8 tips van oma die je zullen helpen om een beter mens te zijn

· 24 januari 2018
Om een beter mens te worden moet je leren om even goed voor jezelf te zorgen als voor degenen om wie je geeft. Verwijder giftige relaties uit je leven en begin de positieve kanten te zien van alles wat er gebeurt.

Advies van onze grootmoeders over hoe we een beter mens kunnen worden is een groot onderdeel van ons leven geweest sinds we kinderen waren. Hoewel we het niet altijd belangrijk vinden, leren we na verloop van tijd dat alles wat ze ons vertelde klopt.

Haar jaren en ervaring hebben haar wijzer gemaakt dan je je kunt voorstellen. We realiseren ons dat de dingen die ze ons vertelt waardevol zijn.

Als we deze lessen echt accepteren en toepassen op onze levens dan verbeteren we de manier waarop we naar de wereld kijken en we leren om een beter mens te zijn.

Ondanks dat iedereen een andere persoonlijkheid heeft is het daarom nodig om negatieve aspecten uit je leven te bannen. Verander dingen in je leven om gelukkig te worden.

Om deze reden willen we vandaag speciaal ruimte besteden aan deze woorden van advies voor je gezondheid. Dit zal je zonder twijfel helpen om je goed te voelen en een beter mens te worden.

1. Hecht niet veel waarde aan de materiële dingen in het leven

mens

Soms besteden we onbewust veel tijd om geluk te vinden in materiële dingen die uiteindelijk niet belangrijk zijn.

  • Het is waar dat deze dingen ons soms blij maken en rust geven. Echter ze zullen nooit belangrijker zijn dan ervaringen, mensen en de simpele dingen in het leven.

 

2. Denk aan de toekomst en laat het verleden achter je

Ongeacht van waar je nu bent of wat je nu doet, moet je erop vertrouwen dat de toekomst beter zal zijn. Dat er altijd vele kansen zullen komen om onze doelen te bereiken en een beter mens te worden.

  • Denk niet aan de slechte dingen uit het verleden en neem afstand van de dingen die je indirect weghouden van verlichting.
  • Elke ervaring in je leven is nuttig om te groeien. En ondanks dat sommige momenten erg slecht lijken, de tijd zal je anders leren.

3. Leer om de goede dingen in het leven te zien

lach in de regen

Heb je ooit nagedacht over alle tijd die je hebt verspeeld met denken dat de wereld tegen je is?

  • Alles wat je overkomt, of het nu goed of slecht is, zal je uiteindelijk een beter mens maken.
  • Het leven leidt je naar verschillende plaatsen, zal je verschillende paden laten zien en hoewel je misschien denkt van niet, zal het ook alle slechte tijden helen.

 

4. Breng tijd door met de mensen van wie je houdt

Werk is een belangrijk gedeelte van iemands leven, maar het zou niet het enige belangrijke deel moeten zijn.

Om psychologisch te groeien en om gelukkig te zijn is het noodzakelijk om voldoende tijd door te brengen met alle mensen die het leven de moeite waard maken.

Familie en vrienden zijn de brandstof die ons helpt om te leven en om sterk te zijn om te weerstaan wat het leven ons toewerpt. Zij helpen ons om een beter mens te worden.

 

5. Leer om jezelf los te maken van bepaalde mensen

mensen

Helaas, ondanks dat het pijn doet om je te realiseren, is niet iedereen onze vriend. Degenen bij wie we willen zijn, zijn niet altijd zoals we dachten dat ze waren.

Het is moeilijk om onze gevoelens te sturen. Maar het gezondste om te doen is om geluk te vinden en uit elkaar te groeien met giftige mensen.

Deze mensen creëren obstakels die, op een of andere manier, onze toekomstige doelen in de weg staan. Ze verhinderen je om een beter mens te worden.

 

6. Het leven kan simpel zijn

Als we veel verplichtingen en werkzaamheden hebben raken we gestrest en voelt het alsof het leven te ingewikkeld is.

Maar…waarom zou je er zo tegenaan kijken?

  • Alles is een zaak van houding en vaak raken we uitgeblust zonder enige noodzaak.
  • We moeten leren om dingen één voor één te doen. En dan op de best mogelijke manier zodat we ze niet nog een keer hoeven te doen.
  • We moeten proberen om bij alles wat we doen gedisciplineerd te zijn. We moeten actief zijn en onze tijd goed gebruiken zodat we onnodige tijdverspilling kunnen tegengaan.

 

7. Blijf positief

positief mens

Oma heeft ons altijd verteld dat veel dingen gebeuren door de houding waarmee we ons leven leiden.

Dat is waar! We hebben de neiging dingen ingewikkeld te maken en om de slechte kanten van dingen te zien. En we zijn zo kritisch op onszelf dat de enige manier om succesvol te zijn is om onze paden moeilijker te maken.

Lach, kijk naar de mooie kant van elke situatie en vind oplossingen voor je gaat klagen. Al deze dingen kunnen helpen om een beter mens te zijn. Dat geldt zowel op individueel niveau maar ook op sociaal niveau.

 

8. Doe waar je van houdt

Het is ons duizenden keren verteld, “doe waar je van houdt.”

Maar…waarom is dat zo moeilijk?

We zitten zo in over het hebben van materiële dingen en om geld te verdienen dat we onze passies en dromen aan de kant zetten.

Het is dapper om daadwerkelijk iets te doen waar je van houdt. Het maakt je niet alleen gelukkig, het geeft je ook een gevoel van trots en tevredenheid over wie je kunt worden.

Hoeveel van deze dingen zijn van toepassing op jouw leven?