Warme dranken om menstruatiekrampen te verlichten

07 september, 2019
Menstruatiepijn kan erg vervelend en zelfs slopend zijn. In dit artikel delen we daarom 5 warme dranken met je die je menstruatiekrampen kunnen helpen verzachten.

De menstruatie vindt normaal gesproken eenmaal per maand plaats. Helaas ervaren veel vrouwen pijn, krampen en algemeen ongemak. Je moet echter weten dat er enkele methoden zijn om menstruatiekrampen te verlichten, zoals het drinken van bepaalde warme dranken.

We raden je eerst aan om een gezond dieet te volgen om menstruatiekrampen te voorkomen en te behandelen. Daarnaast is het beter om cafeïne te vermijden tijdens je menstruatie, omdat het nervositeit kan veroorzaken en er voor kan zorgen dat je water vasthoudt.

Naast het vermijden van koffie, kun je andere soorten dranken drinken die voordelen bieden voor de gezondheid van vrouwen. Deze dranken zullen je beste bondgenoot worden.

Warme dranken om menstruatiekrampen te verlichten

Hoewel vrouwen de neiging hebben om hun toevlucht te nemen tot pijnstillers om menstruatiekrampen te verlichten, is het mogelijk om dit op natuurlijke wijze te doen. Daarom zullen we je een lijst geven met de beste drankjes om je menstruatiekrampen te verlichten.

1. Kamillethee

Kamillethee om menstruatiekrampen te verlichten

De eerste van onze warme dranken om menstruatiekrampen te verlichten, is kamillethee. Houd in gedachten dat het twee verbindingen bevat, hippuurzuur en glycine genaamd.

Deze verbindingen kunnen vanwege hun eigenschappen helpen je baarmoeder te ontspannen wanneer je krampen hebt. Bovendien heeft kamille unieke ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen ongemak te verminderen.

  • Om kamillethee te maken heb je een kop heet water nodig.
  • Laat vervolgens een zakje kamillethee gedurende 10 minuten trekken.
  • Verwijder daarna het theezakje en voeg citroensap of honing toe.

We raden je aan om elke dag twee kopjes van deze thee te drinken in de week voorafgaand aan je menstruatie. Er zijn zelfs onderzoeken die bevestigen dat kamille terpenoïden en flavonoïden bevat, die ontstekingsremmende effecten hebben.

2. Gemberthee om menstruatiekrampen te verlichten

Gemberthee om menstruatiekrampen te verlichten

Ten tweede is gemberthee, een andere warme drank die wonderen kan verrichten als het gaat om het verlichten van menstruatiekrampen.

Net als kamillethee heeft het ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan dus helpen bij pijnlijke krampen, omdat het een belangrijke rol speelt bij het verlagen van de prostaglandinespiegel.

Als je menstruatie gepaard gaat met misselijkheid, maagklachten en algemeen ongemak, dan kan gember deze ongemakken ook helpen te verlichten.

Je kunt je consumptie van gember verhogen door het toe te voegen aan soepen of shakes. Wij denken echter dat gemberthee de lekkerste manier is om het te consumeren. Als bijkomend voordeel zou het ook helpen om onregelmatige menstruatie te reguleren en vermoeidheid te bestrijden.

Wist je dit?
Prikkelbaredarmsyndroom behandelen met gember en kamille

3. Kaneelthee

Kaneelthee

Onze derde drank is kaneelthee. Deze thee is fantastisch omdat het ontstekingsremmende eigenschappen heeft. We zijn ervan overtuigd dat het je zal helpen om menstruatiekrampen te kalmeren. Je kunt drie keer een kop drinken gedurende de eerste dag van je menstruatie.

Ingrediënten

  • 1 kop water (250 ml)
  • 1 theelepel gemalen kaneel (5 gr.)

Bereiding

  • Verhit eerst een kop water en voeg een theelepel gemalen kaneel toe.
  • Laat het vervolgens ongeveer twee tot drie minuten trekken.
  • Als je wilt kun je ook honing aan de thee toevoegen.

4. Muntthee

Muntthee is een andere geweldige optie. Het helpt om je maag te kalmeren en zwelling en een opgeblazen gevoel te voorkomen. Het kalmerende en verdovende effect maakt het een goed middel om menstruatiekrampen te verlichten. Daarnaast helpt het bij het behandelen van hoofdpijn en maag- en darmproblemen.

Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat munt de baarmoederspieren helpt te ontspannen, waardoor de spasmen die krampen veroorzaken verlichten. Als bijkomend voordeel is dit drankje ook nog eens erg lekker.

We raden je aan om het gedurende de week voor je menstruatie te drinken. Je kunt vier tot vijf koppen van deze thee per dag drinken.

Ook interessant om te lezen:
Omgaan met zware menstruatie doe je zo

5. Frambozenbladthee

Tot slot willen we het gebruik van frambozenbladthee aanraden om menstruatiekrampen te verlichten. Hoewel het een van de minder gebruikelijke theesoorten is, is het erg lekker en kan het de pijn tijdens je menstruatie helpen te verminderen.

Frambozenbladthee heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen. Het is daarom ook goed te gebruiken bij het bestrijden van maagpijn en het voorkomen van constipatie.

Onthoud dat onze lijst met warme dranken om menstruatiekrampen te verlichten enkele remedies bevat die zeer goed kunnen helpen. Er zijn er echter nog veel meer. We weten zeker dat je een warme drank zult vinden die voor jou goed werkt en je menstruatiekramp zal verminderen.