De voordelen van blote voeten

21 mei 2015

Lopen op blote voeten is, ondanks wat vele mensen denken, goed voor de gezondheid. Op deze manier kan je iedere spier in je voet trainen en als je dit regelmatig doet, worden je voeten sterker.

Wat je moet weten

Onderzoek heeft uitgewezen dat als je voeten in direct contact zijn met de grond, dit een heleboel voordelen biedt voor de gezondheid van zowel je lichaam als je geest. Zoals we allemaal weten, bevinden zich veel zenuwen in je voeten die, als ze in contact komen met de grond, helpen met het verwijderen van schadelijke stoffen uit je lichaam, zoals stress en onrust.

Wat vooral wordt aangeraden, is om direct blootsvoets op de grond te lopen, zoals op het gras en buiten, maar als je deze mogelijkheid niet hebt kun je het ook binnenshuis doen op de vloer, of je nu houten of cementen vloeren hebt.

De voordelen van op blote voeten lopen

geluk

  • Het stimuleert de bloedsomloop, wat ook bijdraagt aan een betere zuurstoftoevoer.
  • Je lichaam stoot makkelijker een grote hoeveelheid vetten en gifstoffen uit.
  • Het vermindert stress, depressie en nervositeit en versterkt het zenuwstelsel
  • Het voorkomt spataderen, omdat het de aderen versterkt en zorgt voor een betere verdeling van voedingstoffen door je lichaam.
  • Als je op blote voeten loopt, oefen je druk uit op al je zenuwuiteinden die in contact staan met verschillende organen in je lichaam. Hierdoor helpt het bij het herstel van sommige ziektes, die veroorzaakt worden door blokkades van de energiekanalen, die meridianen worden genoemd.

Er is een therapie die reflexologie heet, die ervoor zorgt dat verzamelde energie die niet op de natuurlijke wijze stroomt, bevrijd wordt. Deze ontlading wordt bereikt door het drukken op strategische punten op de voetzolen. Als je zonder schoenen loopt, worden deze punten op de natuurlijke manier bewerkt, waardoor je je ontspant en je gezondheid verbetert. Het is echter effectiever als het gedaan wordt op gras.

Denk aan het volgende…

Ondanks dat dit een makkelijke onstpanningstherapie is om te doen, zijn er wel een aantal dingen waar je je van bewust moet zijn als je het toepast. Zo kunnen er objecten op de grond liggen of in de grond zitten, die je voeten kunnen bezeren of voor infecties kunnen zorgen. Het is ook essentieel dat je beetje bij beetje begint met lopen op blote voeten. Als je spieren sterker worden, kun je de duur van deze wandelingen verlengen.

Ben jij van plan dit vaker te doen?

Bekijk Ook