oog): het aanbrengen van een theezakje op een gesloten oog gedurende maximaal 10 minuten kan helpen irritatie en jeuk veroorzaakt door conjunctivitis te verminderen. Vergeet echter niet dat deze infectie zeer besmettelijk is.
 • Blefaritis: dit is een ontsteking die optreedt aan de rand van de oogleden. Symptomen zijn meestal roodheid, droogheid en tranen. Venkel kan bij deze symptomen helpen en ook bij strontjes.

Advies voor donkere kringen en wallen onder de ogen

Theezakjes tegen wallen gebruiken

Zoals we hebben gezien, kunnen theezakjes helpen bij donkere kringen, wallen en zelfs aandoeningen zoals conjunctivitis. Hier is nog een laatste tip voor het behandelen van donkere kringen en wallen.

Eerst moet je de theezakjes laten afkoelen door ze in de koelkast te leggen. De kou stimuleert de bloedsomloop en helpt de vloeistoffen uit het ooggebied af te voeren.

 • Laat de theezakjes een paar minuten in de koelkast liggen.
 • Plaats dan een koud theezakje over elk oog en laat het tien minuten zitten.

Heb je meestal donkere kringen of wallen? Heb je last van wallen of aandoeningen zoals conjunctivitis? Als dat zo is, dan hopen we dat deze eenvoudige remedies je kunnen helpen.

Vergeet echter niet om erg voorzichtig te zijn met de kamillethee en zorg ervoor dat je geen last hebt van allergieën of overgevoeligheid. Vergeet ook niet om ervoor te zorgen dat elk theezakje goed is afgesloten, zodat er niets in je ogen komt.

Ga je gang en besteed 10 minuten van je dag om de zwelling je ogen te verlichten en even heerlijk te ontspannen met deze remedies met theezakjes!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Castro-Muñoz, Rosario, Castro-Cepero, Viviana, & Ceroni-Stuva, Aldo. (2015). Fenología de Caesalpinia pulcherrima (L.) Sw. en un jardín botánico urbano de Lima, Perú. Ecología Aplicada14(2), 201-209. Recuperado en 15 de febrero de 2019, de http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1726-22162015000200012&lng=es&tlng=es.
 • Fano Machín, Yey. (2016). Complicaciones de la Blefaritis. Presentación de caso. Revista Habanera de Ciencias Médicas15(1) Recuperado en 15 de febrero de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1729-519X2016000100010&lng=es&tlng=es.
 • Rodríguez Aguado, O. (2001). Un acercamiento a la medicina popular en Ubrique (1996-1997). Cultura de los cuidados, Año V, n. 10 (2. semestre 2001); pp. 46-62.
 • Rojas Mejía, Á. M. (2007). Plantas medicinales en el manejo de enfermedades oculares.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.