Siroop met gember en olijfolie om pijn te verlichten

Deze siroop met gember en olijfolie heeft pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen. Als je het uitwendig aanbrengt of inneemt, helpt het om de pijn te verlichten.
Siroop met gember en olijfolie om pijn te verlichten

Geschreven door Francisco María García

Laatste update: 09 augustus, 2022

Deze siroop met gember en olijfolie is één van de beste huisremedies die er bestaan om pijn te verlichten. Dat komt dankzij de eigenschappen van de ingrediënten. Het is een krachtig ontstekingsremmend, pijnstillend en vochtafdrijvend middel.

Naast de vele andere positieve effecten helpt deze siroop ook om de bloedcirculatie te verbeteren en verteringsproblemen te behandelen.

Een kenmerk van gember is bovendien dat het vernieuwende eigenschappen heeft en werkt als een afrodisiacum. Men gebruikt deze wortel ook om verschillende gerechten te kruiden. Het wordt soms ook gebruikt als een luchtverfrisser. Dat heeft te maken met zijn uitstekende geur.

Mineralen, vitaminen en gingerol

Gember is een bron van calcium, etherische oliën, aminozuren, fosfor en vitamine B en C. Het versterkt dus het immuunsysteem. Het actieve ingrediënt van gember is gingerol. Deze stof kan zelfs het risico op eierstok- en dikkedarmkanker verminderen. Het is ook een krachtig slijmoplossend middel bij:

 • bronchitis
 • astma
 • griep
 • andere luchtwegenaandoeningen

Als je wilt stoppen met pijnstillers nemen, dan is deze siroop met gember en olijfolie een ideale keuze om pijn te verlichten. Wegens zijn vochtafdrijvende eigenschappen verwijdert het namelijk het vocht in de gewrichten. Op die manier helpt het dus de ontsteking te verminderen.

Gember is een ideaal middel voor de maag en de darmen

Bovendien helpt gember ook bij de behandeling van dyspepsie, winderigheid, maagkrampen en indigestie. Deze siroop is een perfect middel in geval van voedselvergiftiging, darminfecties en zelfs bij bacteriële dysenterie.

Siroop met gember en olijfolie om pijn te verlichten

De eigenschappen van gember

Ingrediënten

 • 1 kop zeer verse gember (150 g)
 • 1 kop olijfolie (250 ml)

Richtlijnen

 • Was eerst de gember goed. Laat het dan gedurende twee uren drogen.
 • Giet nu de olijfolie op een bakplaat.
 • Daarna snij je de gember en rasp je het met de schil.
 • Voeg dan de gember toe aan de olijfolie in de koekenpan en mix alles goed.
 • Verwarm de oven voor op 150° C.
 • Bak het gember-mengsel daarna gedurende twee uren.
 • Wanneer het mengsel afgekoeld is, giet je het door een zeefdoek om de gemberstukjes te verwijderen. Zeef het goed tot er zo min mogelijk restjes olie meer in de doek aanwezig zijn.
 • Bewaar de siroop in een glazen fles op een koele, droge plaats. Deze siroop is tot zes maanden houdbaar.

Verschillende toepassingen

Het is belangrijk dat je de dosis van deze siroop met gember en olijfolie om pijn te verlichten meet. De hoeveelheid zal immers afhangen van de kwaal.

Gemberolie kan helpen wanneer je aan verschillende aandoeningen lijdt. Bovendien weert zijn geur muggen en andere insecten af die ziekten verspreiden.

Artritis en spierpijn behandelen met deze siroop met gember en olijfolie

Artritis en spierpijn behandelen met een siroop met gember en olijfolie

Om de geest en het lichaam nieuw leven in te blazen kan je per dag twee tot drie druppels van deze siroop innemen.

 • Als je artritis of spier- en rugpijn wil verlichten, masseer dan twee tot drie druppels op de getroffen zone.
 • We bevelen ook aan dat je dan per dag drie druppels inneemt.

Van winderigheid tot bronchitis

 • Als je last hebt van diarree of gasvorming, masseer dan een druppel van deze olie in op je buik.
 • Heb je een pijnlijke keel of last van sinusitis, dan bevelen we aan dat je met een verstuiver drie druppels inademt. Deze siroop helpt om bronchitis, astma, hoest, dyspneu en griep te bestrijden. Het kan ook helpen om slijmen te verwijderen uit de longen en de keel.
 • Je kan de siroop ook gebruiken in de schoonheidsverzorging. Breng drie druppels aan op de getroffen zone. Het zal helpen om het optreden van rimpels en huidstriemen te verminderen. De vernieuwende eigenschappen van gember herstellen de beschadigde huid.

De strijd tegen cholesterol en tegen een hoge bloeddruk

Wanneer je deze siroop met gember en olijfolie inneemt, dan daalt het risico op een hoge bloeddruk. Het helpt ook om het slecht cholesterol (LDL) in het bloed te bestrijden. Bovendien vermindert het het risico op bloedklonters en arteriosclerose. Dit is een ideale manier om hartaandoeningen te behandelen.

Onnoemelijke voordelen van siroop met gember en olijfolie

Zoals je kan zien, heeft gember vele voordelen te bieden. Het is een krachtige natuurlijke remedie die je kan gebruiken om vele verschillende aandoeningen te behandelen. De antioxidanten, vitaminen en mineralen in deze wortel maken het een ideale bondgenoot voor de gezondheid.

Zorg er dus voor dat je deze siroop met gember en olijfolie in huis hebt. Het kan helpen om pijn te verlichten en is daarom een uitstekende keuze bij de zorg voor je gezondheid. Je kan het zelf bij je thuis maken met materialen en ingrediënten die je vaak gebruikt en die je gemakkelijk kan vinden.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Rhode, J., Fogoros, S., Zick, S., Wahl, H., Griffith, K. A., Huang, J., & Rebecca, J. R. (2007). Ginger inhibits cell growth and modulates angiogenic factors in ovarian cancer cells. BMC Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1186/1472-6882-7-44
 • Jeong, C. H., Bode, A. M., Pugliese, A., Cho, Y. Y., Kim, H. G., Shim, J. H., … Dong, Z. (2009). [6]-Gingerol suppresses colon cancer growth by targeting leukotriene A 4 hydrolase. Cancer Research. https://doi.org/10.1158/0008-5472.CAN-09-0491

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.