Vrouwen met een gezond hart dankzij deze 7 voedingsmiddelen

Eet je regelmatig deze voedingsmiddelen? Als ze nog geen deel uitmaken van je voedingspatroon, begin ze dan zo vlug mogelijk te eten. Profiteer van hun eigenschappen. Ze dragen zorg voor je hart.
Vrouwen met een gezond hart dankzij deze 7 voedingsmiddelen

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 23 augustus, 2022

Een hartziekte kan zowel mannen als vrouwen treffen. Voor vrouwen is dit een ernstige reden tot bezorgdheid. Dit komt niet alleen omdat het aantal vrouwen met deze ziekte gestegen is. Het is bij vrouwen namelijk moeilijker vast te stellen. Vrouwen met een gezond hart hebben dit vaak te danken aan een aantal voedingsmiddelen.

Het meest verontrustende is echter dat vrouwen langer wachten tot ze een medische controle laten uitvoeren. Bovendien kunnen ze specifieke risicofactoren hebben die tot een hartziekte kunnen leiden. Toch negeren ze die tot iets ernstigers optreedt.

Dat is de reden waarom het belangrijk is om dit onderwerp wat meer te belichten. Op die manier zal je onmiddellijk kunnen reageren op iets dat niet normaal is. Je zal ook je algemene levensgewoonten verbeteren.

In dit artikel willen we 7 gezonde voedingsmiddelen met voedzame eigenschappen aanbevelen. Ze dragen zorg voor de gezondheid van het hart en helpen vrouwen om met een gezond hart kunnen leven.

Voeg ze vandaag nog toe aan je dieet!

7 voedingsmiddelen voor vrouwen met een gezond hart

1. Noten

Noten zorgen voor een gezond hart

Walnoten, amandelen en andere soorten noten zijn voedingsmiddelen die omega 3-vetzuren, aminozuren en antioxidanten verschaffen. Ze helpen om de gezondheid van je hart te beschermen.

 • Deze essentiële voedingsstoffen regelen je cholesterolniveaus. Bovendien voorkomen ze de vorming van plak in de slagaders.
 • Daarnaast zijn ze ook nuttig om ontsteking onder controle te houden. Die ontsteking is verbonden met de voornaamste hartproblemen.

2. Broccoli

Broccoli zorgt voor een gezond hart

Broccoli is lang in alle gezonde dieetprogramma’s populair geweest. Deze groente bevat veel vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Dit maakt het uiteraard tot een ingrediënt dat een betere gezondheid van de slagaders en het hart bevordert.

 • Broccoli bevat foliumzuur, zink en ijzer. Deze bestanddelen zijn allemaal mineralen die helpen om een goede bloedcirculatie in stand te houden. Op die manier voorkomen ze stoornissen als een hoge bloeddruk.
 • Broccoli voorziet ook in vitamine C, E en K. Bovendien bevat het fytonutriënten die de slagaders en de hartspier versterken. Vrouwen met een gezond hart eten broccoli om hun gezondheid te bevorderen.
 • De voedingsvezels in broccoli verlagen je opname van het slecht cholesterol (LDL). Ze bevorderen ook de afvoer van gifstoffen.

3. Aardbeien

Een gezond hart dankzij aardbeien

Aardbeien bevatten weinig calorieën en veel antioxidanten. Ze zijn een uitstekend middel om zorg te dragen voor je hart.

 • Flavonoïden helpen om de slagaders te verwijden. Ze voorkomen ook dat de slagaders hard worden. Verharding van de slagaders is verbonden aan een hoge bloeddruk.
 • Deze vruchten bevatten ook vezels, vitaminen en mineralen die hoge cholesterolniveaus onder controle houden.
 • Bovendien helpen ze om gifstoffen uit de bloedstroom te verwijderen en ontstekingen te verminderen.

4. Kurkuma

Kurkuma houdt het hart gezond

Kurkuma is een ingrediënt dat elke vrouw zou moeten gebruiken. Vrouwen met een gezond hart weten dat het opvalt vanwege zijn ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Het houdt ook kanker tegen. Dankzij al deze kenmerken is kurkuma een veel gebruikte natuurlijke remedie.

 • Het voornaamste actieve bestanddeel in kurkuma is curcumine. Deze stof vermindert de ontsteking in de weefsels rond het hart. Het verlaagt ook het risico op een hartaanval.
 • Bovendien bevat kurkuma krachtige antioxidanten. Het helpt de bloeddruk en het cholesterolniveau onder controle houden.

5. Groene thee

Een gezond hart met groene thee

Groene thee is overal ter wereld populair omdat het eigenschappen bezit die gewichtsverlies bevorderen. Groene thee bevat echter ook vele antioxidanten met vele voordelen voor de cardiovasculaire gezondheid.

 • In groene thee zitten catechines, polyfenolen en isoflavonen. Deze stoffen verbeteren de werking van je hart en je bloedcirculatie.
 • De antioxidanten in groene thee verwijderen ook de lipiden uit de bloedsomloop. Dit voorkomt dat de slagaders verstopt raken.
 • Eén van de aminozuren in groene thee is L-theanine. Het vermindert de invloed van oxidatieve stress. Dit is een factor die het risico op bepaalde hartproblemen kan verhogen.

6. Olijfolie

Olijfolie houdt het hart gezond

Olijfolie is een essentieel ingrediënt van het mediterrane voedingspatroon. Het is eveneens een voedingssupplement dat hartziekten op afstand houdt en voor vrouwen met een gezond hart kan zorgen.

 • De grote hoeveelheid gezonde vetten in olijfolie bevordert de reiniging van de slagaders. Bovendien vermindert het de cholesterolniveaus. Dit heeft het effect dat het voorkomt dat arteriosclerose begint op te treden.
 • Olijfolie helpt ook om de rekbaarheid van de slagaders te verhogen. Dit bevordert een betere circulatie en zorgt ook voor een betere bloeddruk.
 • Deze olie bestrijdt ook ontstekingen. Dankzij zijn antioxidanten en aminozuren versterkt en beschermt het je hart.

7. Zalm

Zalm zorgt voor een gezond hart

De laatste voedingsmiddelen op onze lijst zijn zalm en andere soorten vette vis. Deze vissoorten bevatten omega 3-vetzuren en hoogwaardige eiwitten. Die bestanddelen zorgen voor je hart.

 • Allereerst bevorderen deze voedingsstoffen het onder controle houden van hoge cholesterolniveaus en de hoeveelheid lipiden in de bloedsomloop. Dit zijn twee factoren die vaak verbonden zijn met de ontwikkelingen van cardiovasculaire aandoeningen.
 • Bovendien regelen ze de ontstekingsprocessen van je lichaam. Ze herstellen ook de arteriële gezondheid. Dit zorgt ervoor dat je bloed zonder problemen blijft stromen.

De American Heart Association beveelt zalm aan als een manier om je risico op hartaanvallen, hartfalen en beroerte te verlagen.

Eet jij regelmatig deze voedingsmiddelen? Als ze nog geen deel uitmaken van je dieet, voeg ze dan zo snel mogelijk toe aan je maaltijden. Profiteer van hun eigenschappen en draag zorg voor je hart.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.