Versieren met ballonnen: ontdek de 16 beste manieren

Versieren met ballonnen is niet alleen leuk vanwege hun vrolijke aangezicht of door de verscheidenheid waarop je ze kan gebruiken. Ze helpen ook om elk evenement of locatie een leuk en feestelijk gevoel te geven. Laat het feest beginnen!
Versieren met ballonnen: ontdek de 16 beste manieren

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Ben je op zoek naar originele en opvallende manieren om een ruimte te versieren met ballonnen?

Feestjes zijn niet alleen bedoeld om samen te komen en gelukkig te zijn. Ze zijn ook de perfecte gelegenheid om met je creativiteit, handvaardigheden en je eigen gevoel voor stijl te pronken.

Over het algemeen wordt bij verjaardagsfeestjes en vieringen meestal veel gebruik gemaakt van versieringen zoals ballonnen. Vroeger hing men ballonnen op om kleur toe te voegen en elke ruimte te vullen zodat het er uitnodigender en leuker uitzag. Maar die tijd is voorbij. Ballonnen zijn accessoires geworden die we bij elk soort feest kunnen gebruiken. Er bestaan dan ook heel wat verschillende modellen en ontwerpen.

In dit artikel bekijken we enkele fantastische ideeën hoe je jouw bijeenkomsten kan versieren met ballonnen. Je mag er zeker van zijn dat die versieringen niet onopgemerkt zullen blijven. Vele aanwezigen zullen een foto van zichzelf willen nemen met deze prachtige versieringen op de achtergrond.

Ideeën hoe je ruimtes kan versieren met ballonnen

1. Het plafond

Versieren met ballonnen: het plafond

Een indrukwekkende manier om het feestvarken en zijn gasten te verrassen is door het plafond met ballonnen te bedekken. Om dit te doen heb je veel gekleurde ballonnen en helium nodig. Je kan ook papieren linten gebruiken en die vastmaken aan de ballonnen. Sommigen vullen de ballonnen met een beetje confetti. Als ze dan knallen, zal de confetti vrijkomen en een magische sfeer scheppen.

2. Donuts

Versieren met ballonnen: donuts

Donuts zijn niet langer alleen voor kinderen. Ze worden nu eigenlijk bij vele voorwerpen gebruikt (handtassen, kleding, enzovoort). Het verschaft die items een frisse, speelse en moderne look. Donuts zijn dus absoluut ook bij volwassenen in de mode.

Profiteer van deze trend. Je kan de ruimte versieren met ballonnen in de vorm van donuts. Hiervoor kan je de kleuren kiezen die passen bij jouw feest. In een deel van de feestzaal kan je een tros ballonnen met dit thema plaatsen. Op die manier laat je het thema opvallen. Maar je kan ook zorgen dat al jouw ballonnen het thema donuts hebben.

3. Ballonnen met foto’s

Versieren met ballonnen: ballonnen met foto's

Je kan de ruimte versieren met ballonnen waaraan je foto’s hangt. Dit idee is heel ontroerend. Het zal ervoor zorgen dat de eregast honderden speciale herinneringen kan herbeleven. Je kan veel ballonnen op het bed van de persoon leggen. Maar je kan ze ook in een speciaal hoekje van de feestzaal hangen.

4. Laat het schitteren

Versieren met ballonnen: laat het schitteren

Naast het versieren met ballonnen kan je ook de ballonnen zelf versieren met glitter. Door beide elementen samen te voegen kan je een fantastisch effect creëren. Breng een beetje glitter aan op de ballonnen. Het zal ervoor zorgen dat je feest er elegant en betoverend uitziet.

5. Verfspatten

Versieren met ballonnen: verfspatten

Effen ballonnen met verfspatten zijn nog een andere leuke en moderne mogelijkheid. Zo krijg je een leuke of verfijnde look door de juiste kleuren te kiezen. Je kan ook een veel elegantere stijl creëren door de ballonnen met kleuren zoals amber, brons of goud te bespatten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld alle kleuren van de regenboog.

6. Buiten

Versieren met ballonnen: buiten

Als je een verjaardagsfeestje buiten plant, dan kan je een goede basis gebruiken om de ballonnen aan vast te maken. Je feestversieringen zullen in het zonlicht zeer aantrekkelijk zijn.

