Vergeet die opgezwollen buik met deze voedingsmiddelen
Een slechte spijsvertering is merkbaar wanneer je vaak het gevoel hebt dat je vol zit en een opgezwollen buik hebt. Het is net of je vol met gas zit en het komt vooral voor wanneer je bepaalde soorten voedsel hebt geconsumeerd.
Dit is kan het resultaat zijn van een slecht dieet dat vooral uit bloem en vet bestaat. Om dit veelvoorkomende ongemak effectief te helpen bestrijden, gaan we een aantal voedingsmiddelen aanbevelen die erg behulpzaam kunnen zijn. Deze kunnen je mogelijk helpen bij het verteren en om van dat verschrikkelijke opgeblazen gevoel af te komen.
Oplossingen voor het voorkomen van een opgezwollen buik
Oplossing nr. 1 – Vers fruit
Vers fruit is perfect om problemen veroorzaakt door een slechte spijsvertering te helpen voorkomen. Vers fruit bevat grote hoeveelheden vezels en water en bevat ook nagenoeg geen vet.
Maar er is één ding dat je moet onthouden! Je moet een variatie aan fruit eten. Laat je lichaam niet wennen aan elke keer hetzelfde fruit en eet er niet te veel van, vooral als je een gevoelig spijsverteringsstelsel hebt… Zoals men wel zegt: “alles met mate”.
Zie ook:
10 soorten fruit tegen vochtophoping
Oplossing nr. 2 – Salades!
Iedereen weet dat salades erg voedzaam zijn, vooral wanneer ze gemaakt zijn in combinatie met fruit, zoals ananas of papaja. Ze zijn ook essentieel om te helpen bij de bevordering van een slechte spijsvertering, vooral als je ze aan het begin van de dag of tijdens de lunch eet.
Je zou iets lichts moeten eten tijdens het avondeten, zoals een salade of een crèmesoep met groenten. Eet kleine porties, zodat je geen vol gevoel hebt wanneer je naar bed gaat. Dit kan helpen om je spijsvertering te bevorderen.
Oplossing nr. 3 – Alfalfa en linzen op je bord!
Alfalfa en linzen kunnen uitstekend zijn voor je lichaam, omdat ze een grote hoeveelheid vitaminen en mineralen bevatten. Deze voedingsmiddelen zijn ook erg speciaal, omdat je ze toe kan voegen aan salades of soepen die je thuis maakt.
Oplossing nr. 4 – Zuurkool
Dankzij de gisting is dit dieetvezel mogelijk veel makkelijker om te verteren. Dit maakt het perfect wanneer je het aan een maaltijd toevoegt. We willen opmerken dat zuurkool een erg zure smaak heeft en daarom is het een goed idee is om het voordat je het serveert een beetje te verdunnen met water.
Ook aanbevolen:
Zelfgemaakte rode zuurkool om je darmen te versterken
Oplossing nr. 5 – Honing of melasse om suiker te vervangen
Honing, dat gemaakt is van gegiste volkoren granen, kan zeer effectief zijn voor het bevorderen van je spijsvertering. Je moet echter niet vergeten dat je op moet passen met het consumeren van deze honing, omdat het geconcentreerde suiker is. Personen met diabetes kunnen deze honing daardoor niet consumeren.
Vergeet dit niet…!
Het is erg belangrijk dat je je dieetgewoontes verbetert, zodat je spijsverteringsproblemen beter onder controle kan houden, vooral de problemen die je een zwaar, gasachtig en vol gevoel geven. Deze kunnen schade veroorzaken en zelfs een goed kwaliteit van leven verhinderen.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Rodríguez Leyton Mylene; Sánchez Majana Lucía (2017). Consumption of fruits and vegetables: Benefits and challenges (Colombia). https://www.researchgate.net/publication/321972813_Consumo_de_frutas_y_verduras_beneficios_y_retos
- Instituto de Nutrición y Trastornos Alimentarios (INUTCAM) (S/F). Alimentos funcionales: aproximación a una nueva alimentación (España). http://www.madrid.org/cs/Satellite?blobcol=urldata&blobheader=application%2Fpdf&blobheadername1=Content-Disposition&blobheadervalue1=filename%3Dt065&blobkey=id&blobtable=MungoBlobs&blobwhere=1220428576848&ssbinary=true
- Tiwari, U., & Cummins, E. (2013). Fruit and Vegetables. In Handbook of Plant Food Phytochemicals: Sources, Stability and Extraction. https://doi.org/10.1002/9781118464717.ch5
- Little, C. L., & Gillespie, I. A. (2008). Prepared salads and public health. Journal of Applied Microbiology. https://doi.org/10.1111/j.1365-2672.2008.03801.x
- Russelle, M. P. (2001). Alfalfa. American Scientist. https://doi.org/10.1511/2001.3.252
- Boudjou, S., Oomah, B. D., Zaidi, F., & Hosseinian, F. (2013). Phenolics content and antioxidant and anti-inflammatory activities of legume fractions. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2012.11.108
- Sun, Y. P., Chou, C. C., & Yu, R. C. (2009). Antioxidant activity of lactic-fermented Chinese cabbage. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2008.12.097
- Labropoulos, A., & Anestis, S. (2012). Honey. In Sweeteners: Nutritional Aspects, Applications, and Production Technology. https://doi.org/10.1201/b12065