Voorkom kraaienpootjes met deze nachtcrème

Zelfs als je kraaienpootjes nog niet goed zichtbaar zijn, is het verstandig om ze met deze crème te behandelen. Gebruik deze natuurlijke producten om het ontstaan van deze lijntjes tegen te gaan. In dit artikel lees je er alles over!
Voorkom kraaienpootjes met deze nachtcrème

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Om het ontstaan van kraaienpootjes te voorkomen of bestaande kraaienpootjes te verminderen, is het belangrijk om een crème te gebruiken. Gebruik een crème met ingrediënten die je huid vernieuwen en tegelijkertijd beschermen tegen de zon.

Kraaienpootjes zijn de dunne lijntjes die ontstaan in de hoeken van je ogen. Ze ontstaan als gevolg van bepaalde gezichtsuitdrukkingen die je huid beschadigen en door een gebrek aan collageen en elastine in je huid.

Voor een groot deel horen deze lijntjes bij het natuurlijke verouderingsproces. Ze kunnen echter ook het gevolg zijn van te veel blootstelling aan de zon en de negatieve effecten van vrije radicalen. 

Onderzoek duidt aan dat de volgende dingen bijdragen aan het vroegtijdig ontstaan van kraaienpootjes:

 • stress
 • slechte voeding
 • tabaksconsumptie
 • te veel alcohol

Gelukkig bestaan er ook een hoop cosmetische producten en behandelingen tegen deze lijntjes. Deze producten bestaan uit stoffen die de huid beschermen en rimpels zichtbaar verminderen.

Een van deze producten is een nachtcrème die uit slechts drie ingrediënten bestaat. De bijzondere eigenschappen van deze ingrediënten kunnen de huid herstellen en ervoor zorgen dat hij er als nieuw uitziet. In dit artikel vertellen we meer over deze crème en leggen we je uit hoe je deze crème in een aantal simpele stappen ook zelf kunt maken.

Een nachtcrème om kraaienpootjes te verminderen

Deze nachtcrème bestaat uit gezonde ingrediënten als:

 • druivenpitolie
 • vitamine E-capsules
 • sheaboter

Het product is volledig natuurlijk en helemaal niet duur. Gezien de hoge prijs van vele commerciële producten, is dit een groot voordeel. Daarnaast heeft deze nachtcrème ook geen ongewenste bijwerkingen.

De voornaamste voordelen van deze nachtcrème komen uit het hoge gehalte aan essentiële vetzuren en antioxidanten. Zodra deze door de huid geabsorbeerd zijn, stimuleren ze het genezingsproces van de huid. Tegelijkertijd verhogen ze het collageengehalte en de elasticiteit van de huid. 

Als je deze crème dagelijks gebruikt, zal het de schade van vrije radicalen ongedaan maken. Je huid zal daarnaast een stuk strakker worden.

De voordelen van druivenpitolie

Druivenpitolie

Druivenpitolie is een zeer populair product als het aankomt op het verzorgen van de huid. Het biedt een hoop geweldige voordelen:

 • Het bevat een hoge concentratie linolzuur. Dit is een natuurlijk bestanddeel dat celmembranen versterkt. Hierdoor gaat de huid er beter uitzien.
 • Deze olie bevat veel antioxidanten. Dit voorkomt het achteruitgaan van de huid en gaat celschade tegen. Zo voorkom je vroegtijdige rimpels.
 • Het bevat ontstekingsremmende eigenschappen die je kunnen helpen bij het tegen gaan van wallen en het verminderen van zwelling in de oogleden.
 • Van nature heeft deze olie een verstevigende werking. Dit is ideaal om de huid strak, egaal en vrij van onzuiverheden te houden.

Je huid regelmatig insmeren met deze crème is dan ook een geweldige oplossing voor onaantrekkelijke vlekken op de huid en wallen onder de ogen. Het is het dus zeker waard om deze eens uit te proberen!

