Verjongen op een natuurlijke manier, 9 eenvoudige tips

Zorg dragen voor ons lichamelijke welzijn maar ook onze emoties kan een fundamentele rol spelen in verjongen of verouderen. Probeer gelukkig te zijn en de rest komt vanzelf.
Verjongen op een natuurlijke manier, 9 eenvoudige tips
Maricela Jiménez López

Geschreven en geverifieerd door de arts Maricela Jiménez López.

Laatste update: 27 april, 2019

Verjongen op een natuurlijke manier is mogelijk. Maar je moet wel bereid zijn veranderingen te maken in je manier van leven.

Als je in staat bent om dit te doen, zal je niet alleen aan de buitenkant jong blijven. Maar je zal ook energie en vreugde in je omgeving uitstralen.

In dit artikel vind je negen eenvoudige tips om te verjongen op een natuurlijke manier. Je zal je toevlucht dus niet hoeven te nemen tot chirurgie of cosmetica.

1. Drink elke dag veel water (twee liter of minstens zes tot acht glazen)

De eerste tip is de eenvoudigste en de goedkoopste. Want je hebt alleen water nodig om ervoor te zorgen dat je elke dag goed gehydrateerd blijft.

Verouderen heeft te maken met de progressieve uitdroging van ons lichaam. Dit leidt tot rimpels, een droge huid, slappe huid, enzovoort.

Onze huid verliest geleidelijk zijn vermogen om water vast houden. Dit betekent dus dat het belangrijk is minstens anderhalve liter water per dag te drinken, op een lege maag en tussen de maaltijden door.

2. Geniet van voedzame veganistische smoothies

Verjongen op een natuurlijke manier met smoothies

Goede voeding is de beste remedie om te verjongen op een gezonde en natuurlijke manier. Aan de basis van een evenwichtige voedingspiramide bevinden zich de volgende voedingsmiddelen. Ze bevatten veel vitaminen en mineralen:

 • Fruit
 • Groenten
 • Noten
 • Zaden
 • Volkoren
 • Plantaardige koudgeperste oliën (kokosnoot, tarwekiem, sleutelbloem, sesam, lijnzaad)

Met deze ingrediënten maken we voedzame, veganistische smoothies. Ze bevatten geen enkel dierlijk product. Op die manier krijg met één drankje een gezonde dosis vernieuwende antioxidante voedingsstoffen.

3. Weet je welke antioxidante supplementen er bestaan?

Als je een meer praktische keuze wil, dan kan je gebruik maken van supplementen. Die zijn ontworpen om het lichaam aan de binnenkant en de buitenkant te verjongen.

Ze hebben een krachtig antioxidant effect. Het bestrijdt de beschadiging van de cellen die veroorzaakt wordt door vrije radicalen.

Dit zijn enkele voorbeelden van antioxidante supplementen:

 • Resveratrol
 • Astaxanthine
 • Glutathion
 • Vitamine C
 • Vitamine E
 • Selenium
 • Acai
 • Groene thee
 • Kurkuma

4. Bescherm jezelf elke dag tegen de zon

Verjongen op een natuurlijke manier door jezelf te beschermen tegen de zon

Als je wilt verjongen dan moet je waakzaam zijn voor blootstelling aan de zon. Genieten van de zon is een gewoonte die erg gezond is voor het lichaam. Bovendien vereist het slechts enkele minuten per dag.

Maar te veel blootstelling aan de zon zal vroegtijdige veroudering van de huid veroorzaken.

De oplossing is niet zonnecrème gebruiken en jezelf dan uren na elkaar blootstellen aan de zon. Je mag daarentegen elke dag maar tien minuten in de zon doorbrengen. Op die manier zal je huid geleidelijk bruin worden zonder te lijden onder oxidatie.

5. Probeer elke nacht goed te slapen want een goede nachtrust helpt verjongen op een natuurlijke manier

Een goede rust is fundamenteel om je lichaam te vernieuwen en elke dag te verjongen op een natuurlijke manier. Maar slapen is niet altijd hetzelfde als rusten.

Word je elke dag wakker met een fris gezicht, vol energie en erg gemotiveerd?

Als het antwoord nee is dan moet je de factoren die je slaapkwaliteit beïnvloeden, bekijken (stress, avondmaaltijd, de slaapkamer, licht, geluid, mobiele telefoon, enzovoort).

6. Leer ademen

Verjongen op een natuurlijke manier door te ademen

Door te ademen laten we zuurstof naar alle cellen van ons lichaam stromen. Het is dus belangrijk dat we op de juiste manier ademen. Maar de meeste mensen ademen op een slechte, beperkte en onrustige manier.

Probeer deze oefening. Elke avond voordat je gaat slapen, ontspan je je lichaam en probeer je lang en diep in en uit te ademen. Dit zal helpen om je lichaam van zuurstof te voorzien. Het resultaat is dat je beter zal slapen.

7. Draag zorg voor je gezondheid

Om te verjongen moet je zorg dragen voor je gezondheid. Als belangrijke organen zoals je lever, nieren, longen, darmen of schildklier niet goed werken dan kan dit vroegtijdige veroudering veroorzaken.

Lijd je aan een chronische ziekte, dan moet je die zo vroeg mogelijk behandelen. Behandel deze aandoening als je kunt dan ook op een natuurlijke manier.

8. Gebruik natuurlijke cosmetica

Verjongen op een natuurlijke manier met cosmetica

We raden je aan natuurlijke cosmetica en hygiëneproducten te gebruiken. Kies voor middelen die gemaakt zijn van natuurlijke en ecologische ingrediënten, op basis van planten, essentiële oliën, bloemen, enzovoort.

 • Vergeet ook niet dat je alle make-up moet verwijderen voordat je gaat slapen. Dit is nodig om je huid zich op een goede manier te laten vernieuwen tijdens de nacht. Zo kan je lichaam verjongen op een natuurlijke manier.
 • Was en hydrateer je huid voor het slapengaan. Je zal ‘s morgens het verschil merken.

9. Kies ervoor om gelukkig te zijn

Emoties kunnen ook een rol spelen in verjongen of vroegtijdig verouderen.

Kies dus om gelukkig te zijn en help andere mensen om gelukkig te zijn. Dit is het beste elixer voor je gezondheid. Maak de nodige veranderingen in je leven om stress, zorgen en angst te vermijden.

Als het nodig is, ga op zoek naar therapieën die je helpen ontspannen. Yoga, tai chi, zwemmen, dansen of welke vorm van beweging dan ook die je leuk vindt. Ook creatieve of artistieke activiteiten kunnen echt helpen, net als uitstapjes in de natuur.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.