Ontdek hoe je verschillende soorten rokken kan dragen

Ben jij een fan van rokken? Dan moet je zeker dit artikel lezen. We geven je hier enkele tips hoe je verschillende stijlen rokken kan dragen die passen bij jouw lichaamstype.
Ontdek hoe je verschillende soorten rokken kan dragen

Laatste update: 27 april, 2019

Het is niet altijd gemakkelijk om de juiste kledingcombinatie uit te kiezen. Rokken zijn wellicht één van de meest ingewikkelde kledingstukken om een keuze uit te maken. Vandaag leren we je hoe je verschillende soorten rokken kan dragen.

Er zijn immers bepaalde dingen die je bij je keuze moet overwegen zoals de gelegenheid en natuurlijk de schoenen die je zal dragen.

Het lijkt misschien alsof rokken bij alles passen en dat elke vrouw er goed in staat. De werkelijkheid is echter dat elke rok verschillend is. Elke stijl van rok versterkt een bepaald figuur meer dan andere.

Aangezien het bijna zomer is, vraag jij je waarschijnlijk af welke soort rok jij het best kan kopen. We geven je hier enkele tips over hoe je verschillende soorten rokken kan dragen. Deze tips zullen zeker van pas komen!

Tips over de manier waarop je verschillende soorten rokken kan dragen

De lengte van de rok

De lengte van de rok speelt een rol

Lange rokken zijn voor grote vrouwen. Je Je benen zullen er zelfs nog langer uitzien als je zo’n rok draagt. Anderzijds zal het er niet zo geweldig uitzien bij een kleinere vrouw. Voor kleinere vrouw zijn rokken tot net boven de knie of korter de beste keuze.

Wat betreft de halflange rokken of rokken op kuitlengte, is er een aspect dat velen van ons vergeten. Zelfs al heb je stevige, slanke benen, toch zal alleen maar het breedste deel van jouw been zichtbaar zijn. Dit is dus niet het uiterlijk waarvoor jij gaat.

Normaal gesproken zien rokken die net boven de knie komen er bij de meeste meisjes geweldig uit. Uiteraard houden sommige vrouwen niet echt van korte rokken om schoonheidsredenen.

Kortere rokken – en dan hebben we het niet alleen over minirokken – zijn een uitstekende keuze voor slanke vrouwen die met hun benen willen pronken. Ze moeten echter alleen gedragen worden in informelere omgevingen.

Lees ook dit artikel:
10 trucs om hoge hakken te dragen

Het soort rok

Kies dus eerst de lengte en de kleur van jouw rok en wat je erbij zal dragen. Daarna is het moment gekomen om het soort rok te kiezen. Blijf verder lezen en ontdek hoe je verschillende soorten rokken kan dragen.

1. Een rechte rok of kokerrok

Je hebt rechte rokken in alle stijlen. Vaak vind je ze in zwart, grijs en andere neutrale kleuren. Net als alle klassieke kleding staan ze elk lichaamstype goed. Deze rokken kunnen een lengte boven de knie of net daaronder hebben. Beide uitersten zijn behoorlijk flatteus.

2. Een strakke rok

Dunne meisjes zien er heel goed uit in strakke rokken van elastische stof. Dit soort rokken brengen immers hun figuur in evenwicht. Met deze rok kan je ook goed pronken met mooie billen of dijen. Wat betreft de schoenen zien deze rokken er leuk uit met stiletto’s. Deze combinatie geeft je een modern, verfijnd uitzicht.

3. Een A-lijnrok

Een A-lijnrok bezit een zekere flair. Voor vrouwen met bredere dijen bezitten ze een geheime kracht. De snit van dit soort rok zal dit deel van het lichaam immers op een mooie manier versterken.

Als je brede schouders of een grotere boezem hebt, dan is een A-lijnrok geweldig om je silhouet in evenwicht te brengen.

4. Een plooirok

De voornaamste kenmerken van dit soort rokken zijn de plooien. Die voegen volume toe aan de heupen en de dijen. Dat betekent dat we ze alleen aanbevelen aan vrouwen die deze lichaamszones willen benadrukken. Een plooirok kan jou er dikker laten uitzien dan je werkelijk bent.

5. Een cirkelrok

Als een vrouw een breder lichaam heeft, dan kunnen cirkelrokken de perfecte keuze zijn. Op visueel vlak brengen ze het figuur in evenwicht. Bovendien zijn ze heel comfortabel. Er bestaat ook voor elke gelegenheid een lengte en ontwerp.

6. Een minirok

Op welke manier draag je een minirok

Wat is eigenlijk het verschil tussen een minirok en een korte rok? Een korte rok komt tot halverwege de dijen, een minirok niet. Minirokken kunnen moeilijk zijn om te dragen. Je toont immers jouw benen met al hun schoonheid en foutjes.

Ook dit is een boeiend artikel:
Zeven dingen die je kunt doen voor slanke dijen

Het is plezierig om een rok te dragen. Er vallen ook zovele mogelijkheden te ontdekken. Nu weet je dus hoe je verschillende soorten rokken kan dragen. Profiteer van deze tips en laat jouw lichaam er op zijn best uitzien.

Probeer de verschillende soorten rokken uit. Kies de stijl die jij leuk vindt. Ze zijn comfortabel en cool! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.