Verrassende schoonheidstips met koffie

Drink je graag je dagelijkse bakje koffie? Er bestaan heel wat tegenstrijdige meningen over deze stimulerende drank. Sommigen zweren bij de positieve gezondheidseffecten bij matig gebruik, terwijl anderen deze populaire drank niet zo gezond vinden. Het blijft in ieder geval veilig om nooit te overdrijven met koffie.
Verrassende schoonheidstips met koffie

Laatste update: 29 november, 2018

Extern gebruik van koffie kent heel wat nuttige toepassingen in schoonheidsbehandelingen. Als bestanddeel kun je het terugvinden in schoonheidslotions, crèmes en therapieën. Dit artikel zet drie nuttige schoonheidstips met koffie op een rij.

Ontdek deze schoonheidstips met koffie

1. Koffie en de huid

Koffiebonen

Dat cafeïne in koffie belangrijke positieve eigenschappen voor de huid bezit, is naar het schijnt al bekend in de cosmetica-industrie. Mede daardoor zijn er nu een groot aantal cosmeticaproducten voor vrouwen op de markt met koffie.

Koffiebonen zijn het basisbestanddeel van producten en behandelingen die de huid verstevigen en strakker maken.

Heel wat kuuroorden hebben dan ook koffiegerelateerde therapieën op de menukaart staan. Ze bieden een gevarieerde keuze, die gaat van gezichtsmaskers met koffie tot volledige peelings en je een mooie, egale en frisse teint bezorgen.

2. Koffie en cellulite

Cafeïne kan naar het schijnt ook een bijdrage leveren aan de vermindering van cellulite.

Veel crèmes en behandelingen op de markt met koffie als bestanddeel zijn specifiek gericht op een probleem waar heel veel vrouwen mee te maken hebben: cellulite, of de beruchte “sinaasappelhuid.”

Een van de veronderstelde schoonheidstips met koffie houdt in dat je de gevreesde putjes in de huid zou kunnen egaliseren. Dat komt omdat een van de bestanddelen in koffie blijkbaar het vet net onder de huid gelijkmatiger zou kunnen maken.

Verder zou koffie zorgen voor een betere doorbloeding, verhoogt het de aanwezigheid van vetafbrekende enzymes en heeft het tegelijkertijd het vermogen de afbraakstoffen van vetten op te lossen en uit te scheiden.

Met koffie kom je misschien al een heel eind als je cellulite probeer te behandelen.

3. Koffie tegen donkere wallen onder de ogen

Kringen onder de Ogen

Verschillende oogcrèmes maken gebruik van cafeïne, omdat deze stof donkere kringen onder je ogen als gevolg van slaapgebrek of vermoeidheid zou kunnen verminderen, waardoor je opnieuw een stralende en frisse look krijgt.

Verschillende factoren zoals onvoldoende slaap, consumptie van alcohol, overwerken of een ongezond voedingspatroon kunnen de doorbloeding van de huid onder de ogen belemmeren.

Ook hier kan cafeïne de bloedcirculatie in de huid stimuleren en zorgen voor een natuurlijke en gezonde uitstraling.

Maak kompressen op basis van koffieprut en laat deze enige tijd onder de ogen rusten. Gebruik de gelegenheid om jezelf te verwennen en neem een ontspannend bad of relax met rustgevende muziek op de achtergrond.  Wellicht ook interessant voor jou

Striae verminderen met een scrub van kokosolie en koffie
Gezonder Leven
Lees het op Gezonder Leven
Striae verminderen met een scrub van kokosolie en koffie

Striae zijn niet pijnlijk of gevaarlijk, maar veel mensen vinden ze wel onaantrekkelijk. Er is dan ook veel behoefte aan middeltjes die striae verm...


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Bowe, W. P., & Pugliese, S. (2014). Cosmetic benefits of natural ingredients. Journal of Drugs in Dermatology.
  • Ribeiro, H., Marto, J., Raposo, S., Agapito, M., Isaac, V., Chiari, B. G., … Simões, P. (2013). From coffee industry waste materials to skin-friendly products with improved skin fat levels. European Journal of Lipid Science and Technology. https://doi.org/10.1002/ejlt.201200239

De inhoud van deze publicatie dient uitsluitend ter informatie. Op geen enkel moment kan deze dienen om de diagnoses, behandelingen of aanbevelingen van een professional te vergemakkelijken of te vervangen. Raadpleeg bij twijfel je vertrouwde specialist en vraag zijn/haar goedkeuring voordat je met een procedure of behandeling begint.