Voedingsmiddelen die je gezondheid kunnen verbeteren

Over een aantal voedingsmiddelen wordt nog steeds niet veel gesproken. Ze zouden echter erg goed kunnen zijn voor je gezondheid. In dit artikel lees je alles over voedingsmiddelen die je gezondheid verbeteren. 
Voedingsmiddelen die je gezondheid kunnen verbeteren

Laatste update: 18 februari, 2019

Er wordt gezegd dat sommige voedingsmiddelen schadelijk zijn voor je gezondheid. In de afgelopen jaren zijn er echter talloze onderzoeken uitgevoerd waaruit bleek dat deze voedingsmiddelen eigenlijk niet zo slecht voor je zijn. Sterker nog, ze zijn het tegenovergestelde. In dit artikel lees je over vijf voedingsmiddelen die je gezondheid kunnen verbeteren.

De voedingsgroep in kwestie bevat voedingsmiddelen als chocolade en groene thee. Veel mensen zeggen dat deze twee voedingsmiddelen fantastisch voor je zijn. Dit komt door de grote hoeveelheid gezondheidsvoordelen die ze ons lichaam bieden.

 Voedingsmiddelen die je gezondheid kunnen verbeteren

1. Popcorn

Popcorn

Je zou misschien niet denken dat popcorn onder deze voedingsmiddelen die je gezondheid kunnen verbeteren valt. Een groep onderzoekers ontdekte echter dat popcorn een zeer geconcentreerd niveau antioxidanten bevat. Dit komt door het lage watergehalte van popcorn.

Wees echter voorzichtig met magnetronpopcorn. Deze popcorn bevat namelijk vaak veel:

  • karamel
  • suiker
  • boter

Deze toevoegingen verdubbelen vaak het aantal calorieën in een portie popcorn. Kies dus voor een popcornsoort zonder toevoegingen.

2. Zwarte thee

Uit onderzoek blijkt dat zwarte thee zeer gunstig voor de gezondheid is:

  • Mensen die meer dan drie koppen zwarte thee per dag drinken, bleken tot 70% minder kans te hebben om coronaire aandoeningen op te lopen. 
  • Als je daarnaast twee koppen zwarte thee per dag drinkt, verbeter je je hersenfunctie en concentratie.

3. Koffie

koffie1

Koffie helpt ons gedurende de hele dag bij het hooghouden van onze energie. Uit een onderzoek uit 2012 bleek dat koffie ons ook nog eens zou kunnen beschermen tegen kanker. Wees echter wel voorzichtig met deze drank. Te veel koffie kan er namelijk voor zorgen dat je sneller zenuwachtig wordt. Dit is natuurlijk erg onprettig.

Hetzelfde onderzoek toonde aan dat mensen die meer dan drie kopjes koffie per dag drinken bijna 50% minder kans hebben om mond- of keelkanker te krijgen.

4. Eieren

Eieren hebben altijd al een slechte reputatie gehad. Veel mensen denken namelijk dat ze zorgen voor een hoog cholesterolgehalteEieren bevatten echter wel veel:

  • foliumzuur
  • calcium
  • ijzer
  • seleen

Deze eigenschappen kunnen ons lichaam dan ook veel gezondheidsvoordelen bieden. Eieren zijn daarnaast zeer voedzaam. Ze kunnen dus zonder twijfel deel uitmaken van een gezond, voedzaam dieet.

Eieren zorgen er voor dat we ons voor een langere tijd vol voelen. Ze bevatten daarnaast choline. Dit is een belangrijke stof die het geheugen en de hersenfunctie stimuleert. Daarnaast hebben eieren gezondheidsvoordelen voor de lever. Dit is dus zeker een van de voedingsmiddelen die je gezondheid kunnen verbeteren.

5. Witte kaas

kaas

In 2011 begonnen onderzoekers met het onderzoeken van de effecten van witte kaas op je cholesterol. Uit deze onderzoeken bleek dat mensen die veel witte kaas eten vrijwel geen verschil zouden zien in hun cholesterolgehalte. Het cholesterolgehalte werd zelfs lager toen de deelnemers overstapten naar een dieet met minder boter en meer witte kaas.

De onderzoekers concludeerden dat dit gebeurt omdat witte kaas meer eiwitten en calcium dan boter zou kunnen bevatten, waardoor het lichaam de slechte cholesterol beter onder controle zou kunnen houden.

Dit betekent echter niet dat het een goed idee is als je vanaf nu alleen maar witte kaas eet. Vergeet namelijk niet dat dit voedingsmiddel rijk is aan vet en het daarom niet te veel gegeten mag worden.

Ook interessant voor jou
Waarom het eten van brood niet goed voor je is
Gezonder LevenRead it in Gezonder Leven
Waarom het eten van brood niet goed voor je is

Hoewel het eten van brood al sinds de oudheid deel uitmaakt van het menselijk dieet, zijn er vandaag de dag vele redenen om het te vermijden.