7. Polkastippen

Versieren met ballonnen: polkastippen

Je kan je ruimte ook versieren met ballonnen die een specifiek patroon hebben (polkastippen, strepen, sterren, enzovoort). Dat is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een manier om je feestje grandioos en pittoresk te maken. Dit soort ballonnen zijn perfect voor verjaardagsfeestjes van kinderen.

8. In de vorm van lolly’s

Versieren met ballonnen: in de vorm van lolly's

Je kan ballonnen ook omvormen tot gigantische kleurrijke lolly’s. Bind ze gewoon op een stok en verpak ze in doorzichtig plastic. Dit is een geweldig idee voor kinderfeestjes. Je kan ze in de tuin of in een grote ruimte buiten ophangen. Op die manier kan je ook andere leuke vormen met ballonnen maken, die er uitzien als snoep.

9. Vastgemaakt aan de muur

Versieren met ballonnen: vastgemaakt aan de muur

Dit is een ideaal idee voor muren die licht gekleurd zijn. Want het heeft ze een kleurrijk accent. We bevelen aan om kleuren te combineren en de ballonnen in verschillende grootte op te blazen. Zo maak je het geheel zelfs nog opvallender.

10. Snoepjes

Versieren met ballonnen: snoepjes

Organiseer je een feestje met het thema snoep, gebruik dan heliumballonnen voor de centrale stukken. Als je ze in dezelfde kleur maakt, dan zullen ze zelfs nog meer opvallen. Gebruik deze optie als je op je feest een schattige en originele stijl wil creëren.

11. Doorzichtige ballonnen

Versieren met ballonnen: doorzichtige ballonnen

Doorzichtige ballonnen kan je met verschillende dingen vullen. Confetti is één voorbeeld. Je gasten zullen zeker verrukt zijn wanneer je ballonnen met een kleurrijke uitbarsting van confetti knallen. In het ideale geval zouden de ballonnen doorzichtig moeten zijn zodat je de kleuren beter kan zien. Deze ballonnen kunnen ook boodschappen, knuffeldieren of geschenken bevatten.

12. Vormen

Versieren met ballonnen: vormen

Tegenwoordig is deze vorm van versiering heel populair. Want je hebt voor iedere gelegenheid vele mogelijkheden. Er zijn ballonnen in de vorm van dieren, letters, getallen, hartjes, enzovoort.

13. Versieren met ballonnen en stoffen

Versieren met ballonnen en stoffen

Ballonnen en stoffen kunnen een indrukwekkende en feestelijke sfeer creëren. Als je ze samen gebruikt, zal je zelfs nog spectaculairdere resultaten behalen. Hang gewoon enkele lagen stof op in de kleuren die jij leuk vindt. Breng ze in het midden van het plafond samen. Daarna voeg je ballonnen toe in dezelfde kleur van de ballonnen, zodat je de perfecte combinatie verkrijgt.

14. Regenbogen

Versieren met ballonnen: regenboog

Voor dit volgende idee gebruik je langwerpige ballonnen in de kleuren van de regenboog. Die combineer je met witte ballonnen die de wolken voorstellen aan de rand van de regenboog. Het is een kleurrijk idee dat tegelijkertijd heel vrolijk en origineel is.

15. Zuilen

Versieren met ballonnen: zuil

Zoek gekleurde ballonnen die jij leuk vindt. Maak met de ballonnen verticale en dooreengevlochten zuilen. Zorg dat je ze op strategische plaatsen zet waar ze zeker de aandacht van iedereen zullen vangen.

16. Kinderthema’s

Versieren met ballonnen: kinderthema's

Wat is het favoriete personage van jouw kind? Je kan hun feestje versieren met ballonnen van dit personage. Sommige personages uit cartoons zijn klassiekers die generaties lang tot de verbeelding van kinderen gesproken hebben. Een geweldige manier om ze deel te laten uitmaken van het feestje is door ballonnen te gebruiken in de vorm van een bepaald personage. Op de foto zie je een voorbeeld van de wereldberoemde Mickey Mouse van Disney.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.