9 tips om vet te verliezen en je gezicht te definiëren

Een gerond gezicht lijkt moeilijk te bereiken zonder chirurgie. Er zijn echter manieren om gewicht te verliezen en je gezicht op een natuurlijke manier te definiëren. We vertellen je er hier meer over.
9 tips om vet te verliezen en je gezicht te definiëren
Leonardo Biolatto

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Leonardo Biolatto.

Laatste update: 05 oktober, 2022

Gezichtsvet verliezen om je gezicht te definiëren vergt een rigoureuze inzet als je het op een natuurlijke manier wilt bereiken. De resultaten hangen altijd samen met de levensstijl die je aanneemt. Anders komen er geen merkbare gezichtsveranderingen.

Het gezicht is een van de moeilijkste gebieden van het lichaam om af te slanken. Waarschijnlijk heb je in de winkel accessoires of middeltjes gezien die helpen bij het verlies van gezichtsvet en -definitie. Sommige mensen nemen ook hun toevlucht tot de operatiekamer om snel het gewenste effect te krijgen.

Er zijn echter ook andere natuurlijke manieren om de ronding van het gezicht te verminderen, ook al is dat wat meer werk. Maar voor we de methoden bekijken, is het belangrijk de oorsprong van deze vetophoping te kennen.

Waarom hoopt vet zich op in het gezicht?

Door de genetica zijn er weefsels die de neiging hebben op sommige plaatsen meer afgezet te worden dan op andere. In het geval van het gezicht vertonen vetophopingen verdikkingen in de jukbeenderen en de wangen.

De belangrijkste factor die met dit soort rondheid in het gezicht in verband wordt gebracht is gewichtstoename als gevolg van ongezonde gewoonten. Terwijl sommige mensen zich prettig voelen bij de verschijning van volheid in hun wangen, geven anderen er de voorkeur aan het gezicht te modelleren, maar zonder esthetische ingrepen te ondergaan.

We denken dat je dit artikel ook met plezier zult lezen:
Hoe behandel je een oppervlakkige brandwond?

Aanbevelingen om vet te verliezen en je gezicht te definiëren

Het is mogelijk om vet in het gezicht te verliezen en het zonder chirurgie te definiëren door je inspanningen te concentreren op het bewerken van je hele figuur en niet alleen het gezicht. Daartoe is het een goed idee de volgende tips toe te passen.

1. Verlies gewicht

Het is duidelijk dat het vet op het gezicht een gevolg is van gewichtstoename. Om het gezwollen uiterlijk tegen te gaan is in vorm komen noodzakelijk. Het is belangrijk om een passend lichaamsgewicht te behouden om de kans op vetophoping rond je gezicht te verkleinen.

Aerobe bewegingsroutines versnellen de stofwisseling en hebben een zeer gunstig resultaat. Enkele activiteiten die het verlies van gezichts- en lichaamsvet bevorderen zijn de volgende:

2. Zorg voor een evenwichtig dieet

Gezond eten
Door het aandeel groenten in je voeding te verhogen, kun je je gewicht beter beheersen en vetophoping verminderen.

Gezonde voeding beïnvloedt het totale vetverlies. Gebakken voedsel, suiker en enkelvoudige koolhydraten zijn niet goed voor je dieet.

In plaats daarvan behoren groenten en fruit tot de gunstige producten om de ophoping van vetweefsel, zowel in het gezicht als in het lichaam, tegen te gaan.

Als het over gezonde voeding gaat, vermeldt (Engelse link) het tijdschrift Nutrients dat een hogere inname van volle granen samengaat met een lager risico op gewichtstoename. Als gevolg daarvan wordt vetophoping op plaatsen zoals het gezicht geminimaliseerd.

3. Neem voldoende rust om af te vallen en je gezicht te definiëren

Wie niet genoeg slaapt krijgt te maken met veel gevolgen, zoals een verhoogd cortisolgehalte, een verhoogde neiging tot slechte eetgewoonten, en een veranderde stofwisseling.

Een rustige slaap is gunstig voor de vetverbranding. Probeer tussen 6 en 8 uur te slapen, zodat het proces van gezichtsvet kwijtraken versterkt wordt.

Bovendien helpt goede rust om het gezicht te definiëren, want tijdens de slaap worden elastine en natuurlijk collageen aangemaakt. Ook voorkom je donkere kringen onder de ogen, en de huid ziet er gladder uit.

4. Houd je natrium inname in de gaten

De Pan Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO – Spaanse link)) wijst erop dat de gemiddelde dagelijkse zoutconsumptie de door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voorgestelde maximumhoeveelheid overschrijdt: 5 gram per dag. Via zout krijg je natrium binnen.

