Zeven dingen die je kunt doen voor slanke dijen

Om vet op je dijen te verbranden en iets strakker in je vel te komen zitten, is het van essentieel belang om zowel een goed trainingsschema aan te houden om je dijen in vorm te brengen, als om gezonde eetgewoontes te ontwikkelen.
Zeven dingen die je kunt doen voor slanke dijen

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Het vet dat zich ophoopt op de dijen is moeilijk te bestrijden. Hoewel er genoeg methodes bestaan om slanke dijen te krijgen, zijn de meeste van deze methodes gericht op de zeer lange termijn.

Aangetoond is dat – net als bij buikvet – de dingen die we eten en onze mate van lichaamsbeweging een zeer belangrijke rol spelen om goede resultaten te bereiken.

Doordat dit een probleemgebied is, is het echter van essentieel belang dat je iets meer moeite doet en de juiste stappen onderneemt om ervoor te zorgen dat je benen er geweldig uitzien.

Doordat er zo veel mensen zijn die hetzelfde doel proberen te bereiken, delen wij in dit artikel zeven dingen die je kunt doen om je dijen iets slanker en steviger te maken en cellulite te verminderen.

Ben je geïnteresseerd?

7 tips voor slanke dijen

We bespreken zeven eenvoudige manieren om je dijen af te slanken en strakker te maken.

1. Masseren

Massage voor slanke dijen

Massages voor de benen zijn een zeer effectieve oplossing voor vochtretentie en de verwijdering van gifstoffen die zich opstapelen in het onderlichaam.

Dit gebruik helpt onder andere bij het:

 • Stimuleren van het lymfevatenstelsel.
 • Verbeteren van de bloedsomloop.
 • Helpt om de opeenhoping van vet, waardoor je last krijgt van dat vervelende sinaasappelhuidje, te verminderen.

Wat je moet doen

 • Kies je favoriete etherische olie, bij voorkeur eentje die ontspannende eigenschappen heeft.
 • Breng er een beetje van aan op je handen.
 • Gebruik het vervolgens om je benen in een opwaartse beweging mee te masseren.
 • Gebruik ondertussen je vingertoppen en knokkels om een klein beetje druk uit te oefenen.
 • Doe dit minstens drie keer per week.

2. Lichaamsbeweging zorgt ook voor slanke dijen

Het leiden van een sedentair leven zal in geen enkel opzicht goed zijn voor je lichaam. Dit geldt met name voor je stofwisseling en lichaamsgewicht.

Om slankere en stevigere benen te krijgen, is het van essentieel belang om dagelijks aan lichaamsbeweging te doen. Onthoud dat er geen magische oefening bestaat die plaatselijk vet kan verbanden. In plaats daarvan is het de bedoeling dat je cardio combineert met krachttraining.

Enkele sporten die wij aanraden zijn onder andere:

 • Fietsen
 • Zwemmen
 • Joggen of hardlopen
 • Pilates
 • Yoga
 • Squats
 • Traplopen

3. Verbeter je dieet

Gezond dieet om slanke dijen te krijgen

Er via je dieet voor zorgen dat je je lichaam voorziet van alle voedingsstoffen die het nodig heeft, is de beste manier om je omvang te verkleinen en je lichaam gezonder te maken. 

Het gaat er niet om dat je op zoek moet gaan naar een ‘wonderdieet’, maar eerder dat je een dieet aanhoudt dat volledig en uitgebalanceerd is en waarbij je let op het aantal calorieën dat je binnenkrijgt.

 • Daarnaast is het verstandig om meer voedingsmiddelen te consumeren die vochtafdrijvende en zuiverende eigenschappen hebben, wat ook bijdraagt aan gewichtsverlies.
 • Ook is het belangrijk om meer eiwitten te consumeren, aangezien je lichaam dit nodig heeft om meer spiermassa op te kunnen bouwen.
 • Probeer tegelijkertijd verzadigde en onverzadigde vetten, suiker, zout en verwerkte voedingsmiddelen zo veel mogelijk te vermijden.

4. Gebruik verstevigende crèmes

Het dagelijks aanbrengen van crèmes en lotions die een verstevigende werking hebben, kan meerdere voordelen bieden voor de schoonheid van je dijen. Het gebruik van dit soort middelen vermindert cellulite, gaat een slappe huid tegen, activeert de bloedsomloop en verbetert de algehele uitstraling van de huid.

Hoewel het effect meestal niet meteen merkbaar is, zul je na een paar dagen vanzelf zien dat dit een geweldige aanvulling is op andere behandelingen.

5. Drink meer water

Water drinken om slanke dijen te krijgen

Dagelijks minimaal twee liter water drinken is een zeer goede gewoonte voor je dijen, alsook de rest van je lichaam.

 • Water bevat helemaal geen calorieën en zodra je lichaam het binnenkrijgt, helpt het om bepaalde functies beter uit te voeren en je lichaamsgewicht onder controle te houden.
 • Het drinken van water reguleert ontstekingsprocessen in het lichaam, gaat vochtretentie tegen en helpt om de bloedsomloop actief te houden en zo het ontstaan van spataderen te voorkomen.
 • Bovendien helpt water om de leverfunctie te verbeteren, zorgt het ervoor dat je sneller en langer vol zit en is het van essentieel belang voor een goede spijsvertering.

Om van de meeste voordelen te profiteren, raden wij aan om ’s ochtends vroeg een glas warm water met citroensap te drinken.

6. Zorg voor voldoende slaap

Hoewel je slaapgewoontes en lichaamsgewicht niet met elkaar verbonden lijken te zijn, speelt een goede nachtrust een zeer belangrijke rol in het lichamelijke vermogen om overtollig vet te verbranden.

Slaperigheid kan ervoor zorgen dat je meer trek hebt om te eten en omdat je, doordat je zo moe bent, minder actief zult zijn, zal dit uiteindelijk leiden tot gewichtstoename.

Maak van je slaapkamer een aangename plek. Probeer vlak voor het slapengaan geen elektronica te gebruiken. Zorg er ook voor dat je matras en kussens comfortabel zijn.

7. Neem koude douches

Vrouw die staat te douchen

Douchen met koud water zal er niet direct voor zorgen dat je slanke dijen krijgt, maar is wel een gewoonte die je algehele uitstraling kan verbeteren. 

Het koude water helpt onder andere:

 • Om de bloedsomloop te verbeteren.
 • Zorgt ervoor dat je huid er beter uitziet.
 • Kan een slappe huid steviger maken.
 • Daarnaast is dit een goede gewoonte om vermoeidheid of spanning te verminderen.

Klaar om de dijen van je dromen te krijgen? Nu je weet wat je allemaal kunt doen om slanke dijen te krijgen, is het alleen nog maar een kwestie van gericht blijven op je doel en bereid zijn om de nodige moeite te doen. Doe je dit, dan zul je binnen no time verschil zien. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.