8 tips van oma om een beter mens te zijn

Om een beter mens te worden, moet je leren om even goed voor jezelf te zorgen als voor je dierbaren. Vermijd giftige relaties en begin de positieve kanten te zien van alles wat je overkomt.
8 tips van oma om een beter mens te zijn

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Advies van onze grootmoeders over hoe we een beter mens kunnen worden is voor velen erg belangrijk geweest in en na de kindertijd. Hoewel we het niet altijd even belangrijk vonden, leerden we na verloop van tijd dat alles wat ze ons vertelde klopt.

Haar jaren van ervaring hebben haar wijzer gemaakt dan je je kunt voorstellen. We realiseren ons dat de dingen die ze ons vertelt waardevol zijn. Als we deze lessen echt accepteren en toepassen op onze levens, verbeteren we de manier waarop we naar de wereld kijken. Zodoende leren we om een beter mens te zijn.

Ondanks dat iedereen een andere persoonlijkheid heeft, is het toch nodig om negatieve aspecten uit je leven te bannen. Maak de nodige veranderingen om een beter mens te worden.

Daarom willen we vandaag graag tijd besteden aan dit advies voor je mentale gesteldheid. Dit zal je zonder twijfel helpen om je goed te voelen en een beter mens te worden.

1. Hecht niet veel waarde aan de materiële dingen en word een beter mens

Vrouw in de zon

Soms besteden we onbewust veel tijd aan de zoektocht naar geluk. Dit zoeken we in materiële dingen die uiteindelijk onbelangrijk zijn.

Het is waar dat deze dingen ons soms blij maken en rust geven. Echter ze zullen nooit belangrijker zijn dan ervaringen, mensen en de simpele dingen in het leven.

2. Denk aan de toekomst en laat het verleden achter je

Ongeacht waar je nu bent of wat je nu doet, moet je erop vertrouwen dat de toekomst beter zal zijn. Er zullen nog vele kansen komen om je doelen te bereiken en een beter mens te worden.

  • Denk niet aan de slechte dingen uit het verleden. Neem afstand van de dingen die je indirect weghouden van verlichting.
  • Elke ervaring in je leven is nuttig voor je groei. Ondanks dat sommige momenten erg donker lijken, zal de tijd je anders leren.

3. Leer om de goede dingen in het leven te zien

Tips om een beter mens te worden

Heb je ooit nagedacht over alle tijd die je hebt verspeeld met denken dat de wereld tegen je is?

  • Alles wat je overkomt, of het nu goed of slecht is, zal je uiteindelijk een beter mens maken.
  • Het leven leidt je naar verschillende plaatsen en zal je verschillende paden laten zien. Hoewel je misschien het ergste vreest, zal je leed door deze reis uiteindelijk wegzakken.

4. Breng tijd door met de mensen van wie je houdt

Werk is een belangrijk gedeelte van iemands leven, maar het zou niet het enige belangrijke deel moeten zijn. Om psychologisch te groeien en om gelukkig te zijn, is het noodzakelijk om voldoende tijd door te brengen met alle mensen die het leven de moeite waard maken.

Familie en vrienden zijn de brandstof die ons helpt om te leven. Ze helpen ons om sterk te zijn en om weerstand te bieden aan wat het leven ons toewerpt. Zij helpen ons om een beter mens te worden.

5. Leer om jezelf los te maken van bepaalde mensen

Koppel

Helaas, ondanks dat het pijn doet om je te realiseren, is niet iedereen onze vriend. Degenen bij wie we willen zijn, zijn niet altijd zoals we dachten dat ze waren. Het is moeilijk om onze gevoelens te sturen.

Toch is uit elkaar gaan met giftige mensen h et gezondste dat je kunt doen om geluk te vinden. Deze mensen creëren obstakels die, op een of andere manier, onze toekomstige doelen in de weg staan. Ze verhinderen je om een beter mens te worden.

6. Het leven kan simpel zijn

Als we veel verplichtingen en werkzaamheden hebben raken we gestrest en voelt het alsof het leven te ingewikkeld is. Waarom zou je er echter zo tegenaan kijken?

  • Alles komt neer op houding en vaak raken we uitgeblust zonder enige noodzaak.
  • We moeten leren om dingen één voor één te doen — dan op de best mogelijke manier zodat we ze niet nog een keer hoeven te doen.
  • We moeten proberen om bij alles wat we doen gedisciplineerd te zijn. Wees actief en gebruik je tijd goed zodat je onnodige tijdverspilling kunt tegengaan.

7. Blijf positief

Positieve vrouw

Oma heeft ons altijd verteld dat veel dingen gebeuren door de houding waarmee we ons leven leiden. Dat klopt! We hebben de neiging dingen ingewikkeld te maken en om de slechte kanten van dingen te zien. We zijn bovendien zo kritisch richting onszelf, dat het pad naar succes alleen maar ingewikkelder wordt.

Lach, kijk naar de mooie kant van elke situatie en vind oplossingen voor je gaat klagen. Al deze dingen kunnen helpen om een beter mens te zijn. Dat geldt zowel op individueel niveau maar ook op sociaal niveau.

8. Doe waar je van houdt

Het is ons duizenden keren verteld: “doe waar je van houdt.” Waarom is dat dan zo moeilijk? We zitten zo in over het hebben van materiële dingen en om geld te verdienen dat we onze passies en dromen aan de kant zetten.

Het is dapper om daadwerkelijk iets te doen waar je van houdt. Het maakt je niet alleen gelukkig, het geeft je ook een gevoel van trots en tevredenheid over wie je kunt worden. Hoeveel van deze dingen zijn van toepassing op jouw leven? 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.