Vermijd zoute voedingsmiddelen, voorgekookte producten, bewerkt vlees, sauzen, specerijen en zoute snacks. Hoge doses van dit element veroorzaken zwellingen van het lichaam en het gezicht, omdat ze extra water vasthouden.

Te hoge zoutgehaltes in het lichaam komen ook tot uiting in veel belangrijke ziekten, zoals de American Heart Association verklaart(Spaanse link).

5. Reguleer je alcoholgebruik

Beperk je alcoholgebruik. Veelvuldig drinken maakt het moeilijk om vet van het gezicht en de rest van het lichaam te verliezen.

Deze drank mist voedingsstoffen en heeft een diuretisch effect. Hoewel het urineren toeneemt, kun je last krijgen van het vasthouden van water en uitdroging.

Alcohol wordt ook in verband gebracht met het risico van systemische ontstekingen. De Nationale Bibliotheek van de Verenigde Staten publiceerde een artikel (Spaanse link) waarin beweerd wordt dat er twee manieren zijn waarop alcohol tot gewichtstoename leidt:

  • Vanwege het hoge calorische gehalte.
  • Door iemands slechte voedingskeuzes bij het drinken.

6. Verminder je stress

De Voedselalliantie benadrukt (Spaanse link) dat onbeheersbare toestanden van stress leiden tot het aannemen van schadelijke voedingspraktijken, zoals eetbuien.

Om stress te verlichten, doe je aan lichaamsbeweging. Zo verhoog je het endorfinegehalte en laat je zorgen achter je, zoals bedoeld door de Mayo Clinic (Engelse link). Langs dezelfde lijn, zorg ervoor dat je een paar uur van de dag wijdt aan een hobby die je aandacht afleidt van mogelijke hunkeren.

7. Voer gezichtsoefeningen uit

Gezichtsoefeningen
Gezichtsoefeningen worden aanbevolen om het gezicht slanker te maken en het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels te voorkomen.

Het Aesthetic Surgery Journal legt uit (Engelse link) dat gezichtsgymnastiek handelingen zijn waarbij kracht, beweging of manipulatie van de spieren van het gezicht nodig is. Hoewel er nog meer overtuigend bewijs nodig is, kunnen gezichtsoefeningen aanbevolen worden om het gezicht te verstevigen, de dikte van het gezicht te verbeteren en je een slanker gelaat te helpen geven.

Bijvoorbeeld, je mond openen en sluiten alsof je aan het kauwen bent werkt vrij goed als gezichtsoefening. Voer 15 sets van elk 20 seconden uit. Voor je aan elke ronde begint, ontspan je je gezicht.

8. Hydrateer voldoende

Volgens Frontiers in Nutrition is er veel bewijs (Engelse link) dat veel water drinken gewichtsverlies kanaliseert. Daarom helpt het ook bij vetverlies.

Als je goed hydrateert, verminder je hongergevoel, verbeter je de bloedsomloop, en minimaliseer je ontstekingen. Te weinig water drinken daarentegen zorgt ervoor dat het lichaam wat het maar kan aan vocht reserveert, zelfs in de jukbeenderen; dit draagt bij tot het dikker worden van het gezicht.

9. Masseer met verstevigende crèmes

Net als in de rest van het lichaam draagt het masseren van het gezicht bij tot de bloedsomloop. Verwen jezelf met cirkelvormige bewegingen op de kin en wangen, waarbij je gebruik maakt van de voordelen van verstevigende crèmes. Vergeet ook de onderkin niet!

Als je vet verbrandt en gewicht verliest, verschijnt er een verslapte huid. Ga een stapje verder en hydrateer en definieer de hele lederhuid, zowel lichaam als huid.

Vind je dit artikel leuk? Je vindt dit artikel misschien ook leuk om te lezen:
Een gezichtsmasker om je poriën te reinigen

Andere technieken om vet te verliezen en je gezicht te definiëren

Behalve natuurlijke trucs om vet in het gezicht te verliezen en het te definiëren, zijn er ook cosmetische ingrepen die niet erg ingrijpend zijn. Deze alternatieven moeten worden toegepast door een esthetisch geneeskundige of een gecertificeerd schoonheidsspecialiste.

Coolsculpting ® verwijdert plaatselijk vet en vermindert de verschijning van een onderkin. Botuline toxine-injecties helpen ook met gezichtsdefinitie. Wangenliften met hyaluronzuur vallen in dezelfde categorie. De combinatie van deze opties met gezonde gewoonten staat ook garant voor goede resultaten.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.