Tien geurtjes die helpen tegen muggen

10 januari 2019
In dit artikel zullen wij je de geurtjes laten zien die je zullen helpen muggen te doden en te bestrijden, zodat je niet door hen geprikt zal worden.

We hebben allemaal wel eens last van muggenbeten, een van de meest vervelende onderdelen van de zomer. Dit komt doordat dit soort insecten in het zomerseizoen vaker voorkomt vanwege de hoge temperaturen. Dat maakt het de ideale omgeving voor hun reproductie en verspreiden ze zich overal. Er zijn gelukkig enkele natuurlijke middelen tegen muggen.

Muggenbeten zijn erg vervelend. Daarom willen we allemaal muggen bestrijden. In dit artikel vertellen we je hoe!

Tien geurtjes die helpen tegen muggen

1. Vanille

Vanille om muggen te bestrijden

Een van de geuren die kunnen helpen tegen muggen is vanille. Om het effectief te maken, moet je de vanille mengen met een niet-geurende babycrème in een verhouding van 1:10.

Wanneer je dit vanillemengsel hebt gemaakt, kun je het helemaal over je lichaam aanbrengen zodat de muggen van je af zullen blijven.

Een ander middel dat je kunt maken (op basis van vanille) is door vanille op te lossen in water. Dit kun je op de onbedekte lichaamsdelen toepassen.

2. Mengsel van de etherische oliën van anijs, kruidnagel en basilicum

Een ander aroma dat helpt tegen muggen is een mengsel van de etherische oliën van anijs, kruidnagel en basilicum, gemengd met andere kruiden.

Deze oliën kunnen in een verhouding van vijf of tien druppels in een glas water worden gemengd en op de huid worden gespoten. Het kan ook worden geplaatst rond het kampvuur of de barbecue waarvan je gaat eten.

Dit middel werkt ook in huis, omdat je een doek doorweekt in het mengsel op de vensterbank kunt leggen. Dit zorgt ervoor dat de muggen niet in huis komen en zal zelfs degenen doden die in de buurt komen.

3. Vlierbessentakken

Vlierbessentakken om muggen te bestrijden

Ook zijn verse vlierbessentakken ideaal tegen muggen.

Deze takken dienen in de slaapkamer geplaatst te worden. Je moet echter voorzichtig zijn omdat ze een zeer sterke geur hebben die gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid en je slaap kan beïnvloeden. Daarom is het noodzakelijk om ze ’s nachts uit de kamer te verwijderen.

4. Kruidnagel

Een andere geur die helpt bij het bestrijden en doden van muggen is het aroma van kruidnagel.

  • Doe 5 gram kruidnagel in 250 ml water een kook dit mengsel gedurende 15 minuten.
  • Daarna laat je het afkoelen voordat je het gebruikt op onbedekte lichaamsdelen. Je kunt het erop spuiten met een spuitfles of smeren.
  • Deze oplossing gaat twee uur mee.

5. Jeneverbestakken

Jeneverbessen

Deze oplossing is ideaal voor campingdagen, want met slechts een paar takken van de jeneverbes in het vuur, heb je de hele dag geen last van muggen.

6. Cederolie

Het is een van de meest complete middelen, omdat de cederolie helpt om muggen en andere insecten, zoals vliegen en kakkerlakken af te schrikken en te doden.

7. Kamille

Kamille

Een van de oudste en meest effectieve middelen tegen muggen is het gebruik van kamille. Dit komt doordat de gedroogde bloemen, stengels en bladeren van de kamilleplant direct op deze insecten inwerken.

Hoe?

Het doet dit door hun zenuwcellen, wat hen verdoofd en voorkomt dat ze bij je in de buurt komen.

8. Basilicumblaadjes

Basilicumblaadjes zijn zeer nuttig bij de bereiding van verschillende gerechten. Bovendien zijn ze zeer effectief in het afschrikken en doden van muggen.

Het enige wat je hoeft te doen, is ze op de onbedekte lichaamsdelen wrijven. Ze werken ook door ze op te hangen in de slaapkamer. Ze schrikken muggen af, zodat je hele nacht ongestoord kunt slapen.

9. Olie, shampoo en azijn

Azijn

Een ander effectief middel om muggen en vliegen af te schrikken en te doden is het mengen van olie, shampoo en azijn.

  • Meng deze ingrediënten in gelijke verhoudingen tot je een wit schuim hebt.
  • Breng dit mengsel vervolgens aan op de onbedekte delen van je lichaam.
  • Je kunt het mengsel ook in een bak in je huis plaatsen om muggen tegen te gaan.

Tawatsin, A., Wratten, S. D., Scott, R. R., Thavara, U., & Techadamrongsin, Y. (2001). Repellency of volatile oils from plants against three mosquito vectors. Journal of Vector Ecology : Journal of the Society for Vector Ecology. https://doi.org/10.1021/ja063043+