Vijf maskers voor een perfect gezicht
Hoe vaak breng jij maskers aan om je huid er beter uit te laten zien? Welke soorten gebruik je? Met alle commerciële opties is het normaal om producten te gebruiken die een aantal chemische elementen bevatten die je niet altijd helpen om een perfect gezicht te hebben.
Met dit in het achterhoofd hebben we een lijst van maskers samengesteld die jouw gezicht in enkele minuten er perfect uit zullen laten zien. Het mooiste van alles is dat deze maskers gemaakt zijn met natuurlijke ingrediënten. Door deze ingrediënten kunnen ze zelfs op de gevoelige huid worden gebruikt.
Blijf lezen en zoek degene die het beste bij jou past. Vergeet niet dat het het beste is om één keer per week één van deze maskers aan te brengen. Soms willen we dingen vaker gaan gebruiken die problemen oplossen. Dit maakt de situatie echter alleen maar erger.
1. Verhelderend masker
De eerste van de gezichtsmaskers voor een perfect gezicht is goedkoop en gemakkelijk zelf te maken.
Honing is een uitstekende vochtinbrengend product. Het is rijk aan voedingsstoffen en is zeer glad. Al deze eigenschappen maken het tot een goed product voor de verzorging van de tere huid.
Tegelijkertijd is koffie perfect omdat het antioxidanten en voedingsstoffen bevat die rimpels en een beschadigde huid tegengaan. We raden het gebruik van organische koffiedik aan om chemicaliën of pesticiden te vermijden.
Ingrediënten
- 2 eetlepels biologische honing
- 2 eetlepels koffiedik
Instructies
- Maal de koffie zo fijn mogelijk in een koffiemolen. Daardoor krijg je een fijnere structuur die makkelijker te hanteren is.
- Voeg de honing toe en meng de twee ingrediënten tot je een pasta krijgt.
- Breng de pasta met een kwastje aan op je gezicht. Laat het vervolgens 15 minuten inwerken.
- Spoel af met warm water en wrijf dan de huid droog met een zachte handdoek.
2. Een diep reinigingsmasker
Veel van de problemen die ervoor zorgen dat je gezicht er ongezond uitziet en onvolkomenheden vertoont, hebben te maken met een slechte reiniging.
Denk je dat het wassen van je gezicht met zeep en water voldoende is? Als je antwoord ja is, dan heb je het bij het verkeerde eind. Jouw huid bouwt vuil op in haar diepste lagen. Om daar vanaf te komen moet je dit masker gebruiken dat je een perfect gezicht zal geven.
Zuiveringszout helpt dit diep zittende vuil te verwijderen. Tevens desinfecteert citroen je poriën en verwijdert het bovendien vlekken.
Ingrediënten
- 2 eetlepels zuiveringszout
- het sap van 2 citroenen
- 2 eetlepels water
Instructies
- Meng alle drie de ingrediënten tot een pasta.
- Maak je gezicht schoon en breng vervolgens de pasta aan met ronddraaiende masserende bewegingen.
- Laat het 20 minuten rusten en spoel het dan af met koel water.
Zorg ervoor dat je zonnebrandcrème direct na het aanbrengen van dit masker gebruikt. Idealiter moet je de zonnebrandcrème elke 2 uur aanbrengen. Dit komt doordat zonnebrandcrème maar zo lang werkt.
3. Een hydraterend, verzachtend masker
Om je huid te hydrateren en verzachten, hoef je niet per se dure of moeilijk te verkrijgen producten te gebruiken. Met dit masker krijg je alle hydratatie die je nodig hebt met twee ingrediënten. Die heb je zeker thuis: namelijk yoghurt en kristalsuiker.
Zorg ervoor dat je een natuurlijke yoghurt kiest die geen conserveringsmiddelen of suiker bevat. Dit is niet zo moeilijk als je zou denken. Het enige wat je moet doen is de tijd nemen om het in de supermarkt te vinden.
Als je suiker gebruikt, zorg er voor dat je een grove soort gebruikt. Dit zal het makkelijker maken om de huid te scrubben.
Ingrediënten
- 2 eetlepels van natuurlijke yoghurt
- 2 eetlepels grove suiker
Instructies
- Meng alle ingrediënten goed.
- Breng dit masker met je vingers aan. Gebruik bij het aanbrengen ronddraaiende masserende bewegingen.
- Laat het 25 minuten zitten.
- Spoel je gezicht vervolgens af met lauw water.
Met dit masker is het niet nodig om aansluitend een hydraterende crème aan te brengen nadat je het hebt afgespoeld. Je zult zien dat jouw huid superzacht en gehydrateerd is.
4. Een acneverwijderingsmasker
Heb je alles geprobeerd om van je acne af te komen en niets werkt? Geef in dit geval dit snelle en eenvoudige masker een kans. Het is de goedkoopste die je zult vinden en de resultaten zijn spectaculair.
Kaneel verwijdert alle vuil dat acne veroorzaakt en het vermindert huidontsteking. Plus, de honing verzacht en hydrateert.
Ingrediënten
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels kaneelpoeder
Instructies
- Meng eerst de twee ingrediënten tot je een pasta krijgt.
- Breng deze pasta vervolgens met een zachte massage op de schone huid aan.
- Laat het 15 minuten zitten en spoel het dan af met warm water.
- Droog je gezicht af door zachtjes met een handdoek je huid te deppen.
Gebruik dit masker maximaal twee keer per week als je een ernstig probleem hebt. Zodra je acne minder wordt, breng het dan eenmaal per week aan.
5. Een masker dat de strijd tegen rosacae aangaat
Het hebben van rode plekken op je gezicht is voor veel mensen geen groot probleem. Voor mensen die met rosacea leven kan dit echter gecompliceerd en een zeer vervelende situatie zijn.
Als je tot de tweede groep behoort, probeer dan de laatste van deze gezichtsmaskers uit. De ster van deze masker is kurkuma. Dit masker zal je ook helpen om de donkere kringen onder de ogen te verminderen. Daarnaast zal het de huid lichter maken.
Ingrediënten
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 1 theelepel biologische honing
- 5 ml melk of yoghurt
Instructies
- Doe de kurkuma in een kom.
- Voeg de honing en melk toe en meng het goed.
- Breng het masker aan met een kwastje.
- Laat het 20 minuten zitten en was je gezicht dan af met koel water.
We zijn er zeker van dat je een masker uit deze lijst kunt vinden dat aan jouw behoeften zal voldoen. Voor welke van deze maskers kies jij?
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
-
Akram, M., Shahab-Uddin, & Eh. (2010). Curcuma Longa and Curcumin : a Review Article. Rom. J. Biol. – Plant Biol. https://doi.org/10.1186/s13104-017-2728-0
-
Bonté, F., & Desmoulière, A. (2013). Le miel: origine et composition. Actualites Pharmaceutiques. https://doi.org/10.1016/j.actpha.2013.10.004
-
Sánchez, O. F. (2015). La miel. Revista Medica de Rosario.
- Lim, T. K. (2013). Avena sativa. In Edible Medicinal And Non-Medicinal Plants. https://doi.org/10.1007/978-94-007-5653-3_13
- Sayar, R. (1988). Nutrientes del huevo, composición química, buenas prácticas.