Vier natuurlijke producten tegen haarverlies

· 8 mei 2016
Bieten zijn niet enkel goed om je haar te versterken, maar werken ook als een natuurlijk kleuringsproduct om die enkele grijze haartjes te verstoppen.

Haar is een groot onderdeel van de fysieke aantrekkingskracht tussen mannen en vrouwen. De meeste van ons zijn voortdurend op zoek naar manieren om ons haar te doen stralen of meer volume te creëren. Het haar heeft namelijk een grote impact op ons voorkomen, maar ook op ons zelfvertrouwen. Veel mensen moeten in realiteit echter vechten tegen haarverlies, een van de meest voorkomende haarproblemen, maar ook een van de moeilijkst behandelbare.

Er wordt geschat dat een volledig gezonde schedel op elk moment ongeveer 100.000 haren heeft en elke dag ongeveer 50 tot 100 haren verliest. Wanneer je denkt dat jij meer haren verliest dan dat, dan is het misschien tijd om in actie te komen en het probleem te behandelen. Wanneer je te lang wacht, kan haarverlies namelijk leiden tot kaalheid.

Waarom verlies je je haar?

Veel mensen hebben last van haarverlies. Het probleem kan namelijk veroorzaakt worden door verschillende factoren. Enkele van de voornaamste oorzaken van haarverlies zijn: 

 • Het milieu
 • Ouder worden
 • Stress
 • Overmatig gebruik van tabaksproducten
 • Een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen
 • Een hormoonimbalans
 • Genetische factoren
 • Een infectie van de schedel
 • Het gebruik van bepaalde chemische producten
 • Auto-immuunziektes, polycysteus-ovarium-syndroom, ijzertekort en ander chronische aandoeningen
Haarverlies

Er zijn vandaag de dag ontelbare producten verkrijgbaar om mensen die last hebben van haarverlies te helpen, die voorkomen dat het probleem nog erger wordt en die zelfs de voormalige schoonheid van je haar terugbrengen. Het is echter niet nodig om je volledige maandloon aan dure en tijdrovende behandelingen uit te geven. In de plaats daarvan kan je natuurlijke producten gebruiken die hetzelfde resultaat hebben, namelijk een volle, gezonde en gladde haardos.

Masseer je hoofd met etherische oliën

Het masseren van je hoofdhuid en haar met bepaalde etherische oliën is een goede manier om dit probleem te verhelpen. De oliën verbeteren namelijk de bloedtoevoer naar de haarzakjes en versterken de haarwortels. Oliën die je voor dit doeleinde kan gebruiken zijn onder andere kokosolie, amandelolie, olijfolie, wonderolie en rozemarijnolie.

Hoe ze te gebruiken?

 • Een optie is om een combinatie te bereiden van rozemarijnolie met een van de bovengenoemde oliën. Rozemarijnolie versnelt namelijk het hele proces en heeft een wonderbaarlijk effect op je haar.
 • Breng de olie aan op je hoofdhuid en masseer zachtjes. Gebruik daarbij een klein beetje druk met je vingers.
 • Wanneer je deze behandeling één of twee keer per week toepast, zal je de beste resultaten krijgen.

Fenegriek

Fenegriek

Fenegriek is erg populair geworden in de afgelopen jaren en dat dankzij de doeltreffendheid in het gevecht tegen haarverlies. De zaden van de fenegriek bevatten oestrogeen en andere componenten die vergelijkbaar zijn met het vrouwelijke hormoon en daardoor dus de haargroei stimuleren en de haarfollikels aansterken. Fenegriek bevat ook proteïnen en nicotinezuur die evenzeer je haar doen groeien.

Hoe het te gebruiken?

 • Voeg wat zaden van de fenegriek aan een kopje water toe en laat het een nachtje trekken.
 • ’s Ochtends zijn de zaadjes veel zachter, waardoor je ze tot een homogene massa kan pureren.
 • Breng de pasta aan op je haar en hoofdhuid, bedek je hoofd met een plastic kapje en laat het zo’n veertig minuten inwerken.
 • Herhaal dit proces gedurende een maand lang elke dag.

Uiensap

Uiensap bevat een grote hoeveelheid zwavel en helpt daardoor om de bloedcirculatie naar de follikels te verbeteren, deze opnieuw op te bouwen en elke vorm van ontsteking te verminderen. Uiensap bevat ook antibacteriële eigenschappen die tegen bepaalde hoofdhuidinfecties die haarverlies veroorzaken vechten.

Hoe het te gebruiken?

 • Rasp een ui en pers het sap eruit. Breng dit sap rechtstreeks aan op de hoofdhuid. Laat het vervolgens dertig minuten intrekken, alvorens je haar voldoende uit te wassen om onaangename geurtjes te voorkomen.
 • Een andere optie is het mixen van drie eetlepels uiensap met twee eetlepels aloëveragel. Breng dit mengsel aan op je hoofdhuid en laat het een half uurtje intrekken alvorens je haar uit te spoelen.

Bieten

Bietensap

Bieten zijn niet alleen een goede keuze voor je lichaam, maar ook voor je haar. Bietensap stimuleert gezonde haargroei en vertraagt haarverlies. Bieten bevatten koolhydraten, proteïnen, kalium, fosfor, calcium en vitamine B en C. Al deze bestanddelen zijn onmisbaar voor gezond en sterk haar.

Hoe het te gebruiken?

 • Begin met voldoende bietensap aan je voedingspatroon toe te voegen. Je kan bietensap ook combineren met andere sappen, zoals bijvoorbeeld sap van spinazie, sla, luzerne, wortel, veenbes en andere.
 • Voor je haar kan je het beste bieten koken, pureren en ze mixen met een beetje henna. Wanneer het een gladde pasta vormt, breng je deze aan op je hoofdhuid en laat je het zo’n twintig minuten intrekken alvorens je haar grondig uit te spoelen. Het is wel belangrijk te melden dat bietensap de kleur van je haar kan veranderen. Dit kan natuurlijk ook positief zijn. Zo kan je die paar grijze haartjes verbergen.