De voordelen van quinoa, appel en kaneel als ontbijt

Dit gerecht zal je een hoop energie geven. Wat echter nog belangrijker is, is dat dit mengsel van quinoa, appel en kaneel ervoor zal zorgen dat je de hele ochtend verzadigd zal zijn.
De voordelen van quinoa, appel en kaneel als ontbijt
Maricela Jiménez López

Geschreven en geverifieerd door de arts Maricela Jiménez López.

Laatste update: 09 januari, 2019

Het eten van quinoa met appel en kaneel in de ochtend is een ware traktatie. Je zult zowel genieten van de smaak als de vele voordelen die dit gerecht biedt.

Eerlijk gezegd, vind ik het nog altijd verbazingwekkend op hoeveel manieren quinoa wel niet kan worden bereid. Bovendien is quinoa heel goed voor je gezondheid. En wat vooral belangrijk is om te weten, is dat quinoa bijna geen calorieën bevat.

Quinoa

In dit artikel zullen we het iets meer hebben over quinoa. Wij raden je aan om vanaf vandaag elke ochtend je dag te beginnen met een bakje quinoa met appel en kaneel. Je zult er dol op zijn. En na slechts een paar weken zul je al een hoop positieve veranderingen merken.

Laten we eens kijken waarom dit zo is.

De voordelen die quinoa, appel en kaneel bieden

Wat eet jij normaal gesproken als ontbijt? Ben jij zo iemand die de deur uitgaat met een beetje koffie en een muffin? Zo ja, dan is het hoog tijd dat je deze routine eens verandert.

We zijn er zeker van dit je dit al lang weet, maar toch willen we het voor de zekerheid nog even herhalen: het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Statistische studies tonen aan dat er nog altijd een hoop mensen zijn die hun ontbijt niet het belang geven dat het verdient.

Het is belangrijk om de dag te beginnen met een goede dosis energie.

Makkelijk te doen

En dit is helemaal niet moeilijk. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een ontbijtje maken dat rijk is aan proteïnen en onverzadigde vetten. De ochtenduren zijn de uren waarin je hersenen de meeste energie nodig hebben. Denk er maar eens over na…

Dit ontbijt is een goede gezonde optie. Let op hoe je dit ontbijt voor jezelf kunt maken.

Quinoa bij het ontbijt

Quinoa

Quinoa is tegenwoordig een van de populairste producten ter wereld. Allereerst omdat het glutenvrij is. Ten tweede omdat het een grote hoeveelheid proteïne bevat. En ten derde omdat quinoa een van de weinige plantaardige bronnen is die alle negen essentiële aminozuren bevat.

 • Daarnaast is quinoa rijk aan vezels, magnesium, B-complexvitamines, ijzer, kalium, calcium, fosfor, vitamine E en meerdere antioxidanten die zeer gunstig zijn.
 • Quinoa zou een van de gezondste voedingsmiddelen kunnen zijn om te eten als ontbijt, vooral als we zorgvuldig kiezen met welke ingrediënten we het combineren.
 • 100 gram quinoa bevat 27 gram vezels. Als je dus regelmatig last hebt van constipatie, dan is dit absoluut een aanrader.
 • Tot slot is quinoa ook geweldig voor gewichtsverlies. Dit geldt vooral als je quinoa combineert met appels en kaneel. De reden hiervoor is dat deze combinatie helpt om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden en omdat het ons beetje bij beetje zal helpen om dat vervelende vet op onze buik te verliezen.

Appels, perfect om je dag mee te beginnen

Door quinoa te eten in combinatie met appels, ben je zeer goed bezig voor je hart. Je kunt elke soort gebruiken die je maar wilt. Alle appelsoorten helpen om aderverkalking te voorkomen.

Maar dit ontbijt kan helpen om nog meer aandoeningen te voorkomen. Twee van deze aandoeningen zijn diabetes en beroertes. Bovendien helpt dit ontbijt om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden, waardoor je meer energie zult hebben.

Niet saai

Als jij zo iemand bent die een simpel ontbijtje maar saai vindt, dan zul je zeker dol zijn op dit ontbijt. Dit ontbijt is geweldig voor iedereen. Appels zijn per slot van rekening een van de beste keuzes voor een gezond ontbijt.

Kaneel, de essentie van een goede gezondheid

Kaneelstokje

Heb je last van een hoog cholesterolgehalte? Is je bloedsuikerspiegel aan de hoge kant? Zo ja, probeer dan eens dagelijks quinoa met appels en een snufje kaneel te eten.

Een geweldige reden om kaneel te consumeren is dat het de spijsvertering controleert. Door kaneel toe te voegen aan je ontbijt, zul je gemakkelijk door kunnen tot de lunch. Bovendien kan kaneel helpen om vroegtijdige veroudering tegen te gaan.

Vergeet daarnaast niet dat kaneel een heerlijke smaak geeft aan je maaltijden.

Hoe maak je dit ontbijtje van quinoa, appel en kaneel?

Ontbijt met Quinoa, Appel en Kaneel

Zoals we altijd zeggen: zorg ervoor dat je biologische producten gebruikt. Vooral in het geval van quinoa en appel is dit zeer belangrijk. Door biologische producten te gebruiken, kun je er zeker van zijn dat je zoveel mogelijk profiteert van de voordelen die deze producten bieden.

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt:

Ingrediënten

 • ½ kop gekookte quinoa (100 gram)
 • 1 kop havermelk (200 ml)
 • Eén appel (welke soort dan ook)
 • 1 theelepel kaneel (5 gram)
 • 1 theelepel honing (7,5 gram)

Bereidingswijze

 • Begin met de appel. Was de appel, schil hem, verwijder het klokhuis en snijd de appel tot slot in stukjes.
 • Vervolgens pureer je de stukjes appel in een blender of keukenmachine.
 • Verwarm de havermelk tot deze lauwwarm is en meng de melk vervolgens met de gepureerde appel, de quinoa, de honing en de kaneel.
 • Roer alle ingrediënten door elkaar tot ze volledig met elkaar vermengd zijn.
 • Je kunt de appel ook heel laten voordat je hem pureert, dit hangt er maar net vanaf hoe glad je wilt dat je puree wordt.

Zorg ervoor dat je dit ontbijtje eens probeert. Je kunt er ook voor kiezen om dit ontbijtje slechts twee keer per week te eten. Kom er zelf achter hoe goed je jezelf hierdoor zult voelen.

Het is echt heerlijk!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Lee, C. M., & Lee, S. Y. (2007). Consumer insights on healthy breakfast cereal – A focus group research. Journal of Sensory Studies. https://doi.org/10.1111/j.1745-459X.2007.00116.x

 • Boivin, C., Parissier, C., Alle, A., Asselin Forcier, P., & Langlois, S. (2014). Healthy Breakfast Cereals: What Do Consumers Want? Journal of Foodservice Business Research. https://doi.org/10.1080/15378020.2014.886914

 • Greenwood, J. L. J., & Stanford, J. B. (2008). Preventing or Improving Obesity by Addressing Specific Eating Patterns. The Journal of the American Board of Family Medicine. https://doi.org/10.3122/jabfm.2008.02.070034

 • Lepkowska, D. (2015). The importance of a healthy breakfast. About Kids Health.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.