Voordelen van appelazijn als gezichtsreiniger

Om een allergische reactie te voorkomen, is het belangrijk dat je niet vergeet om de appelazijn eerst te verdunnen met wat water. Gebruik dit middel daarnaast alleen ’s nachts. Blootstelling aan zonlicht kan namelijk het ontstaan van donkere vlekken veroorzaken.
Voordelen van appelazijn als gezichtsreiniger

Laatste update: 04 oktober, 2018

Natuurlijk is appelazijn een heerlijk ingrediënt om een sladressing mee te maken, maar het product is daarnaast ook geweldig om te gebruiken bij schoonheidsbehandelingen. Je kunt er bijvoorbeeld prima een gezichtsreiniger van maken!

Ben je er klaar voor om erachter te komen welke voordelen appelazijn biedt als je het gebruikt om je gezicht mee te wassen? Lees dan dit artikel!

Welke voordelen biedt een gezichtsreiniger van appelazijn?

Appelazijn biedt geweldige voordelen voor zowel je huid als haar. Wanneer je het eenmaal geprobeerd hebt, zul je nooit meer zonder willen.

Het is voor je huid een heel goed idee om appelazijn te gebruiken om je gezicht mee te wassen. Enkele voordelen die dit natuurlijke product biedt hebben we hieronder beschreven.

Het elimineert ouderdomsvlekken

Dit komt doordat appelazijn krachtige ingrediënten bevat die dode huidcellen kunnen verwijderen en ervoor zorgen dat je huid er fris en jeugdig uitziet.

Geef je geld daarom niet uit aan dure schoonheidsproducten die slechts tijdelijke resultaten leveren en probeer in plaats daarvan eens een gezichtsreiniger van appelazijn.

De alfahyroxyzuren in appelazijn zullen je beste vriend worden als je je huid een aantal jaren jonger wilt laten lijken.

Verdun simpelweg één eetlepel appelazijn in 125 ml water en gebruik vervolgens een watje om dit mengsel op je schone gezicht aan te brengen. Laat het dertig minuten zitten. Herhaal deze behandeling zes weken lang elke dag.

Het vermindert acne en puistjes

Vrouw met acne

Appelazijn kan helpen om je huid minder vettig te maken en daardoor acne en puistjes verminderen. Het gehalte appelzuur kan helpen infecties te voorkomen die vaak worden veroorzaakt door acne of doordat een puistje geïrriteerd raakt wanneer je er te hard in hebt geknepen.

Appelazijn zal ook helpen om verstopte poriën weer schoon te maken, waardoor je huid weer goed kan ademen. Tevens kan het middel de pH-waarde van je huid weer in balans brengen als je huid te vettig is (nog een oorzaak van acne).

Het is een geweldige toner voor je gezicht

Maak een watje nat met een mengsel van één eetlepel appelazijn en 250 ml water. Breng dit mengsel met behulp van een watje elke avond voor het slapengaan aan op een schoon en droog gezicht. Je hoeft je gezicht daarna niet meer te wassen.

Maak je daarnaast ook geen zorgen over de sterke geur. Deze zal namelijk snel weer verdwijnen (je zult dus niet de hele dag hoeven ruiken als een wandelend saladebuffet).

Deze behandeling zal ervoor zorgen dat je huid strakker wordt en verbetert de bloedsomloop in je gezicht.

Tips om appelazijn op je huid te gebruiken

Het is hoe dan ook belangrijk om te weten dat je nooit pure appelazijn op je gezicht mag aanbrengen – je moet de azijn altijd verdunnen met water!

Als je je niet aan deze belangrijke regel houdt, dan kun je last krijgen van een allergische reactie of permanente vlekken op je huid krijgen.

De verhoudingen zouden minstens moeten bestaan uit één deel appelazijn op drie delen water. Als je dus een liter van deze tonic wilt maken, gebruik je 250 ml appelazijn en 750 ml water.

Na verloop van tijd kun je geleidelijk aan een steeds grotere hoeveelheid appelazijn gebruiken, maar nooit alleen appelazijn.

