De beste natuurlijke behandelingen voor cellulite

21 juni 2015

Cellulite is één van die problemen, die bij een hoop vrouwen voorkomt. De meerderheid is het er over eens, dat het ontstaan van cellulite veroorzaakt wordt door problemen of onbalans in het bindweefsel en de hoeveelheid lichaamsvet die een individu heeft. Er zijn echter een hoop theorieën over wat deze onbalans veroorzaakt. Hieronder gaan we de beste natuurlijke behandelingen tegen cellulite bespreken.

Het lijkt erop dat hormonen, dieet, levensstijl en genen een rol spelen bij cellulite, maar dat is niet zeker. Ook al hebben personen met overgewicht een grotere kans op het krijgen van cellulite, er zijn ook een hoop slanke vrouwen die er last van hebben. Je kan echter verschillende natuurlijke behandelingen tegen cellulite uitproberen, die het probleem oplossen of in ieder geval verminderen.

Een cellulitebehandeling in je eigen huis kan gedaan worden met behulp van simpele methodes en je hoeft hier niet veel geld aan te besteden. Er zijn simpele, natuurlijke behandelingen voor cellulite, waarbij sommige ook bekend staan als kruidenbehandelingen. Sommige therapeuten raden aan om eerst contact op te nemen met een dokter, voordat je met deze behandelingen start.

Appelazijn tegen cellulite

Dit is één van de beste geneesmiddelen voor het behandelen van cellulite bij je thuis. De voedende componenten in appelazijn helpen cellulite te verminderen. Oestrogeen en progesteron zijn twee vrouwelijke hormonen, die verantwoordelijk zijn voor de vetophopingen, die de meeste cellulite bij vrouwen veroorzaakt.

Appelazijn bevat ingrediënten, die de vorming van cellulite op je huid vermindert. Volg de onderstaande stappen om het tegen cellulite te gebruiken:

1. Meng 2 eetlepels appelazijn met 250 ml water in een glas.

2. Voeg een kleine hoeveelheid honing toe als zoetstof voor dit zelfgemaakte geneesmiddel.

3. Drink het elke morgen om van cellulite af te komen.

Appelazijn kan ook gebruikt worden als een topisch geneesmiddel voor cellulite. Volg de volgende stappen om een topisch geneesmiddel met appelazijn te maken:

1. Meng één deel van de beste massagecrème of olie die jij fijn vindt met drie delen appelazijn.

2. Masseer het mengsel elke dag twee keer zachtjes over de gebieden waar je cellulite hebt.

3. Doe dit consistent om goede resultaten te bereiken.

Droog borstelen

bloed

Eén van de beste behandelingen voor cellulite is om de bloedsomloop naar de huid te verbeteren. Droog borstelen of “dry brushing” is één van de methodes, die we aanbevelen als een behandeling voor cellulite. Als je elke dag droog borstelt, help je om overtollig vocht en giftige stoffen die vastzitten in de huid te elimineren. Het is bekend dat deze giftige stoffen onderdeel zijn van het ontstaan van cellulite.

Koffie-en-suikerexfoliatie

Het overgrote deel van de zelfgemaakte cellulitebehandelingen gebruikt simpele combinaties van dingen, die je in je eigen huis kan vinden. De zelfgemaakte koffie-en-suikerexfoliatie vergroot de vetmetabolisatie in het lichaam en daarnaast elimineert het ook overtollig vocht in het huidweefsel. Zo kan je dit geneesmiddel maken:

  • Meng een half kopje gemalen koffie met een kwart kopje bruine suiker.
  • Gebruik dit mengsel op gebieden waar je cellulitis hebt. Maak ronde bewegingen.
  • Je kan ook olijfolie op deze gebieden aanbrengen.
  • Spoel het daarna af onder de douche.

Je zal een verschil merken na een aantal weken consistent toepassen.

Gelatine

zelfgemaakte-gelatine

Gelatine en cellulite worden vaak aan elkaar gerelateerd. Als je op een natuurlijke manier in je eigen huis van cellulite af wilt komen, onthoud dan welke voedingsmiddelen gelatine bevatten of voeg gelatine toe aan je dieet. De meerderheid van de personen gebruikt gelatine om af te vallen. Bewegen en gewichtsverlies zijn perfecte manieren om van cellulite af te komen.

Er is maar weinig bekend over de mogelijkheid van gelatine om de gezondheid van het bindweefsel te verbeteren. De aminozuren in gelatine helpen bij het vormen van de basiscomponenten in het bindweefsel. Ze helpen je ook om je gewicht onder controle te houden. Als je een goede remedie tegen cellulite zoekt, voeg dan gelatine toe aan je dieet.

Bekijk Ook