Vier manieren om schimmel uit je badkamer te krijgen

Als er schimmel in je badkamer zit, probeer dan de ruimte dan goed te ventileren en gebruik de volgende remedies om er vanaf te komen.
Vier manieren om schimmel uit je badkamer te krijgen

Laatste update: 28 januari, 2021

Hoe krijg je schimmel uit je badkamer? Dat is een vraag die helaas vaak gesteld wordt, omdat schimmelvorming in je badkamer een veel voorkomend probleem is.

Dat komt door de hoge vochtigheid, en dat wordt nog verergerd als er weinig of geen ventilatie is. Als dit het geval is in jouw badkamer, dan zul je een aantal technieken moeten leren om van die schimmel af te komen.

Zorg naast ventilatie ook dat eventueel lekkages verholpen worden. Daarnaast is het goed om te weten of er nog andere bronnen van vocht zijn, omdat dit soort situaties de perfecte omgeving bieden voor schimmels om te groeien, al binnen een paar dagen.

Vergeet tenslotte ook niet om een goede thermische isolatie te plaatsen en voor een optimale verlichting te zorgen. Natuurlijk (zon)licht is het beste. Overweeg ook om een afzuiger of minstens een ontvochtiger te installeren.

Dat gezegd hebbende, gaan we vandaag een aantal manieren bekijken om die schimmel je badkamer uit te krijgen.

Vijf manieren om schimmel uit je badkamer te krijgen

Zelfs al je veel van bovenstaande dingen in gedachten houdt, is de kans op schimmelgroei groot. Sommige soorten schimmels zijn heel giftig en zeker schadelijk voor onze gezondheid.

Dat is de reden dat je onmiddellijk actie moet ondernemen om schimmel te verwijderen. Lees verder voor onze eenvoudige en snelle trucs om de schimmel uit je badkamer kwijt te raken.

1. Oplossing van azijn met borax

Oplossing van azijn met borax

Ingrediënten

 • 2 theelepels borax
 • ¼ kop azijn
 • 2 koppen heet water

Procedure

 • Meng eerst alle ingrediënten in een spuitfles en spuit ze op de schimmel.
 • Doe vervolgens handschoenen aan en draag een masker om je luchtwegen te beschermen, verwijder de schimmel met een schuursponsje en spoel het vervolgens af.
 • Spuit de oplossing er nogmaals op.
 • Ventileer tot slot de ruimte en wacht tot de vlek opgedroogd is. Bedenk hierna wat de meest geschikte manier is om te voorkomen dat de schimmel weer terugkeert. Je kunt de resten van de vlek eventueel even verven zodat deze niet meer zichtbaar is.

2. Azijn

Een andere uitstekende manier om van schimmel op je badkamerplafond af te komen, is om azijn te gebruiken. Dit is een krachtige bondgenoot als het om reinigen gaat. Kies bij voorkeur voor gewone witte azijn.

Procedure

 • Vul een spuitfles om de azijn om de schimmel aan te brengen.
 • Volg daarna dezelfde procedure als hierboven beschreven.

Belangrijk: azijn mag nooit met bleekwater vermengd worden, omdat er bij de chemische reactie zeer giftige gassen vrijkomen.

3. Tea tree olie

Gebruik een spuitfles

Dit is een van de krachtigste natuurlijke ontsmettingsmiddelen die er bestaan. Met een eenvoudige bereiding met dit ingrediënt kun je op een snelle en natuurlijke manier schimmel uit je badkamer verwijderen.

Ingrediënten

 • 2 eetlepels tea tree olie
 • 2 koppen water

Procedure

 • Vul een spuitfles met het water en de tea tree olie en volg dezelfde procedure als hierboven beschreven is.
 • In slechts een paar minuten begint de schimmel te verdwijnen. Als het eenmaal weg is, is de muur klaar voor een nieuwe laag verf.

Dit artikel vind je vast ook interessant:
Tea tree olie: de geweldige olie die veel voordelen biedt

4. Waterstofperoxide

Hoewel dit niet zo krachtig is als de vorige oplossingen, heeft waterstofperoxide ook een antibacterieel effect dat in je voordeel kan werken. Bovendien is het ook een zeer handige manier om minder grote vlekken te verwijderen.

Procedure

 • Vul een spuitfles met waterstofperoxide en spuit direct op de schimmel.
 • Laat het dan ongeveer 15 minuten intrekken.
 • Tot slot, borstel de vlek om de resten van de schimmel te verwijderen. Herhaal deze behandeling zo vaak al nodig is.

Zoals je ziet is schimmel een geduchte vijand, maar niet onoverwinnelijk. De juiste wapens zijn alles wat je nodig hebt! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.