Verminder kraaienpootjes met deze heerlijke nachtcrème

Kraaienpootjes zijn de kleine rimpeltjes die zich als gevolg van bepaalde gezichtsuitdrukkingen, veroudering en blootstelling aan de zon vormen in de hoeken van je ogen. Heb je schoon genoeg van deze lijntjes? Probeer dan eens deze natuurlijke nachtcrème!

Om het ontstaan van kraaienpootjes te voorkomen of reeds bestaande kraaienpootjes te verminderen, is het van essentieel belang om altijd een crème op te doen die je huid tegelijkertijd beschermt tegen de zon en die ingrediënten bevat die je huid hernieuwen.

 

Zogeheten kraaienpootjes zijn de dunne lijntjes die zich vormen in de hoeken van je ogen, doordat je huid beschadigd raakt door bepaalde gezichtsuitdrukking en doordat er steeds minder collageen en elastine in je huid aanwezig is. Deze lijntjes horen nu eenmaal bij het natuurlijke verouderingsproces, hoewel ze ook het gevolg zijn van blootstelling aan de zon en de negatieve effecten van vrije radicalen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat stress, een slechte voeding en bepaalde gewoontes als roken of drinken veel invloed hebben op het vroegtijdig ontstaan van dit soort rimpels.

Gelukkig bestaan er ook een hoop cosmetische producten en behandelingen waarbij gebruik wordt gemaakt van bepaalde voedingsstoffen die de gezichtshuid beschermen en rimpels zichtbaar verminderen. Een van deze producten is een nachtcrème die uit slechts drie ingrediënten bestaat die, dankzij de bijzondere eigenschappen die ze hebben, de gevoelige huid herstellen en ervoor zorgen dat hij er als nieuw uitziet. Hieronder vertellen we je iets meer over deze crème en leggen we uit hoe je de crème in slechts een paar stappen zelf kunt maken.

Let goed op!

Lees ook: De zeven huidverzorgingszonden

Een nachtcrème om kraaienpootjes te verminderen

Deze gezichtscrème voor gedurende nacht wordt gemaakt van gezonde ingrediënten als druivenpitolie, vitamine E-capsules en sheaboter. Het product is 100% natuurlijk en is in tegenstelling tot veel commerciële producten helemaal niet duur en veroorzaakt ook geen ongewenste bijwerkingen.

De voornaamste voordelen die deze crème biedt, zijn te danken aan het hoge gehalte essentiële vetzuren en antioxidanten die, zodra ze eenmaal door de huid geabsorbeerd zijn, het genezingsproces van de huid stimuleren en tegelijkertijd het collageen- en het elastinegehalte verhogen.

Door deze crème dagelijks te gebruiken, maak je de schade die vrije radicalen hebben veroorzaakt ongedaan en wordt je huid tegelijkertijd ook strakker.

De voordelen van druivenpitolie

Druivenpitolie

Druivenpitolie is een zeer populair product als het aankomt op het verzorgen en het verjongen van de huid. Het biedt een hoop geweldige voordelen:

 • Het bevat een hoge concentratie linolzuur. Dit is een natuurlijk bestanddeel dat celmembranen versterkt, waardoor de huid er beter uit gaat zien.
 • De antioxidanten die deze olie bevat, voorkomen dat de huid achteruitgaat en dat celschade vroegtijdige rimpels veroorzaakt.
 • Het bevordert een ontstekingsremmend effect dat kan helpen om wallen onder de ogen en gezwollen oogleden te verminderen.
 • Deze crème heeft een natuurlijke verstevigende werking, ideaal om de huid strak, egaal en vrij van onzuiverheden, waaronder ook vroege rimpels, te houden.

Je huid regelmatig insmeren met deze crème is dan ook een geweldige oplossing voor onaantrekkelijke vlekken op de huid en wallen onder de ogen.

De voordelen van vitamine E

Vitamine E, ook wel aanwezig in sommige voedingssupplementen, is een natuurlijke antioxidant die de zichtbaarheid van littekens, ouderdomsvlekken en fijne lijntjes kan verminderen. Ook biedt vitamine E de volgende voordelen:

 • Het regelmatig gebruiken van vitamine E beschermt de huid tegen schadelijke uv-stralen.
 • Vitamine E zorgt ervoor dat het lichaam minder collageen en elastine verliest.
 • Het heeft een verjongende werking.

Vitamine E is streng aangeraden om kraaienpootjes en andere tekenen van veroudering die zich vroegtijdig voor kunnen doen, te verminderen.

Lees ook: Verjong je gezicht met ijstherapie

De voordelen van sheaboter

Sheaboter

Sheaboter is een plantaardige vetsoort die antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen heeft en al heel lang wordt gebruikt voor het maken van verschillende schoonheidsproducten.

Sommigen zien sheaboter als het perfecte middel om de huid te regenereren, aangezien het de huid diep voedt en zo het vroegtijdig ontstaan van kleine lijntjes en onzuiverheden kan voorkomen.

Sheaboter bestaat uit verzachtende en revitaliserende bestanddelen die de huid gezond en egaal maken en de kans op rimpelvorming verkleinen. Sheaboter bevat vitamine E, een antioxidant dat catechine genoemd wordt en linolzuur, drie bestanddelen die samen de celactiviteit bevorderen om de gezichtshuid er jonger en vernieuwder uit te laten zien.

Bekijk ook: Verminder rimpels met deze zelfgemaakte crème 

Hoe je deze nachtcrème maakt

Nachtcrème

Het geheim achter de goede resultaten van deze crème hangt af van de kwaliteit van de ingrediënten die je gebruikt. Kies daarom voor ingrediënten van de hoogste kwaliteit, bij voorkeur biologisch.

Vitamine E, sheaboter en druivenpitolie zijn doorgaans gewoon verkrijgbaar bij de drogisterij of natuurwinkel.

Ingrediënten

 • 5 ½ eetlepel sheaboter (70 gram)
 • 2 vitamine E-capsules
 • 2 eetlepels druivenpitolie (30 gram)
 • 1 luchtdichte pot of bak

Bereidingswijze

 • Smelt de sheaboter au bain-marie. Zodra de boter vloeibaar is geworden, meng je de inhoud van de vitamine E-capsules en de druivenpitolie erdoorheen.
 • Haal je mengsel dan van het vuur en laat het een paar minuten staan. Breng het voordat het helemaal hard is geworden over in de luchtdichte pot of bak.

Lees ook: Het voorkomen van fijne lijntjes en rimpels

Hoe je deze crème gebruikt

 • Smeer voordat je gaat slapen de huid rondom je ogen in met voldoende crème.
 • Doe dit elke avond, of minimaal drie keer per week.

Onthoud dat de resultaten pas na een paar weken zichtbaar zullen worden en dat de behandeling gepaard moet gaan met het dragen van een dagcrème die je huid beschermt tegen de zon.

Categorieën: Schoonheid Tags:
Bekijk Ook