De beste natuurlijke behandelingen tegen cellulite

Gelatine toevoegen aan je dieet kan je helpen om van cellulite af te komen. Dit komt door de aminozuren die gelatine bevat.
De beste natuurlijke behandelingen tegen cellulite

Laatste update: 14 oktober, 2018

Cellulite is één van die problemen die bij een hoop vrouwen voorkomt. De meerderheid is het er over eens dat het ontstaan van cellulite veroorzaakt wordt door problemen of een onbalans tussen het bindweefsel en de hoeveelheid lichaamsvet die een individu heeft. Wat kun je tegen cellulite doen?

Er zijn een hoop theorieën over wat bovengenoemde onbalans veroorzaakt. Hieronder gaan we de beste natuurlijke behandelingen tegen cellulite bespreken.

Het lijkt erop dat hormonen, dieet, levensstijl en genen een rol spelen bij cellulite, maar dat is niet zeker. Ook al hebben personen met overgewicht een grotere kans op het krijgen van een sinaasappelhuid, zijn er ook vele slanke vrouwen die er last van hebben.

Je kan echter verschillende natuurlijke behandelingen tegen cellulite uitproberen, die het probleem oplossen of in ieder geval verminderen.

Een cellulitebehandeling in je eigen huis kun je doen met behulp van simpele methodes. Je hoeft hier niet veel geld aan te besteden.

Er zijn simpele, natuurlijke behandelingen, waaronder ook kruidenbehandelingen. Sommige therapeuten raden echter aan om eerst contact op te nemen met een dokter, voordat je met deze behandelingen start.

Appelazijn tegen cellulite

Dit is één van de beste huismiddelen voor het behandelen van cellulite. De voedende componenten in appelazijn helpen namelijk cellulite te verminderen.

Oestrogeen en progesteron zijn twee vrouwelijke hormonen, die verantwoordelijk zijn voor de vetophopingen, die de meeste cellulite bij vrouwen veroorzaakt.

Appelazijn bevat ingrediënten, die de vorming van cellulite op je huid vermindert. Volg de onderstaande stappen om het tegen cellulite te gebruiken:

1. Meng eerst 2 eetlepels appelazijn met 250 ml water in een glas.

2. Voeg vervolgens een kleine hoeveelheid honing toe als zoetstof voor dit zelfgemaakte geneesmiddel.

3. Drink het daarna elke morgen om van cellulite af te komen.

Appelazijn kan ook gebruikt worden als een topisch geneesmiddel voor cellulite. Volg de volgende stappen om dit toe te passen:

1. Meng eerst één deel van de massagecrème of olie die jij fijn vindt met drie delen appelazijn.

2. Masseer het mengsel vervolgens elke dag twee keer zachtjes over de gebieden waar je cellulite hebt.

3. Doe dit consistent om goede resultaten te bereiken.

Droog borstelen

Droog borstelen tegen cellulite

Eén van de beste behandelingen voor cellulite is om de bloedsomloop naar de huid te verbeteren. Droog borstelen of “dry brushing” is één van de methodes. We bevelen deze methode zeker aan.

Als je elke dag droog borstelt, help je namelijk om overtollig vocht en giftige stoffen die vastzitten in de huid te elimineren. Het is bekend dat deze giftige stoffen onderdeel zijn van het ontstaan van cellulite.

Koffie-en-suikerexfoliatie

Het overgrote deel van de zelfgemaakte cellulitebehandelingen gebruikt simpele combinaties van dingen, die je in je eigen huis kan vinden.

De zelfgemaakte koffie-en-suikerexfoliatie bijvoorbeeld vergroot de vetverbranding in het lichaam en daarnaast elimineert het ook overtollig vocht in het huidweefsel. Zo kan je dit geneesmiddel maken:

  • Meng een half kopje gemalen koffie met een kwart kopje bruine suiker.
  • Gebruik dit mengsel vervolgens op gebieden waar je cellulitis hebt. Maak ronde bewegingen.
  • Je kan ook olijfolie op deze gebieden aanbrengen.
  • Spoel het daarna af onder de douche.

Je zal al een verschil merken na een aantal weken consistent toepassen.

Gelatine

zelfgemaakte-gelatine tegen cellulite

Gelatine en cellulite worden vaak aan elkaar verbonden. Als je op een natuurlijke manier in je eigen huis van cellulite af wilt komen, onthoud dan welke voedingsmiddelen gelatine bevatten of voeg gelatine toe aan je dieet.

De meerderheid van de personen gebruikt gelatine om af te vallen. Bewegen en gewichtsverlies zijn namelijk perfecte manieren om van cellulite af te komen.

Er is maar weinig bekend over de mogelijkheid van gelatine om de gezondheid van het bindweefsel te verbeteren. De aminozuren in gelatine helpen bij het vormen van de basiscomponenten in het bindweefsel.

Ze helpen je ook om je gewicht onder controle te houden. Als je een goede remedie tegen cellulite zoekt, voeg dan gelatine toe aan je dieet.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.