Voordat je deze toner of reiniger op je gezicht aanbrengt, is het belangrijk om het mengsel eerst goed te schudden. Wanneer het een tijdje staat, kunnen de delen namelijk van elkaar scheiden.

Je kunt ook andere ingrediënten toevoegen, zoals:

Zo breng je het aan

Controleer voordat je deze gezichtsreiniger van appelazijn aanbrengt op gevoelige delen van je huid eerst even of je geen last krijgt van een allergische reactie of hevige jeuk.

Probeer het middel eerst uit op je kin of de rug van je hand. Laat het mengsel een paar minuten op de huid zitten. Als er geen negatieve reactie ontstaat, dan kun je het middel op je hele gezicht aanbrengen.

Gebruik een watje of een wattenschijfje om het middel makkelijker aan te brengen. Sommige vrouwen gebruiken appelazijn aan het einde van de dag ook als make-up reiniger. Hierdoor maken ze volledig gebruik van de voordelen die dit product biedt, dat meestal niet verder komt dan de keuken.

De eerste keer dat je deze gezichtsreiniger van appelazijn gebruikt, is het verstandig om het middel al na vijf minuten goed af te spoelen met warm water. De keren daarna kun je het middel langer laten zitten en soms zelfs helemaal niet afspoelen.

Het is ook belangrijk om niet te vergeten dat je een gezichtsreiniger met appelazijn alleen ’s avonds mag toepassen. Wanneer je je huid namelijk eerst behandelt met appelazijn en vervolgens blootstelt aan de zon, kunnen er vlekken op je huid ontstaan of kun je last krijgen van zonneallergie.

Als je het mengsel overgiet in een spuitfles, dan kun je het zelfs gebruiken om je gezicht af en toe te verfrissen, zolang je er maar voor zorgt dat het niet in je ogen komt. Je kunt ook een beetje appelazijn toevoegen aan je dagelijkse moisturizer.

Waarom zou je niet ook gebruik maken van deze voordelen voor de rest van je lichaam?

Appelazijn is niet alleen een geweldige natuurlijke gezichtsreiniger. Je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken om puistjes en mee-eters op andere delen van je lichaam te verminderen.

Beschermt tegen beschadiging van de zon

Het aanbrengen van gezichtscrème

Appelazijn kan in principe helpen om vervelling te verminderen en de huid te genezen nadat deze overmatig is blootgesteld aan de zon.

Verwijdert ingegroeide haren

Als je last hebt van ingegroeide haren, week dan een watje in appelazijn en wrijf hiermee voorzichtig over de plek waar het haartje zit.

Doordat appelazijn ontstekingsremmend is en azijnzuur bevat, zal het helpen het haartje zacht te maken, zodat je het makkelijker kunt verwijderen.

Gaat roos tegen

Masseer je hoofdhuid voor het douchen met appelazijn om dode huidcellen die zich op het huidoppervlak hebben verzameld te verwijderen.

Je kunt ook wat appelazijn toevoegen aan je gewone shampoo. Vergeet niet om de hoofdhuid krachtig te scrubben met je vingertoppen (niet je nagels).

Behandelt kneuzingen

Omdat appelazijn ontstekingsremmend is en de beschadigde huid kalmeert, kan het genezing bevorderen wanneer je een blauwe plek of kneuzing hebt alsook de bloedsomloop verbeteren.

Week een watje in wat pure appelazijn en breng dit aan op de kneuzing. Laat de appelazijn een half uur op de huid zitten en smeer de plek dan in met een milde lotion.

Behandelt muggenbeten

Mug prikt in arm

Tijdens de zomer is het normaal om last te hebben van jeukende muggenbeten of beten van andere insecten. Het zuurgehalte in appelazijn kan deze jeuk op effectieve wijze neutraliseren.

De ontstekingsremmende eigenschappen zullen ook helpen om zwelling te verminderen en het genezingsproces te versnellen. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.