Je bent verbonden met de mensen tegen wie je eerlijk bent

Wanneer je iemand de waarheid vertelt, vertrouw je je wezen aan hem toe. Je bent dan verbonden met diegene. En hoewel je soms verraden bent, hoef je je niet schamen. Dat komt omdat het niet jouw fout was.
Je bent verbonden met de mensen tegen wie je eerlijk bent

Laatste update: 20 februari, 2019

Je bent verbonden met de persoon tegen wie je eerlijk bent. Je hebt nauwe persoonlijke banden met die persoon waarbij je emotioneel transparant kunt zijn. Waar je zonder angst, oordeel, of angst om te worden veroordeeld of verraden mee kunt praten.

Deze resonantie tussen twee mensen is een uitzonderlijk vorm van verbonden zijn. Dat vindt plaats bij de stappen van een compromis. Het wordt gevonden bij die intimiteit waar je je eindelijk veilig voelt bij een speciaal iemand.

Dit is een belangrijke persoon in je leven.

Het is de moeite waard om te stellen dat we het niet alleen over geliefden of echtparen hebben. Beste vrienden kunnen ook deel uitmaken van dit fundamentele principe. Dit is het vermogen om je met iemand verbonden te voelen. Bovendien betekent het dat je ze soms het donkerste en meest negatieve deel van jezelf laat zien.

Emotionele kwaliteit

Om dit te bereiken, moet je streven naar een speciale soort emotionele kwaliteit. Deze kwaliteit zou sterk moeten zijn. Als een sterke psychologische spier die in jouw gezondheid investeert. Dit komt ook je persoonlijke welzijn ten goede. Dit omvat zaken als je vermogen om problemen met meer integriteit tegemoet te treden.

Degenen die de waarheid kennen, moeten zowel je lichte als donkere kanten respecteren

Vrouw alleen in een veld met een boom

Iemand kennen, is niet iets dat je in een dag kunt bereiken. Soms kun je het zelfs niet bereiken in een heel leven. Er zijn koppels en gezinnen met veel leden die jarenlang onder hetzelfde dak wonen.

 • Ze gaan echter door het leven zonder elkaar echt te kennen.
 • Zonder met elkaar verbonden te zijn.

Het is dus niet genoeg om een ​​persoon aan je zijde te hebben om te weten hoe hij/zij is. Deze delicate kwestie vereist onder andere:

 • Geduld
 • Observatie
 • Verlangen
 • Openheid van beide partijen

Er is vertrouwen nodig

Voor het bestaan van deze openheid, is het noodzakelijk dat er vertrouwen is tussen twee mensen.

Je zelfvertrouwen groeit, je ontvangt het als een geschenk wanneer je weet dat je gewaardeerd wordt. Als je ziet dat niemand je zal beoordelen of bekritiseren om wie je bent, wat je wilt, of wat je definieert.

De mens die jou echt kent, zal je demonen op een bepaald moment hebben gezien. Die donkere plekken, zwakke punten en ongunstige dingen die sommige mensen verrassen.

Anderen weten echter hoe ze je moeten accepteren enhoe ze je kunnen helpen om een beter mens te worden.

Je bent verbonden met de persoon die vrijuit van je houdt en die naast je staat

Verbonden in de liefde

Mensen zijn niet van jou, maar je creëert banden gebaseerd op wisselwerkingen en compromissen. Je bent verbonden met degenen die van je houden en met degenen die belangrijk voor je zijn.

Met andere woorden: ook al deel je ruimtes, momenten, krachten, ideeën en waarden, dit gaat verder dan deze link. Ieder van ons kan gebruik maken van zijn eigen vleugels en kan groeien als mens vanuit die ruimte of het afgezonderde hoekje waar je je bevindt.

Deze intieme dimensie moet door anderen worden gerespecteerd en daarom mogen de mensen waaraan je je emoties laat zien geen misbruik maken van deze grens. Ze zouden moeten weten hoe ze een ‘ons’ kunnen creëren terwijl ze ruimte laten voor een privé ‘ik’.

Als je me echt wilt kennen, laat me dan zien dat je het waard bent

Soms maken we fouten. Sterker nog, iedereen heeft dit op een gegeven moment ervaren: klagen over het vertrouwen dat ze in iemand gesteld hebben. We hebben allemaal weleens spijt gehad dat we iemand dichtbij hebben laten komen die het niet waard was. Iemand die je verraden heeft.

In plaats van ver weg te blijven van deze slechte ervaring, is het verstandig om ervan te leren.

Trek de nuttige conclusies die je nodig hebt en wees voorzichtiger in de toekomst. 

Dit betekent niet dat je jezelf afsluit voor een relatie. Als je dat zou doen, ontstaat er een chronisch gebrek aan vertrouwen. Daarnaast leidt dit ook tot een relationele apathie. Daarbij geef je alle hoop op om nieuwe liefdes en vrienden te vinden, om mensen te vinden die meer gefundeerd en authentieker zijn.

Mensen zijn sociale wezens.

Daarom moeten we verbonden zijn met andere mensen. Om te verbinden en banden te creëren, moet je eerst een beetje van je eigen liefde investeren. Dit vermogen, deze competentie, komt met het verstrijken van de jaren.

Dus,  is er geen reden om te treuren om de fouten die je in het verleden hebt gemaakt.

Maar sommige mensen hebben verkeerde bedoelingen

We hebben allemaal op een bepaald moment de deuren voor iemand geopend. Ze leken betrouwbaar.

Ze hebben ons verblind met valse beloften en valse eigenschappen. Het is oké om tot de conclusie te komen dat dit een fout was en dat het tijd is om verder te gaan.

Wees voorzichtig met wie je echt kent: je bent een unieke schat

Verbonden en uniek

Je zorgt voor waar je van houdt, en waar je voor zorgt blijft altijd behouden.

Als je deze speciale persoon of speciale mensen aan je zijde hebt, die zowel je lichte als donkere kanten kennen, ben je verbonden. Je draagt ​​samen de wonden die je oploopt in het leven. Je deelt je geluk, dromen, wensen en verlangens. Vergeet niet te onthouden dat zij hetzelfde verdienen.

Deze mensen kiezen ons ook op een bepaald moment.

Je hoort bij hen en zij horen bij jou.

 • Omdat je dezelfde emotionele basis deelt, blijf je groeien.
 • Je deelt je zorgen, ziet je angsten onder ogen, vult de leegte.
 • Verbonden zijn met een ander geeft je een gevoel van harmonisch leven.
 • Iedereen wint en niemand verliest.

Aarzel niet om deze speciale mensen, deze zielsverwanten, deze vrienden op je weg, te vertellen hoeveel ze voor jou betekenen.

Uitgelichte afbeelding met dank aan © wikiHow.com


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Barry, W. J. (2012). “Challenging the Status Quo Meaning of Educational Quality: Introducing Transformational Quality (TQ) Theory”, Educational Journal of Living Theories, 4: 1-29.
 • Goleman, D. (2001). Inteligencia emocional.Barcelona: Kairós.
 • Gutiérrez, R. (2002). Introducción a la Ética. México: Esfinge.
 • Yurén Camarena, M. T. (1995). Eticidad, valores sociales y educación. México: Universidad Pedagógica Nacional.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.