Vier natuurlijke ingrediënten voor breekbare nagels

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om breekbare nagels te behandelen. In dit artikel ontdek je vier natuurlijke ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt, en die je kunnen helpen dit probleem op te lossen. Lees snel verder!
Vier natuurlijke ingrediënten voor breekbare nagels

Geschreven door Raquel Lemos Rodríguez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Om breekbare nagels te behandelen, kun je gebruik maken veel verschillende producten die de nagels kunnen versterken. Er zijn namelijk twee redenen zijn waarom de nagels kunnen splijten of schilferen.

De eerste reden is als je handen voor je werk vaak ondergedompeld zijn in water. Dit verzwakt de nagels en zorgt ervoor dat ze er ongezond uitzien. De tweede reden is een slecht dieet.

Een laag ijzer- en calciumgehalte heeft de neiging om de nagels te verzwakken, waardoor ze breken. Wil je breekbare nagels op een natuurlijke manier bestrijden? Dan moet je zeker blijven lezen!

Natuurlijke ingrediënten om breekbare nagels te behandelen

Het kan een goed idee zijn om contact op te nemen met je huisarts om te controleren of je voldoende ijzer en calcium hebt. Ook noemen we hier enkele voedingsmiddelen voor je waarmee je breekbare nagels effectief kunt behandelen als het alleen een esthetisch probleem is.

1. Olijfolie

Olijfolie is een product met meerdere toepassingen. Het is niet alleen nuttig om breekbare nagels te behandelen, maar het kan bijvoorbeeld ook de droge huid bestrijden. De reden hiervoor ligt in de eigenschappen, die in verschillende onderzoeken, zoals deze (in het Engels), worden uitgelegd. Dit zijn onder andere de volgende:

 • Hydrateert diepgaand
 • Maakt de nagels mooi
 • Maakt de nagels glanzend
 • Voedt de nagelriemen
Olijfolie in een fles met olijven eromheen

Olijfolie bevat vetzuren en antioxidanten die helpen om breekbare nagels te versterken. De beste manier om olijfolie te gebruiken is door het direct op de nagels in te masseren. Het is het beste om dit ‘s avonds voor het naar bed gaan te doen. Ga dan slapen zonder je handen te wassen, zodat de olie goed in je nagels dringt.

2. Avocado-olie

Avocado is rijk aan omega 3-vetzuren. Deze vrucht zit boordevol gezonde vetten en andere eigenschappen, waardoor het heel geschikt is om breekbare nagels te behandelen. De olie hydrateert de nagels diep, terwijl het ze ook voedt en herstructureert.

Hoewel je avocado-olie kunt kopen, kun je thuis ook zelf een avocadopasta maken. Hiervoor hoef je alleen maar het volgende te doen:

 • Schil een avocado.
 • Plet het vruchtvlees in een kom.
 • Breng dit vervolgens op je nagels aan.

3. Knoflook

Een van de beste natuurlijke ingrediënten voor de behandeling van zwakke en broze nagels is knoflook. Misschien heb je wel eens gehoord van knoflooknagellak, een goed middel om breekbare nagels te behandelen. Er is echter ook een meer natuurlijke keuze.

 • Snijd een aantal knoflookteentjes fijn, doe ze in een kom water, en laat het een tijdje staan.
 • Laat je nagels dan ongeveer tien minuten weken in het water.
 • Daarna kun je je nagels aan de lucht laten drogen om de voordelen van dit ingrediënt nog meer te vergroten.
Dompel je nagels onder in water met knoflook

Knoflook beschikt over antimicrobiële eigenschappen die nuttig zullen blijken als je breekbare nagels worden veroorzaakt door onychomycose. Ook kun je dit middel elke dag gebruiken.

4. Castorolie

Castorolie is het laatste ingrediënt dat we in dit artikel met je zullen delen om breekbare nagels te behandelen. Het helpt de nagels te hydrateren, het dringt door tussen de lagen en versterkt ze.

Deze olie is samengesteld uit vetzuren, zoals vermeld in het Engelse artikel Castor Oil: Properties, Uses, and Optimization of Processing Parameters in Commercial Production. Net als de eerste twee opties moet je deze olie direct op je nagels inmasseren. Je moet dit elke dag doen totdat je verbetering ziet.

Nog een aantal tips tegen breekbare nagels

Met de producten in dit artikel kun je breekbare nagels behandelen als je hier last van hebt. Toch is het belangrijk om enkele tips in gedachten te houden, die kunnen helpen het herstel te versnellen en te voorkomen dat dit probleem zich opnieuw voordoet.

 • Draag handschoenen als je je nagels langere tijd onder water houdt. Handschoenen helpen je nagels te beschermen en voorkomen dit probleem.
 • Als je nagels breken als gevolg van een slecht dieet, is het belangrijk om gezonder te gaan eten. Om dit te doen, kun je een voedingsdeskundige raadplegen.
 • In beide gevallen, of als onderdeel van je schoonheidsroutine, kun je de ingrediënten die we hier hebben laten zien gebruiken om je nagels te hydrateren. Zo blijven ze altijd in goede conditie, niet alleen wanneer je last hebt van een soort probleem zoals in dit artikel beschreven.

Heb je een van de oliën die we hier genoemd hebben of knoflook al wel eens gebruikt om breekbare nagels te behandelen? Heb je goede resultaten geboekt?


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Cardona V, S. M., González C, R., Franco C, A., Cardeño L, F., & Ríos, L. A. (2010). Production of monoglycerides from castor oil using crude and refined glycerin. Study of the main variables of the process. Vitae17(2), 128–134.
 • Carrillo, P. Propiedades del aceite de oliva en el mantenimiento de la integridad cutánea
 • Chalar Vargas, Luis Rodrigo, Moya Mamani, Juan Carlos, Vargas Alvarez, Elmer, Sejas Rebollo, Magaly, & Romero, Betzabe. (2014). Función Antimicrobiana de la Alicina de Ajo en cultivos de Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa y Escherichia coli. Revista Científica Ciencia Médica17(1), 26-28.
 • Guzmán Vera, Carmen Karina, Baldeon Santos, Margaret Karen, Rodrigues Barata, Ana Rita, & Conde-Salazar Gómez, Luis. (2012). Afectación ungueal de origen ocupacional. Medicina y Seguridad del Trabajo58(229), 321-326.
 • Jiménez, Ma. Elena, Aguilar, Ma. del Rosario, Zambrano, Ma. de la Luz, & Kolar, Eva. (2001). Propiedades físicas y químicas del aceite de aguacate obtenido de puré deshidratado por microondas. Revista de la Sociedad Química de México45(2), 89-92.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.