De voordelen van vitamine E

Vitamine E, ook wel aanwezig in sommige voedingssupplementen, is een natuurlijke antioxidant die de zichtbaarheid van littekens, ouderdomsvlekken en fijne lijntjes kan verminderen. Ook biedt vitamine E de volgende voordelen:

We kunnen je Vitamine E aanraden om kraaienpootjes en andere tekenen van verouderingen tegen te gaan.

De voordelen van sheaboter

Sheaboter

Sheaboter is een plantaardige vetsoort die veel antioxidanten bevat. Daarnaast heeft deze boter ontstekingsremmende eigenschappen. Het wordt dan ook al heel lang gebruikt voor het maken van verschillende soorten schoonheidsproducten.

Veel mensen zien sheaboter als het perfecte middel om de huid te regenereren. Het voorziet de huid namelijk van diepe voeding en gaat zo het ontstaan van lijntjes en onzuiverheden tegen.

Sheaboter bestaat uit verzachtende, revitaliserende bestanddelen die de huid gezond en egaal maken. Dit verkleint de kans op rimpelvorming. Daarnaast bevat Sheaboter vitamine E, catechine en linolzuur. Deze drie bestanddelen bevorderen celactiviteit, wat er voor zorgt dat je huid er jonger uit zal zien. 

Hoe je deze nachtcrème maakt

Nachtcrème

De resultaten van deze crème hangen af van de kwaliteit van de ingrediënten die je gebruikt. Kies daarom voor ingrediënten van de hoogste kwaliteit, bij voorkeur biologisch. Vitamine E, sheaboter en druivenpitolie zijn doorgaans verkrijgbaar bij de drogist of natuurwinkels.

Ingrediënten

 • 5 ½ eetlepel sheaboter (70 gram)
 • 2 vitamine E-capsules
 • 2 eetlepels druivenpitolie (30 gram)
 • 1 luchtdichte pot

Bereiding

 • Smelt de sheaboter au bain-marie.
 • Zodra de boter vloeibaar is geworden, meng je de inhoud van de vitamine E-capsules en de druivenpitolie erdoorheen.
 • Haal je mengsel dan van het vuur en laat het een paar minuten staan.
 • Giet het mengsel in een luchtdichte pot voordat het hard wordt. 

Aanbrengen

 • Smeer je de huid rondom je ogen in met deze creme. Doe dit net voordat je gaat slapen
 • Doe dit minimaal drie keer per week, maar bij voorkeur iedere avond.

Onthoud echter dat de resultaten pas na een paar weken zichtbaar zullen zijn. Zorg er daarnaast voor dat je je huid overdag met een dagcrème insmeert die je beschermt tegen de zon.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Roca, P. (2014). Arrugas. In Arrugas.
 • Gac, H. (2000). Algunos cambios asociados al envejecimiento. Boletin Escuela de Medicina.
 • Alvarez Fontanet, E. (1995). Consecuencias del estrés oxidativo de la piel por radiaciones ultravioleta. Revista Cubana de Investigaciones Biomédicas.
 • Palomar-Llatas, F., Fornes-Pujalte, B., Arantón-Areosa, L., & Rumbo-Prieto, J. (2013). Envejecimiento cutáneo y dermatoporosis. Enfermeria Dermatologica.
 • Consalvo, L., Dabhar, M., Santiesteban, M. M., Stengel, F. M., & Femando, D. (2006). Envejecimiento cutáneo ¡La expectativa de vida no deja de aumentar… el envejecimiento tampoco! Arch Argent Dermatol. https://doi.org/10.1007/s10032-005-0147-6
 • Kapoor, S., & Saraf, S. (2010). Assessment of viscoelasticity and hydration effect of herbal moisturizers using bioengineering techniques. Pharmacognosy magazine6(24), 298–304. https://doi.org/10.4103/0973-1296.71797
 • Rizvi, S., Raza, S. T., Ahmed, F., Ahmad, A., Abbas, S., & Mahdi, F. (2014). The role of vitamin e in human health and some diseases. Sultan Qaboos University medical journal14(2), e157–e165.
 • Lin, T. K., Zhong, L., & Santiago, J. L. (2017). Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils. International journal of molecular sciences19(1), 70. https://doi.org/10.3390/ijms19010070

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.