Verminder urinezuurkristallen met gember en selderij

Urinezuurkristallen kunnen lijden tot pijn en ontstekingen. Het is dus zaak om dit te voorkomen, en dit kun je doen door je dieet aan te passen en aan beweging te gaan doen.
Verminder urinezuurkristallen met gember en selderij

Laatste update: 01 november, 2018

Vaak is het een slecht eetpatroon gebaseerd op rood vlees, orgaanvlees en ansjovis dat dit veel voorkomende probleem kan veroorzaken, waarbij het lichaam te veel urine niet kan verwerken. Beetje bij beetje vormen ze kleine urinezuurkristallen die worden opgeslagen in de gewrichten en die voor pijn en ontstekingen kunnen zorgen.

In de meeste gevallen ontstaat jicht met de klassieke zwelling van de grote teen, dat voor veel ongemak kan zorgen. Hoe kun je dit vermijden? Hoe kunnen we urinezuurkristallen verminderen?

Vandaag delen we graag een simpele en effectieve remedie met je. Gecombineerd met een gebalanceerd dieet en gezondere gewoontes en beweging zul je je snel beter voelen. Lees snel verder!

Een natuurlijke remedie tegen urinezuurkristallen

Gembersap tegen urinezuurkristallen

Wat heb je hiervoor nodig?

 • 1 komkommer
 • 2 selderijstengels
 • 3 gram gember
 • Het sap van een halve citroen
 • Een glas water

Deze natuurlijke ingrediënten zijn een fantastisch natuurlijk middel om urinezuurkristallen te verlichten. Wil je weten hoe?

Komkommer

Komkommers zijn urineafdrijvend en hydraterend, waardoor ze goed kunnen zijn voor het elimineren van te veel urinezuur in het bloed. Deze groente bevat een laag vetgehalte en is de perfecte toevoeging voor elk dieet. Het is heerlijk in salades en in deze geneeskrachtige shake.

Selderij

Selderij ververst en hydrateert het hele lichaam. De unieke smaak is goed te combineren met vele gerechten. Je kunt het gebruiken in bouillons, salades of je kunt het combineren met vleesgerechten. Het is ook een belangrijk ingrediënt in het medicinale sap dat we vandaag met je delen.

Selderij is goed voor het verlagen van cholesterol, maar ook voor het verwerken van overtollig urinezuur. Het reinigt het hele lichaam, is vochtafdrijvend en helpt de lever en zijn functies te stimuleren. Zoals je ziet, is het altijd handig om deze groente in huis te hebben.

Gember

We hebben al vaak vermeld op deze website dat deze medicinale wortel veel gebruikt wordt tegen pijn en ontstekingen, maar wist je dat het ook een geweldige remedie kan zijn tegen jicht en ontstekingen van de gewrichten?

Volgens een studie uitgevoerd in januari 2010 en gepubliceerd in het tijdschrift Food and Chemical Toxocoligy is gember rijk aan de chemische stof bekend als 6-sogoal.

Deze stof kan de ontsteking veroorzaakt door urinezuurkristallen verlichten. Dus als je geen verse gember bij de hand hebt, ren dan snel naar de winkel om dit geneeskrachtige middel te kunnen maken.

Water

Hoeveel water drink je normaal per dag? Om urinezuurkristallen tegen te gaan, moet je gemiddeld zes tot acht glazen water per dag drinken. Het is het belangrijkste om je lichaam te kunnen reinigen en alle afvalstoffen die je ziek maken uit te kunnen spoelen.

Citroen

Slechts een paar fruitsoorten zijn zo reinigend en ideaal voor het bestrijden van urinezuurkristallen. Dankzij de alkaliserende eigenschappen kun je urinezuurkristallen die rond je gewrichten verzamelen verminderen. Citroenen zijn daarnaast rijk in vitaminen en mineralen die je helpen gezond te blijven.

Hoe maak je deze krachtige drank klaar?

Gemberlimonade

 • Begin met het wassen van de komkommer, selderijstengels en gember.
 • Schil en snijd de komkommer in stukjes. Ze moeten klein genoeg zijn om in je blender te passen. Doe hetzelfde met de selderij.
 • Pers nu het sap van de halve citroen. Je kunt de andere helft bewaren in de koelkast voor later. Staat de 3 gram gember klaar? Je kunt een keukenweegschaal gebruiken om er zeker van te zijn dat je het juiste gewicht hebt.
 • Doe alle ingrediënten in de blender, zodat het een vloeibare mix wordt. Klaar? Voeg nu ook het water en citroensap toe. Meng dit goed samen en voeg naar smaak een paar ijsklontjes toe. Dit bevordert de smaak.

Wanneer moet je deze natuurlijke remedie drinken?

Net na het ontbijt. Op deze manier helpt het met je spijvertering en kan je lichaam het urinezuur en de kristallen makkelijker verwerken. Het kan ook helpen om je leverfunctie te optimaliseren, wat op zijn beurt weer kan helpen bij het tegengaan van de ontsteking van gewrichten.

Idealiter gebruik je deze remedie een week, waarna je vier dagen pauze neemt voordat je weer begint. Als je dit vaak doet, kan het ook helpen bij het verminderen van slecht cholesterol. Je zult het verschil merken tijdens je volgende doktersbezoek!  Ook interessant voor jou

Urinezuurkristallen verwijderen op natuurlijke wijze
Gezonder LevenRead it in Gezonder Leven
Urinezuurkristallen verwijderen op natuurlijke wijze

Jicht wordt veroorzaakt door een verhoogde productie van urinezuurkristallen in het bloed. Er zijn middelen om de urinezuurkristallen te verwijderen. • So, A., & Thorens, B. (2010). Uric acid transport and disease. Journal of Clinical Investigation. https://doi.org/10.1172/JCI42344
 • Hainer, B. L., Matheson, E., & Travis Wilkes, R. (2014). Diagnosis, treatment, and prevention of gout. American Family Physician.
 • Grzanna, R., Lindmark, L., & Frondoza, C. G. (2005). Ginger—An Herbal Medicinal Product with Broad Anti-Inflammatory Actions. Journal of Medicinal Food. https://doi.org/10.1089/jmf.2005.8.125