Tips voor het kopen van een chaise longue

De chaise longue is een praktische, mooie en aanpasbare optie voor elk interieur. Zoals je misschien al weet, is het toevoegen van een nieuw meubelstuk aan je huis geen beslissing die je meteen moet nemen. Het is noodzakelijk om rustig te zoeken totdat je stoelen vindt waarvan de kenmerken passen bij de kamer waar je ze gaat neerzetten.
Tips voor het kopen van een chaise longue

Laatste update: 17 april, 2023

Het toevoegen van een nieuw meubelstuk aan het huis is geen beslissing die je snel moet nemen. Je moet de tijd nemen om rond te kijken tot je een bank vindt waarvan de eigenschappen passen bij de kamer waar je hem denkt neer te zetten. De chaise longue is een praktische, mooie en aanpasbare optie voor elk type inrichting.

De elegantie van deze banken wordt aangevuld door hun comfort. Er zijn honderden modellen, dus je zoektocht moet uitputtend zijn om het qua kwaliteit en ontwerp goed te doen. Waar moet je rekening mee houden voordat je hem kiest? Hier zijn enkele praktische tips.

Waarom kiezen voor een chaise longue?

Chaise longue zijn ontworpen voor functionaliteit zonder afbreuk te doen aan de esthetiek. Het is een veelzijdig meubelstuk, verkrijgbaar in verschillende maten, en dat maakt het gemakkelijk om het perfecte model voor je woonkamer te vinden.

Door zijn “L”-vorm is hij comfortabeler dan conventionele meubels. Door diezelfde kwaliteit valt hij op als rustplaats, want je kunt er op gaan liggen en een dutje doen, of er een bed van maken voor gasten.

Het opvouwbare karakter biedt modules tussen de zitting en de structuur, handig voor het opbergen van voorwerpen.

Een ander voordeel is dat ze de voeten laten rusten, wat de houding verbetert. Een slechte zithouding kan leiden tot ongemakken zoals rugpijn.

Waar moet je op letten voordat je een chaise longue koopt?

Een chaise longue
Comfort, ontwerp, aanpasbaarheid en ergonomie zijn redenen om voor dit type bank te kiezen.

Er zijn een aantal aspecten over chaise lounge banken waar je rekening mee kunt houden om onaangename verrassingen na je aankoop te voorkomen.

Grootte

Idealiter moet hij niet te klein lijken in de kamer en mogen de afmetingen niet groter zijn dan de ruimte die ervoor bedoeld is. Hoewel je misschien denkt dat het er op het eerste gezicht geweldig uitziet, bedenk dan dat de winkel waar je het ziet niet hetzelfde is als jouw woonkamer; het is het beste om de maten te vergelijken om te zien of het zal passen en hoe je de ruimte zou indelen.

Neem de maten op en vraag een verkoopadviseur om je te helpen een chaise longue te vinden die aan die afmetingen voldoet. Onderzoek de afmetingen van de zittingen, de armleuningen, de rugleuning en de totale lengte.

Ook moet je nadenken over het aantal mensen in huis, want dat heeft invloed op de capaciteit van de meubels die je nodig hebt. Over het algemeen worden chaise longue banken geleverd met minimaal 2 zitplaatsen en een modulaire ruimte.

Structuur

Het frame is de steun voor de chaise longue. Zorg er dus voor dat je er een kiest die vrij stevig is voor een lange gebruiksduur. Massief hout is het aanbevolen materiaal. Specifiek grenen biedt een lichtgewicht ontwerp met bijna geen kans op kromtrekken.

Comfort

De vulling is de sleutel tot het comfort van een bank. Vraag de verkoper naar de dichtheid van het schuim in de kussens; is die minder dan 25 kilo, zoek dan een andere bank.

Schuim en siliconenvezel zijn andere elementen die fabrikanten vaak gebruiken om de lendenstreek te bevoordelen. Dit naast de toepassing van thermo-isolerende en wikkeltechnologie.

Wist je dat een comfortabele bank problemen in hoofd en rug helpt voorkomen, als gevolg van de ingenomen posities om te rusten.

Ontwerp

De belangrijkste attractie van deze ontwerpen is de langwerpige vleugel, die geen verwisselbaar onderdeel is. Let daarom op de ruimte waar je de fauteuil zult plaatsen en schik hem met de oriëntatie van de kamer. Het is een vergissing om een chaise longue te kopen met een liggedeelte dat geen plaats heeft in je woonkamer.

Je bent misschien geïnteresseerd in dit artikel:
Hoe goedkope decoratie in je keuken toe te passen

Functionaliteit

Vrouw maakt een chaise longue schoon
Het is belangrijk om bekleding te kiezen die duurzaam is, gemakkelijk schoon te maken is en past bij de stijl van de kamer.

Het schuifsysteem van sommige chaise longue verbetert hun functionaliteit; probeer dit type te kiezen, want je hoeft de positie van de stoelen niet te veranderen, ook niet als ze verlengd zijn. Dit is te danken aan de verstelbare lagers.

De poten

Gemaakt van metaal, hout of gegalvaniseerd, moeten de poten bestand zijn tegen het gewicht van het meubel en zijn bewoners. Daarnaast vereisen ze een samenstelling die de wrijving van de producten om de bank schoon te maken en de vloer kan verdragen. Ook de hoogte mag niet onderschat worden.

Extra zitplaatsen

De gewone chaise longue omvat 2 extra zitplaatsen bij de ligstoel, maar er zijn er ook met wel 5 extra zitplaatsen, misschien iets meer. Het is de grootte van de kamer die bepaalt hoeveel extra mensen er in passen.

Bekleding

Vlekbestendige bekleding is het beste als je met kinderen of huisdieren woont. Wees voorzichtig met leren stoffen, want die zijn gevoeliger voor krassen of beten. Zoek een stof die past bij de inrichting van je huis en die gemakkelijk te onderhouden is.

Andere aspecten die je moet overwegen bij het kopen van een chaise longue

Naast de kwaliteit, het ontwerp en de beschikbare ruimte zijn er nog andere overwegingen. Een daarvan is de garantie. Kwaliteit is net zo belangrijk als de aantrekkelijkheid van de bank, evenals hoe praktisch hij zal zijn.

Het budget is de volgende factor. Zelfs als je een elegante bank wilt, bepaal dan hoeveel geld je beschikbaar hebt om te investeren in de chaise longue en doe een aankoop die in je zak past.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.