Wratten verwijderen zonder littekens te veroorzaken
Wratten verwijderen op een natuurlijke manier is een wens van velen. Wratten zijn kleine, pijnloze en goedaardige gezwellen op de huid. Ze kunnen zich overal op het lichaam voordoen en verspreiden zich zeer snel.
Deze aandoening wordt veroorzaakt door een van de vele vormen van het humaan papillomavirus, een virus dat ongeveer 70 subvormen heeft. Zodra iemand geïnfecteerd is geraakt, kan het dagen tot wel weken duren voordat er een kleine wrat op de huid ontstaat.
Wratten, meestal goedaardig
In de meeste gevallen zijn deze gezwellen goedaardig en vormen ze geen gevaar voor de gezondheid. Sommige wratten kunnen echter wel pijnlijk zijn en vrij groot worden, waardoor ze de uitstraling van de huid beïnvloeden.
Het proces om wratten te verwijderen is vrij ingewikkeld, omdat het tijd en geduld vereist om goede resultaten te bereiken. Het goede nieuws is dat er ook een hoop huismiddeltjes bestaan die erg handig zijn, omdat ze eigenschappen hebben die littekenvorming tegengaan.
Aardappelen
Aardappelsap versnelt het genezingsproces van de huid en kan wratten al binnen korte tijd volledig verwijderen.
Instructies
- Pak een aardappelschijfje en wrijf hiermee meerdere keren per dag over de wrat. Herhaal dit proces elke dag tot de wrat helemaal weg is.
- Je kunt ook aardappel zonder schil gebruiken om een pasta van te maken. Breng deze pasta ’s avonds aan op de wrat. Bedek ze vervolgens met een beetje verband, zodat het gedurende de nacht op de wrat blijft zitten.
Lees ook:
Waarom zijn aardappelen gezond?
Wratten verwijderen met appelazijn
Het zuur in dit ingrediënt is een actief bestanddeel dat het makkelijker maakt om knobbeltjes op de huid geheel te verwijderen. Daarnaast heeft appelazijn een krachtige antibiotische werking, waardoor het makkelijker is om het virus dat ervoor zorgt dat er veranderingen in de huid ontstaan te elimineren.
Instructies
- Maak eerst het aangedane deel van de huid schoon met water en antibacteriële zeep.
- Week daarna een watje in een beetje biologische appelazijn en leg dit watje op het aangedane deel van de huid. Wikkel er vervolgens een beetje verband omheen of doe er een pleister overheen om ervoor te zorgen dat het watje op zijn plaats blijft zitten.
- Laat de azijn ten slotte een uur zijn werk doen.
- Herhaal deze behandeling elke dag.
Bananenschil
Hoewel we doorgaans allemaal de schil van onze banaan gewoon in de prullenbak gooien, bevat deze schil juist voedingsstoffen die op verschillende manieren gebruikt kunnen worden. In dit geval is de schil van de banaan handig omdat hij kalium en salicylzuur bevat.
Instructies
- Bedek de wrat met een klein stukje bananenschil. Zorg ervoor dat juist de binnenkant van de schil in aanraking komt met de huid.
- Laat de schil een paar uur op de wrat zitten.
- Herhaal deze behandeling elke dag, meerdere keren per dag.
Uien
Uien hebben ook antivirale en antibiotische eigenschappen die kunnen helpen om het virus dat wratten veroorzaakt tegen te gaan.
Instructies
- Gebruik een klein stukje ui om hiermee een paar minuten over het aangedane deel van de huid te wrijven. Herhaal deze behandeling minstens drie keer per dag om de beste resultaten te bereiken.
- Als je wilt, kun je ook het sap uit de ui persen, hier een watje in weken en dit watje gedurende de nacht op de wrat laten zitten.
- Het is echter wel verstandig om dit middel eerst even te testen op een klein deel van de huid, aangezien uiensap vaak irritatie kan veroorzaken.
Tea tree olie
Deze olie is tegenwoordig erg populair, omdat het een krachtige antibiotische werking heeft die in staat is om verschillende soorten infecties tegen te gaan.
Tea tree olie heeft antivirale, antibiotische en antifungale eigenschappen die kunnen helpen om meerdere huidstoornissen te voorkomen en behandelen.
Instructies
Koop tea tree olie bij een betrouwbare drogisterij of natuurwinkel en breng één tot drie druppels aan op de wrat die je graag wilt verwijderen.
Aloë vera
Deze plant wordt al sinds de oudheid zeer gewaardeerd vanwege de antioxidante en vochtinbrengende eigenschappen die hij heeft, alsook vanwege het vermogen om verschillende huidaandoeningen effectief te behandelen.
Aloë vera wordt al vele jaren gebruikt om wratten te verwijderen, omdat de gel die in de bladen zit het genezingsproces van de huid versnelt, waardoor er geen littekens ontstaan.
Instructies
- Schraap de gel uit een aloëverablad en breng de gel met behulp van een watje aan op de wrat. Bedek het watje met verband, zodat de gel gedurende de nacht zijn werk kan doen.
- Herhaal deze behandeling elke dag voor het slapengaan om de beste resultaten te bereiken.
Als er na een aantal dagen nog geen verbetering te zien is, of wanneer de wrat juist erger is geworden, dan is het verstandig om je dokter te raadplegen, zodat hij de juiste diagnose kan stellen en een effectieve behandeling kan voorschrijven.
In zeer zeldzame gevallen kan een wrat ook een kwaadaardige tumor zijn, maar je kunt hier echter het beste 100% zeker van zijn.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Carson, C. F., Hammer, K. A., & Riley, T. V. (2006). Melaleuca alternifolia (tea tree) oil: A review of antimicrobial and other medicinal properties. Clinical Microbiology Reviews. https://doi.org/10.1128/CMR.19.1.50-62.2006
- Lanzotti, V. (2006). The analysis of onion and garlic. Journal of Chromatography A. https://doi.org/10.1016/j.chroma.2005.12.016
- Joshi, V. K., & Sharma, S. (2009). Cider vinegar: Microbiology, technology and quality. In Vinegars of the World. https://doi.org/10.1007/978-88-470-0866-3_12
- Revenga Arranz, F., & Paricio Rubio, J. F. (2001). Las verrugas. Medicina Integral, 37(9), 395–403. https://www.elsevier.es/es-revista-medicina-integral-63-articulo-las-verrugas-13013886
- Alsanad, S. M., & Alkhamees, O. A. Tea Tree Oil (Melaleuca alternifolia)-An Efficient Treatment for Warts: Two Case Reports. https://www.researchgate.net/publication/313333903_Tea_Tree_Oil_Melaleuca_alternifolia-An_Efficient_Treatment_for_Warts_Two_Case_Reports
- Kowalczewski, P., Celka, K., Białas, W., & Lewandowicz, G. (2012). Antioxidant activity of potato juice. Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria, 11(2), 175-181. https://www.researchgate.net/publication/223974526_Antioxidant_activity_of_potato_juice
- Pareek, Sunil & Sagar, Narashans & Sharma, Sunil & Yadav, Vinay. (2017). Onion (Allium cepa L.). https://www.researchgate.net/publication/319703260_Onion_Allium_cepa_L
- Ramírez, G. (2003). Sábila (Aloe vera). Natura Medicatrix: Revista médica para el estudio y difusión de las medicinas alternativas, 21(1), 26-33. https://dialnet.unirioja.es/descarga/articulo/4956300.pdf