Vier stijlen om een verjaardag aan te kleden

Er bestaan zovele manieren waarop je een verjaardagsfeest kan versieren. De beste stijl kiezen zal afhangen van jouw voorkeuren en de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor de ruimte waar je het feest laat doorgaan. Als je het feest vooraf plant en jouw creativiteit laat werken, dan kan je met slechts enkele sleutelelementen veel bereiken!
Vier stijlen om een verjaardag aan te kleden

Laatste update: 28 januari, 2021

Organiseer je een feest voor jouw verjaardag of voor die van iemand anders? Weet je nog steeds niet hoe je de ruimte zal versieren? Dan kan je hier vandaag de oplossing vinden. We zullen je enkele eenvoudige, betaalbare en stijlvolle ideeën tonen om een verjaardag aan te kleden.

Wat betreft feestjes en versieringen bestaan er zoveel verschillende stijlen als er mensen op de planeet zijn. Sommige stijlen zijn gewoner en wijken niet te veel af van de norm. Andere stijlen kunnen qua ontwerp echter verrassend zijn.

Het maakt niet uit welke categorie jouw voorkeur heeft. We hopen dat de volgende suggesties om een verjaardagsfeest in te kleden handig zullen zijn. Kies de stijl die jij het leukst vindt en begin met jouw feest te plannen. Op die manier zal niets ontbreken en zal je een onvergetelijke dag hebben.

Vier stijlen om een verjaardag aan te kleden

1. Een verjaardagsfeest met een thema

Een verjaardagsfeest met een thema

Hou je van voetbal? Basketbal? Of ben jij eerder fan van feestjes die gebaseerd zijn op Hollywood of rockmuziek? Je feestruimte kan je aan ieder thema aanpassen. Alles hangt af van de versieringen.

 • Begin met de kleine details: motieven op het glazen servies, ballonnen en taartversieringen.
 • Hang ook posters aan de muur. Je kan dingen gebruiken die je thuis nog had toen je jonger was en zo de ruimte persoonlijker maken.
 • Activiteiten zijn ook een belangrijk element. Je kan bijvoorbeeld spelletjes organiseren zoals vlaggenvoetbal of de vlag grijpen.
 • Kies je voor een feest met een muzikaal thema? Wat is dan beter dan een karaokestijl met enkele spetterende klassiekers uit het genre?

Als je nog gedurfder bent, overweeg dan om een kostuum te maken dat past bij het feestthema. Zorg er ook voor dat het feestvarken het hoofdpersonage in het thema is. Je kan je bijvoorbeeld verkleden als Freddy Mercury, Madonna of Kurt Cobain.

2. Een retrofeest

Een retrofeest

Wil je een feest organiseren met als thema de jaren 80? Dat is gemakkelijk te doen.

Zoals je weet, zal je ervoor moeten zorgen dat je klassieke vinylplaten hebt. Als je de originele platen niet hebt – of je wilt niet het risico lopen dat ze beschadigd raken – dan kan je er ook zelf maken door gekleurd papier te gebruiken. Hang ze aan de muur of aan het plafond.

Je kan ook zwarte servetten met kleurrijke patronen gebruiken die lijken op de stijl uit die periode. De beste keuze voor de drankjes is een klassieke punchschaal.

De perfecte accessoires voor het gedroomde retrofeest zijn:

 • muzieknoten
 • cassettes
 • geschilderde dozen in de vorm van televisies, met antenne en al

Je moet je gasten ook vragen om zich voor de gelegenheid te kleden. Als gastheer of -vrouw kan je jezelf ook een haarstijl uit de jaren 80 aanmeten. Ben je een man, dan heb je absoluut een snor nodig.

De volmaakte afwerking is een discobal om de muziek te begeleiden. Dit item is misschien moeilijk te vinden. Als je er echter één hebt, dan moet je die zeker gebruiken! Voor dit soort feest is het ongetwijfeld het beste detail.

3. Een gekostumeerd feest, een manier om een verjaardag aan te kleden

Een gekostumeerd feest een manier om een verjaardag aan te kleden

Wat betreft gekostumeerde feestjes bestaan er verschillende manieren om een verjaardag aan te kleden. Alles hangt af van het thema van het feest.

Is het de periode van Halloween, dan kun je pompoenen uitsnijden en vullen met kaarsen. Je kunt ook spoken aan het plafond en vleermuizen aan de muur hangen.

Als je anderzijds een feestje met superhelden geeft, kan je de symbolen van elk van deze helden gebruiken voor de decoratie of gekleurde versieringen. Dit zal het feest dat al bijna alles in huis had, zelfs nog meer verscheidenheid geven.

Ook dit is een interessant artikel voor je feest:
Zo maak je een Italiaanse sponscake

4. Versieringen voor feestjes in open lucht

Versieringen voor feestjes in open lucht

Misschien heb je een buitenruimte waar je een feest wil geven. Dat is immers een geweldige manier om het zomerseizoen te vieren. Uiteraard zal je het feest op de gepaste manier moeten aankleden.

We geven je hier wat goede raad. Gebruik de middelen die je ter beschikking hebt, om te versieren.

 • Je kan bijvoorbeeld lampen aan de bomen hangen.
 • Wasdraden kan je gebruiken om te versieren met ballonnen, guirlandes en andere snuisterijen.
 • Voor dit soort feest kunnen elke tafel en elke tuinstoel handig zijn.
 • Heb je een rustiek meubelstuk in je huis zoals bijvoorbeeld een bar, dan is dit het perfecte moment om het buiten te zetten.

Je kan ook jouw bank en stoelen gebruiken om een fotohokje te maken. Voeg gewoon nog wat licht, kleur en feestelementen toe voor foto’s. Op die manier kan je enkele mooie en grappige herinneringen maken aan een speciale verjaardag.

Er bestaan zovele manieren om een verjaardag aan te kleden. Hoe je de beste keuze maakt, zal afhangen van jouw voorkeuren en van de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor de ruimte waar je het feest geeft. Als je het vooraf plant en jouw creativiteit gebruikt, dan kan je met slechts enkele sleutelelementen veel bereiken!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.