Tips om thuis striae te bestrijden

Striae ontwikkelen zich vaak op je buik, borst, heup of achterwerk. Ze beginnen als kleine roodachtige of paarse lijnen en veranderen in lijnen die iets helderder zijn dan je eigen huidskleur.
Tips om thuis striae te bestrijden
Karla Henríquez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Karla Henríquez.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Striae valt onder de grootste uiterlijke frustraties voor vrouwen. We weten allemaal dat deze huidstriemen niet slecht zijn voor onze gezondheid. Ze maken ons echter nog steeds een beetje ongemakkelijk als we een korte rok of badpak aandoen. Wist je dat er een manier is om striae te bestrijden, met behulp van lotions van ingrediënten die je zelf in de keuken hebt? Blijf lezen en we zullen een paar trucks laten zien om striae de wereld uit te helpen en hun uiterlijk te verbeteren.

Wat zijn striae?

Striae zijn markeringen op je huid, die ontstaan door het constant oprekken van zijn elastische vezels. Zodra een bepaalde hoeveelheid plotselinge spanning optreedt, breken de binnenste lagen van de huid, waardoor littekens ontstaan.

Er zijn twee soorten striae. De eerste soort wordt veroorzaakt door spanning of verlies van elasticiteit. Hieronder vallen de striae die worden veroorzaakt door zwangerschap, groei tijdens de puberteit en iedere volumeverandering die te maken heeft met hormonale veranderingen.

De tweede soort komt door overvloedige cortisolDeze striae ontstaan wanneer je voor een langere tijd hoge doseringen corticosteroïden moet nemen.

Waar verschijnen ze?

striae

Striae ontwikkelen zich vaak op je buik, borst, heup of achterwerk. Ze beginnen als kleine roodachtige of paarse lijnen en veranderen in lijnen die iets helderder zijn dan je eigen huidskleur.

Hoe zorg ik dat ze niet verschijnen?

Zodra ze er eenmaal zijn, zijn striae lastig te verwijderen. Zoals het gezegde al zegt, kun je beter het zekere voor het onzekere nemen. Wat kun je doen?

Houd altijd je bloedsomloop in orde. Eet om hieraan bij te dragen rode vruchten, zoals aardbeien, veenbessen en kersen. Je kunt ook lymfatische draineringsmassages proberen. Dit is een massagetechniek, die zorgt dat het verzamelde vocht in bepaalde lichaamsweefsels kan weglopen.

Ook kun je striae voorkomen door de hoeveelheid collageen in je huid te verhogen. Collageen is een eiwit, dat een essentiële rol speelt in de ontwikkeling van verschillende stoffen in je lichaam.

Je kunt je collageenniveau verhogen door voedsel te eten dat vitamine C bevat (pepers, kiwi’s, sinaasappels, spinazie, tomaten, guave, broccoli etc.)

Ook het hydrateren van je huid helpt om ze te voorkomen. Gebruik iedere dag crèmes om je huid elastisch te houden.

Probeer ten slotte je gewicht te beheersen. Plotselinge veranderingen kunnen leiden tot meer striae.

Wat kan ik doen om striae te bestrijden?

Striae zijn weliswaar lastig te verwijderen, maar er zijn een paar trucs waarmee we kunnen laten zien hoe je hun uiterlijk verbetert.

Besef wel dat je, om resultaat te krijgen van deze tonics, deze regelmatig en constant moet gebruiken. Striae verschijnen door een breuk in de huid. Het kost een beetje tijd om dit op te lossen en de striae te bestrijden. Laat je echter niet ontmoedigen! Na verloop van tijd zie je zeker resultaat.

Vitamine E

Je kunt deze vitamine op twee manieren binnenkrijgen. Om te beginnen kun je vitamine E-capsules kopen bij een apotheek. Vervolgens open je de capsules en gebruik je de olie op de gebieden die lijden onder de striae. Doe dit minstens een keer per dag, na een bad. Je kunt het vijftien minuten later verwijderen met een natte doek.

