Tips voor het perfecte figuur na je dertigste

8 maart 2018
Wist je dat goed gehydrateerd blijven en voldoende slaap krijgen net zo belangrijk zijn als het aanhouden van een gezond dieet om het figuur te krijgen dat je wilt?

Iedereen wil wel goed voor zijn lichaam zorgen en een mooi figuur hebben. Vanaf je dertigste begint je stofwisseling echter steeds langzamer te worden en dit zal tot je veertigste zo blijven, waardoor het dus ook des te moeilijker zal zijn om dat perfecte figuur te behouden.

Moeilijker, maar absoluut niet onmogelijk. Het houdt simpelweg in dat je nog beter voor jezelf moet zorgen en dat je iets gezondere gewoontes moet aanleren.

Het is minder moeilijk dan je misschien denkt en je hoeft er alleen maar de volgende stappen voor op te volgen.

Tips voor het perfecte figuur na je dertigste

1. Let goed op je voeding

Allemaal Gezonde Dingen Op Een Vorkje Die Je Kunt Eten Om Het Perfecte Figuur Te Krijgen

Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk om goed te letten op wat je eet. Onthoud dat zodra je stofwisseling langzamer wordt, je eerder aan zult komen.

Dit betekent dat je extra goed op je dieet moet letten en moet proberen om niet te schransen.

Eet vaker, maar dan kleinere porties. Onthoud dat het een van de geheimen voor een goed dieet is om kleine hoeveelheden te eten, maar wel regelmatig.

Dit zal ervoor zorgen dat je niet volkomen uitgehongerd bent wanneer je eindelijk aan je hoofdmaaltijden toe bent. Door gedurende de dag vaak kleine porties te eten, zal bovendien ook je stofwisseling geactiveerd worden.

Vergeet niet dat elk voedingsmiddel zijn eigen specifieke voordelen biedt, en als je in staat bent om deze voedingsmiddelen op de juiste manier en het juiste moment met elkaar te combineren, dan zal dit je figuur en gezondheid alleen maar ten goede komen.

2. Respecteer je bedtijd

Geloof het of niet, maar te weinig slaap kan leiden tot een toename van het gewicht.

Naast voldoende slapen, is het ook belangrijk om:

 • Aan lichaamsbeweging te doen
 • Niet teveel te eten tijdens je maaltijden
 • Het gebruik van mobiele apparaten te beperken

Probeer voor het slapengaan even te douchen en een beetje te lezen, dit werkt ontspannend. Je zult zien dat het daarna zeer gemakkelijk zal zijn om in slaap te vallen.

3. Lichaamsbeweging

Rennen Om Het Perfecte Figuur Te Krijgen

Je hoeft jezelf niet helemaal uit te putten in de sportschool om voldoende lichaamsbeweging te krijgen. Het enige dat je hoeft te doen is tussen de vier en zes keer per week ongeveer dertig minuten bewegen.

Je zou van dezelfde voordelen kunnen profiteren door een paar keer per week anderhalf uur aan lichaamsbeweging te doen. Zorg er echter voor dat je je tijd goed verdeelt, zodat je niet volledig uitgeput raakt.

4. Hou je stofwisseling onder controle

Doordat dit de periode in je leven is waarin je stofwisseling langzamer begint te worden, is het belangrijk om voedingsmiddelen te consumeren die je stofwisseling kunnen versnellen.

Probeer daarom regelmatig de volgende producten in je dieet op te nemen:

 • Chilipepertjes
 • Thee
 • Broccoli
 • Soep
 • Voedingsmiddelen die rijk zijn aan calcium

5. Zorg ervoor dat je gehydrateerd blijft

Vrouw Die Water Drinkt Om Het Perfecte Figuur Te Krijgen

Goede hydratatie is de sleutel tot succes, aangezien het helpt om honger in bedwang te houden en gewichtsverlies te bevorderen, doordat het zout en opgehoopt vocht uit het lichaam verwijdert.

Goed gehydrateerd blijven kan ook helpen om de spijsvertering te verbeteren en je stofwisseling te versnellen. Zoals je inmiddels wel weet, hoe actiever je stofwisseling is, hoe makkelijker het zal zijn omdat perfecte figuur te behouden.

6. Consumeer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C

Om het perfecte figuur te behouden, is het ook belangrijk om voedingsmiddelen in je dieet op te nemen die rijk zijn aan vitamine C, eiwit en vezels. Dit zijn ideale bronnen van energie om je dag vol kracht van start te gaan.

Zorg er daarom voor dat je de volgende dingen regelmatig eet:

 • Haver
 • Eieren
 • Sinaasappels
 • Kiwi

Voor je avondmaaltijd, kun je bijvoorbeeld beginnen met een appel, een beetje tonijn, of een fruitsmoothie. Dit zijn zeer voedzame en gezonde opties, die een hongergevoel snel zullen verzadigen.

Lees ook: Dertien redenen om elke ochtend havervlokken te eten

7. Thee

Groene Thee Drinken Voor Het Perfecte Figuur

Neem thee op in je dieet. Er bestaan genoeg heerlijke en gezonde opties om uit te kiezen.

Het is bijvoorbeeld geweldig om je dag te beginnen met een lekker kopje groene thee.

Dit zal je lichaam niet alleen voorzien van energie, maar ook de gezondheid van je hart verzorgen, vochtretentie voorkomen en de verwijdering van gifstoffen bevorderen.

8. Als je van zoetigheid houdt, kies dan zorgvuldig

Niet alle soorten zoetigheid worden op dezelfde manier gemaakt. Als je bijvoorbeeld van snoep houdt, dan is het belangrijk om zorgvuldig te kiezen welk snoep je wel en niet eet. Als je vooral ’s avond veel trek hebt in zoetigheid, probeer dan eens een beetje pure chocolade te nemen.

Dit is een veel gezondere optie dan die producten die commerciële suikers bevatten.

Natuurlijk is het nog steeds belangrijk om goed op je porties te letten. Overdaad schaadt vooral in relatie tot producten die veel suiker bevatten.

Volg deze aanbevelingen op en je zult al snel verschil merken!