Waarom is het slecht om de aandrang om naar de wc te gaan te negeren?

· 25 januari 2018
Wist je dat het extreem schadelijk is om de aandrang om naar de wc te gaan te negeren? Leer waarom in dit artikel!

Je lichaam is ontworpen om alles te elimineren dat het niet nodig heeft. Als het gaat om de  spijsvertering, zijn er twee processen waar we niet altijd over willen praten. Over gassen en ontlasting.

Er zijn sommige mensen die de aandrang om naar de wc te gaan negeren als ze niet thuis zijn. Dit kan het gevolg zijn van verlegenheid of omdat ze geen toilet tot hun beschikking hebben.

De waarheid is dat er momenten zijn waarop het onmogelijk is om een ​​toilet te vinden. Dan heb je geen keuze en moet je de aandrang negeren. De fout die veel mensen maken is echter, dat ze hier  een dagelijkse gewoonte van maken.

Meestal komt het ons niet goed uit om naar het toilet te gaan. Zo negeren veel mensen de aandrang en doen alsof dat iets onschadelijk is.

Het onderdrukken of negeren van de aandrang om je te ontlasten kan ernstige gevolgen voor je gezondheid hebben. Dit is de reden waarom we je vijf redenen willen leren waarom je het negeren van je aandrang zou moeten vermijden.

Waarom is het slecht om de aandrang te negeren om naar de wc te gaan?

aandrang

Spijsvertering is de manier waarop je lichaam voedingsstoffen absorbeert. Bij dit proces blijft echter wat afval achter dat moet worden verwijderd. Je lichaam doet dit via de ontlasting.

Wanneer je lichaam het signaal om naar het toilet stuurt, is het negeren het slechtste wat je kunt doen. Dit komt omdat je lichaam zich moet ontdoen van het afval.

Het is van het allergrootste belang om je te ontdoen van alle afvalstoffen. Behalve dat het ervoor zorgt je je naar en zwaar voelt, beïnvloeden ze ook nog de functies van je darm.

Wanneer je darm merkt dat er een blokkade is, verandert het de opname van voedingsstoffen. Hierdoor verteer je het voedsel slecht. Dit veroorzaakt indigestie, gasvorming, opgeblazen buik en buikpijn, en soms zelfs braken.

Je moet alleen de aandrang om naar de wc te gaan negeren in extreme noodgevallen.

Als je iets hebt gegeten dart erg zwaar op de maag ligt en je de behoefte voelt om je te ontlasten, is het belangrijk dat je deze aandrang niet negeert. Het signaal komt doordat je lichaam je vertelt dat je het afval kwijt moet om de voedingsstoffen die je net hebt gegeten te verteren.

De gevolgen van het negeren van de aandrang om de wc te gaan

Zoals we je eerder hebben verteld, als dit meer is dan een zeldzame gebeurtenis, begint het je darmen te veranderen. Dan kan het zo zijn dat je de voedingsstoffen niet correct meer opneemt.

Misschien denk je dat het onschadelijk is, maar dat is het niet. Sterker nog, het kan niet verder van de waarheid afliggen!

Daarnaast veroorzaakt het negeren van de aandrang grote problemen voor je darm- en spijsverteringsproces in het algemeen. Het kan zelfs je hele lichaam negatief beïnvloeden.

Onthoud, naar de wc gaan is de manier om je te ontdoen van duizenden gifstoffen. Door dit niet te doen, blijven deze gifstoffen in je lichaam achter. Als gevolg hiervan zullen ze je gezondheid beschadigen.

1. Pijn

pijn

Door langdurig de aandrang te onderdrukken om je te ontlasten, veroorzaak je de ophoping van je ontlasting. Deze dikt dan verder in en vormt een soort stop of kurk.

Als je dan probeert om te ontlasten, wordt dit een marteling. Dit komt omdat de ontlasting erg hard is. Het gevolg hiervan is dat het heel pijnlijk kan zijn om je er van te ontdoen.

2. Je lichaam absorbeert het water

Aangezien je lichaam zich van dit afval moet ontdoen en dat niet kan, probeert het toch voedingsstoffen te verzamelen.

Als je niet voldoende hebt gegeten en gedronken, zal je lichaam het water in je ontlasting opnemen om zichzelf te voeden.

Dit betekent dat het zich voedt met water dat vol zit met bacteriën, afval en gifstoffen.

3. Slechte geuren

geur

Hetzelfde gebeurt met gas in je darmen. Door het in te houden, creëer je een geurbom. Dit veroorzaakt ontlasting en winderigheid die veel slechter dan normaal ruikt.

Door de aandrang te onderdrukken, verhoog je ook de ontwikkeling van gassen in je maag. Deze gassen kunnen je een zwaar en opgeblazen gevoel geven.

4. Aambeien

Aambeien zijn uitstulpingen die kunnen voorkomen in de aderen rond je anus. Ze kunnen ontstoken raken vanwege anale verstoringen. Deze ontsteking veroorzaakt pijn, ongemak en bloedverlies. In zeer ernstige gevallen kunnen dit zelfs zware bloedingen zijn.

Door het niet ontdoen van je ontlasting droogt je hele anale holte uit. Dit zorgt ervoor dat je ontlasting harder wordt. Dat maakt het moeilijker om je van deze ontlasting te ontdoen. Als gevolg daarvan moet je meer kracht zetten en dat kan aambeien veroorzaken.

Het gevolg hiervan is dat wanneer je probeert te ontlasten, het zeer pijnlijk kan zijn. Het is zelfs mogelijk dat je bloed kan zien.

5. Constipatie

constipatie

Als je op lange termijn je ontlasting vasthoudt, zal het systeem van aandrang en ontlasten falen. Dit zal ervoor zorgen dat je gebrek aan controle hebt over je je darmbewegingen. Het kan ook zijn dat je ontlasting keihard wordt en dat het erg moeilijk is om je ervan te ontdoen.

Een belangrijk advies is dat je de aandrang om naar de wc te gaan niet negeert. Waar je ook bent, als je moet, ga dan. Wees niet beschaamd: het is normaal en dit gebeurt bij iedereen.

Denk eerst aan je gezondheid en zorg goed voor jezelf.