Tips en natuurlijke middelen voor snelle haargroei

Wist je dat ui inwerkt op de haarzakjes op onze hoofdhuid? Het toevoegen van dit bolgewas aan je gebruikelijke shampoo zal niet alleen de bloedcirculatie verbeteren, maar er ook voor zorgen dat je haar sterker wordt en sneller zal groeien.

Velen van ons willen dat ons haar er gezond en mooi uitziet en dat het lang en sterk is. Het is een veelvoorkomende misvatting dat het moeilijk is om ons haar op natuurlijke wijze sneller te laten groeien. Hierdoor grijpen veel mensen naar chemische producten en dit is niet alleen zonde voor je haar, maar ook voor je portemonnee. Wat nu als ik we zouden vertellen dat je je haar toch echt gemakkelijk sneller kunt laten groeien zonder al je geld op te maken aan dergelijke producten? Met de volgende simpele trucjes zorg je voor haar dat vanaf de wortel gezonder en beter gevoed is en als gevolg daarvan sneller zal groeien.

Aloë vera

Deze geweldige plant wordt geroemd om zijn vele voordelen voor de huid, het lichaam en natuurlijk de haren.  Aloë vera kan helpen je haar gezond, glanzend en sterk te houden en stimuleert de haargroei.

Hoe gebruik je het? Verwijder een stengel van de plant, snijd deze doormidden en haal de gel eruit. Hak de stengel in stukjes en laat dit gedurende één nacht weken in water. Gebruik de volgende dag dit water om je haar mee te wassen. Als je dit meerdere keren per week doet, zul je merken dat dit een positief effect heeft op je haar.

Aardappelwater

Aardappel

Het is bekend dat de aardappel rijk is aan voedingsstoffen, waar we in dit geval gebruik van kunnen maken ten behoeve van onze haren.

Hoe doe je dit? Het is erg eenvoudig. Gebruik hiervoor de schillen van een paar aardappelen, leg deze in kokend water en laat dit vervolgens even staan tot het water lauwwarm is. Was je haar als gewoonlijk, maar gebruik het aardappelwater om je haar voor de laatste keer uit te spoelen. Doe je dit twee à drie keer per week dan zul je al snel positief resultaat zien.

Eiwit

Hoewel veel mensen denken dat deze methode niet effectief is, is het belangrijk op te merken dat ei niet alleen een rijke bron is van essentiële proteïnen voor ons lichaam, maar ook een grote hoeveelheid vitamines bevat die goed zijn voor ons haar en de haargroei.

Met dit eenvoudige masker van eiwitten kun je ervoor zorgen dat je haar sneller groeit. Gebruik hiervoor het eiwit van een paar eieren en klop dit op. Breng het opgeklopte eiwit als een masker aan op je haar, laat het vervolgens dertig minuten zitten en was je haar hierna zoals gebruikelijk. Je zult meteen positief verschil merken. Herhaal dit twee keer per week voor een sneller zichtbaar resultaat.

Olijfolie

Olijfolie

Het gebruik van chemische producten, milieuvervuiling en het gebruik van stijltangen of föhns kan allemaal tot gevolg hebben dat je haar droog wordt en dit kan erg vervelend zijn. Als je wilt dat je haar er gezond en gehydrateerd uitziet, breng dan wekelijks rijkelijk een olijfoliemasker aan op je haar en wikkel je haar vervolgens in met een licht warme handdoek. Verwijder de handdoek wanneer deze is afgekoeld, maar laat de olijfolie in je haar zitten tot de volgende dag. Dit masker voorziet je haar van het vocht dat het nodig heeft en zal er na verloop van tijd voor zorgen dat je haar sneller zal groeien.

Ui

Dit bolgewas staat bekend om zijn goede eigenschappen voor de gezondheid en kan daarnaast ook erg goede resultaten opleveren voor je haar. De sappen van de ui trekken in de haarzakjes en stimuleren zo de bloedtoevoer naar dit gedeelte van het lichaam.

Je kunt ui op verschillende manieren gebruiken: als haarmasker door ui te mengen met wat honing en dit mengsel in de hoofdhuid te masseren of bijvoorbeeld als extra ingrediënt in je gewone shampoo door de ui in stukjes te snijden en dit aan je shampoo toe te voegen. Deze shampoo gebruik je vervolgens drie à vier keer per week. Je haar zal sterker worden, waardoor het sneller zal groeien.

Rozemarijn

Rozemarijn

Dit kruid heeft eigenschappen die de hoofdhuid kunnen ontwaken en zo je haar kunnen doen groeien. Gebruik een infusie van rozemarijn in ofwel olijfolie ofwel wijnazijn om je haar mee te spoelen en laat deze infusie in je haar zitten. De rozemarijnplant voorziet je haar van voedingstoffen die er niet alleen voor zorgen dat je haar sneller groeit, maar je haar ook gezond houden.

Overige tips

Pas naast deze geweldige natuurlijke middeltjes om haargroei te stimuleren ook de volgende tips toe voor nog betere resultaten:

  • Borstel je haar twee keer per dag om de bloedcirculatie in je hoofdhuid te bevorderen en haargroei te stimuleren.
  • Neem voedingswaren in je dieet op die rijk zijn aan proteïnen, zoals vis, ei en vlees.
  • Vermijd het gebruik van haarproducten op basis van siliconen. Dit soort producten zorgt er namelijk in eerste instantie voor dat je haar er gezonder uit lijkt te zien, maar zorgt er op de langere termijn juist voor dat de haarzakjes verstopt raken en dat je haar uitdroogt.
  • Probeer je haar niet te borstelen wanneer het nat is; nat haar is namelijk erg kwetsbaar en kan gemakkelijk beschadigd raken.
  • Eet voedsel dat rijk is aan biotine, zoals ei of granen. Biotine is ook verkrijgbaar in de vorm van supplementen.