Als tweede methode kun je voedsel gebruiken dat rijk is aan vitamine E. Hieronder vallen olijven, amandelen en sojaolie. Ook dit moet je eens per dag gebruiken, na een bad, en ook dit kun je vijftien minuten later met een natte doek verwijderen.

Vitamine E is uitstekend voor allerlei huidproblemen, omdat het de huid helpt om sterker en gezonder te zijn.

Bieten

bieten

Vermaal de schil van een biet met die van een perzik. Als je hierdoor een heel dikke pasta krijgt, kun je een eetlepel amandelolie toevoegen. Gebruik de pasta op de striae voor vijftien minuten en verwijder het met koud water. Let op dit detail, want van warm water wordt je huid gevoelig – en dat kan striae erger maken.

Wortels

Een andere groente in de keuken, die nuttig is voor dit probleem, is de wortel. Stoom de wortels, pureer ze en gebruik dit direct op het betreffende gebied. Pas op met de temperatuur: je wil jezelf niet verbranden.

Deze pasta heeft iets langer nodig om te werken. Laat het dus minstens een half uur zitten om het effect te merken. Verwijder het dan met een doekje met koud water.

Avocado

avocado

Avocado’s hebben veel eigenschappen. Je weet al dat ze kunnen worden gebruikt om verschillende huismiddeltjes te maken, met verschillende functies. Maak deze pasta om striae te bestrijden door een halve avocado te vermalen en te mengen met een eetlepel honing en een eetlepel citroen.

Dit mengsel moet je iedere dag vijftien minuten lang met cirkelbewegingen aanbrengen. Je kunt dit mengsel ook bereiden door een eetlepel olijfolie toe te voegen. Zodat de pasta iets vloeibaarder en makkelijker toepasbaar wordt.

Paardenstaart

Paardenstaart is een wilde plant die vaak voor medicinale doeleinden wordt gebruikt. Je kunt hem vinden in voedsel- en kruidenwinkels. Deze plant bevat veel silicium, een natuurlijke regenerator die cellen helpt te herstellen.

Maak de lotion door 100 gram van deze bladeren te laten weken in acht druppels citroensap en een liter alcoholoplossing van 20%. Doet dit gedurende een maand. Zodra de maand voorbij is, verdun dan de lotion die je gaat gebruiken. Doe dit met evenveel water en breng het twee keer per dag aan op de striae.

Suiker en koffie

suiker

Eén van de belangrijkste basissen voor huidbehandeling is exfoliatie. Het is nodig om dode cellen te verwijderen, zodat nieuwe cellen kunnen verschijnen.

Koffie en suiker zijn allebei natuurlijke exfoliërende middelen, die iedereen bij de hand heeft. Je kunt ze combineren met een paar van de eerder genoemde oliën, zoals olijfolie.

Zelfgemaakt aloë veracrème om striae te bestrijden

Ingrediënten

  • 100 ml vierge olijfolie
  • 50 ml aloë vera-gel
  • 6 capsules vitamine E
  • 4 capsules vitamine E

Bereiding

Combineer alle ingrediënten met een blender.

Pas dit toe op het noodlijdende gebied met een zachte massage, tot het volledig geabsorbeerd is. Je kunt de crème, in een afgesloten schoon bakje, bewaren in de koelkast.

Beweging

Beweging, vooral buiten de deur, laat niet alleen je spieren zich ontwikkelen, maar helpt ook de zuurstofregeling van je cellen. Activiteiten buiten de deur zorgen ook dat je meer vitamine D ontwikkelt, wat heel belangrijk is voor je huid.

De recepten die je net hebt gelezen zijn een paar van de meest effectieve om striae te bestrijden. Ga jij ze proberen? Of ken jij een andere zelfgemaakte truc die je met ons wilt delen?


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.