Vriendschap: ze droegen hun vriend de wereld over

Dankzij vriendschap, een droom en vastberadenheid lukte het de negenentwintigjarige Kevan Chandler om ondanks zijn aandoening, spinale musculaire atrofie, de hele wereld rond te reizen. Leer in dit artikel meer over dit geweldige, inspirerende verhaal!
Vriendschap: ze droegen hun vriend de wereld over

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Ware vriendschap houdt vaak in dat je een opoffering moet maken om te voorzien in de behoeften van iemand van wie je houdt.

In dit geval kan het wonder van vriendschap gevonden worden in het leven van de negenentwintig jaar oude Kevan Chandler en zijn geweldige vrienden Tom Troyer, Philip Keller, Benjamin Duvall en Luke Thompson.

Toen deze groep Amerikaanse vrienden besloot om op vakantie te gaan naar Europa, vonden ze dat het absoluut geen optie was om hun vriend Kevan hier buiten te houden.

De wereld rondreizen was tenslotte zijn droom.

Dromen werkelijkheid maken; dat is ware vriendschap

vriendschap samen op reis

Kevan Chandler is een schrijver die lijdt aan spinale musculaire atrofie, een pijnlijke degeneratieve ziekte die ervoor zorgt dat de spieren alsmaar zwakker worden en iemand op een gegeven moment niet meer kan lopen.

Hoewel deze ziekte Kevan van zijn lichamelijke bewegingsvrijheid beroofde, was het niet in staat om hem te beroven van zijn wens om de wereld te zien en avonturen mee te maken op nieuwe en onbekende plekken.

Normaal gesproken beweegt Kevan zich voort in een rolstoel, maar sommige plekken kan hij gewoonweg niet bereiken. Dit vormde echter totaal geen probleem voor zijn vrienden, die besloten om een aangepaste rugzak en stoel voor hun vriend te bouwen.

Ze droegen hem overal naar toe, waarbij ze voortdurend afwisselden.

Het eerste avontuur begon in 2015, toen zijn vrienden een reis gepland hadden naar North Carolina. Vanwege zijn ziekte dacht Kevan dat hij helaas niet met zijn vrienden mee zou kunnen gaan, maar zijn vrienden dachten hier heel anders over.

Ze bonden hem vast in een rugzak en namen hem met hen mee om de wereld te verkennen.

De eerste reis was een groot succes, waardoor ze besloten om er mee door te gaan. Ze besloten om hun volgende reis naar Europa te gaan, een deel van de wereld waar Kevan dingen kon zien die hij nooit dacht te kunnen zien. Ze bezochten kastelen, catacomben, kloosters en bossen.

Obstakels overwinnen om dromen waar te maken

vriendschap in parijs

Kevans vrienden vonden niet dat zijn musculaire atrofie reden zou moeten zijn waarom zijn dromen kleiner of groter zouden moeten zijn dan die van andere mensen.

Naast het ontwerpen van een speciale rugzak waarin ze hem en alles wat hij nodig had om te overleven konden dragen, richtten ze via GoFundMe ook een fonds op om geld in te zamelen.

Zo slaagden ze erin om genoeg geld bij elkaar te verzamelen om hun grote avontuur te maken.

Ze legde hun reis ook vast op hun blog We Carry Kevan en hun Instagram-account (WeCarryKevan), waar je foto’s kunt bekijken van al hun avonturen. Daarnaast zijn ze van plan om binnenkort een documentaire te maken waarin zij vertellen over hun ervaringen.

Wat ze hebben geleerd van hun avontuur

vriendschap op het water

Deze groep vrienden ging op reis naar Europa en heeft daar geweldige plaatsen bezocht in Engeland, Frankrijk en Ierland. Kevan wilde het liefst plaatsen bezoeken die normaal gesproken ontoegankelijk voor hem zouden zijn.

Negentien dagen lang reisden ze door Europa en hebben ze prachtige landschappen, bergen, steden en zonsondergangen kunnen bewonderen.

De reis was echter niet altijd makkelijk Ze moesten zich immers lichamelijk voorbereiden om Kevans gewicht te kunnen dragen. Op zijn beurt moest Kevan zijn onafhankelijkheid opzij zetten en zijn leven in de handen van zijn vrienden leggen.

Kevan zegt dat het niet alleen om hem gaat, maar om de hele groep. Voor hem is het zeer belangrijk om te kunnen rekenen op de steun van anderen en om te weten dat elke uitdaging, prestatie en mislukking hem de moed heeft gegeven om weer door te gaan.

“Bij elke stap had ik mijn familie, vrienden en God. Dat is waar mijn kracht vandaan komt (de kracht van ons allemaal!). Ik hoop dat ik hen ook kracht zal geven. Dat is namelijk het punt: om elkaar moed te geven. Doe met ons mee. Dit leven leiden we samen. We worden allemaal sterker en moedigen met elkaar,” zegt Kevan.

Ware vriendschap; een bron van inspiratie

Dankzij het geweldige verhaal van zijn reis en ware vriendschap, streeft Kevan ernaar om een bron van inspiratie te zijn voor andere gehandicapte mensen in de wereld. Hij wil dat deze mensen inzien dat onbereikbare dromen of obstakels die niet overwonnen kunnen worden helemaal niet bestaan.

Het verhaal van Kevan Chandler en zijn vrienden laat heel goed zien wat de de waarde van vriendschap is.

Ook leert het ons dat vastberadenheid, een positieve houding en wilskracht ons kunnen helpen om moeilijkheden te overwinnen en onze dromen waar te maken.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.