Tips om de juiste accessoires voor je outfit te kiezen

Hoewel we allemaal graag een volle, onbeperkte kledingkast willen hebben, is dat bijna onmogelijk. Daarom zijn accessoires zo nuttig. Ze kunnen echt het verschil maken en onbegrensde combinaties mogelijk maken. Daarom is het een goed idee om na te denken over welke accessoires je bij je outfit moet dragen.
Tips om de juiste accessoires voor je outfit te kiezen

Laatste update: 28 januari, 2021

De outfit van een vrouw bestaat uit veel verschillende elementen. Hoewel de kleding het belangrijkste is, hebben accessoires de potentie om een look te verbeteren of te verpesten. In dit artikel delen we enkele trucs om de juiste accessoires voor je outfit te kiezen.

Sommige vrouwen houden er niet zo van om accessoires te gebruiken, omdat ze vervelend of zwaar kunnen zijn. Andere vrouwen daarentegen kunnen bijna niet zonder. Ze dragen ze dag en nacht en voelen zich ‘naakt’ zonder ze.

Voor de laatste groep mensen zullen we een aantal interessante ideeën delen. Heb je ooit veel nagedacht over het kiezen van de juiste accessoires voor je outfit? Om perfecte modieuze combinaties te krijgen delen we hieronder enkele aanbevelingen die kan uitproberen.

Regels voor het kiezen van de juiste accessoires voor je outfit

Vrouw met een handtas

Net als bij alle andere dingen moet je eerst aan je persoonlijke smaak en stijl denken. Als je discreter bent en je outfit niet te veel aandacht wilt laten trekken, dan is het beter om te kiezen voor klassieke accessoires met neutrale kleuren. Als je daarentegen graag creatief bent en van kleuren houdt, voeg ze dan toe aan je favoriete outfit.

Het geweldige aan accessoires is hoe radicaal ze een outfit kunnen veranderen. Dezelfde kleding kan er heel anders uitzien met een paar accessoires. Een zin die je altijd moet onthouden is ‘minder is meer’. In de meeste gevallen is het gebruiken van een paar accessoires met een hoge kwaliteit veel beter dan een overvloed aan accessoires dragen.

Enkele basistips

 • Overdrijf niet: draag niet tegelijkertijd oorbellen, hangers, halskettingen, armbanden en ringen. Kies een paar en hou het daarbij.
 • Als je een laag uitgesneden topje draagt, probeer dan accessoires te gebruiken die de aandacht op je gezicht vestigen.
 • Oorbellen kunnen compenseren. Afhankelijk van de vorm van je gezicht kun je verschillende soorten oorbellen kiezen. Kies hangende oorbellen voor ronde gezichten. Gebruik ronde of ringvormige oorbellen voor lange gezichten. Parels zijn een geweldige keuze voor alle omstandigheden!
 • Kettingen moeten niet te strak zitten. Als je halslijn rond en niet erg open is, dan moet een halsketting niet boven je borst uitkomen. Dit is echter wel perfect bij een slanker figuur met een laag uitgesneden outfit.
 • Meng geen goud en zilver. Dit is één van de geboden van de mode. Je kunt ze dragen met andere kleuren, maar nooit samen.

Modieuze accessoires dit seizoen

Verschillende armbanden

Dit jaar kan je met de onderstaande accessoires elk outfit naar een hoger niveau tillen. Ongeacht het feit dat het eenvoudige kledingstukken zijn, zal je zien dat ze een leuke en uiterst trendy look worden.

 • Zakdoeken zijn er in alle kleuren en stijlen. Je kunt ze om je nek of om je haar binden.
 • Chokers of kettingen.
 • Broches zijn momenteel erg modieus en geven een vleugje elegantie. Je kunt ze dragen op blouses of op eenvoudige shirts.
 • Hangers met de woorden ‘Happy’, ‘Peace’, ‘Love’, etc. zijn allemaal in.
 • Armbanden van goud, zilver of andere kleuren.
 • Oorbellen: maxi-oorbellen die naar beneden hangen en de aandacht trekken zijn momenteel erg trendy.
 • Zonnebril: de zomer komt er uiteraard aan en hier kun je dus niet zonder. Ronde zijn erg populair. Probeer de kleur van de monturen of lenzen te combineren met je zwemkleding, nagels of andere accessoires. Je zal er fantastisch uitzien!

Accessoires die je naar het werk kunt dragen

Accessoires voor naar het werk

Werkkleding is over het algemeen discreet en ingetogen. Accessoires kunnen je hier echter bij helpen. Hoe? Een uitstekend idee is om een koordje om je nek te dragen in elke kleur die je maar wilt (afgezien fluorescerende kleuren natuurlijk).

Een choker die precies op de kraag van je shirt zit, is ook een geweldige manier om een formele maar toch modieuze look voor het kantoor af te ronden.

Accessoires voor een modeliefhebbers

Verscheidene accessoires

Als je je haar in een staart draagt, dan kun je kiezen voor grote, opvallende, gouden oorbellen. Ook kan je afhankelijk van het shirt dat je draagt, kiezen voor korte of lange kettingen. Deze combinatie vestigt de aandacht op het bovenlichaam, waarbij we doelen op het gezicht en de schouders.

Om die reden kan je dit het beste combineren met een pantalon of een discrete rok, maar ook met onopvallende schoenen, zodat je niet de aandacht afleidt van de rest van je lichaam.

Hoewel we allemaal graag een volle, onbeperkte kledingkast willen hebben, is dat bijna onmogelijk. Daarom zijn accessoires zo nuttig. Ze kunnen echt het verschil maken en onbegrensde combinaties mogelijk maken.

Daarom is het een goed idee om na te denken over welke accessoires je voor je outfit moet kiezen. Welke accessoires hebben jou voorkeur?


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Gajitos, M. (2006). Hacia el consumo inteligente. Comunicar: Revista Científica Iberoamericana de Comunicación y Educación.
 • Merino, J. P. P. y M. (2008). El comercio. https://doi.org/10.2307/333926
 • Taneja, K., Zhang, Y., & Xie, T. (2010). MODA. In Proceedings of the IEEE/ACM international conference on Automated software engineering – ASE ’10. https://doi.org/10.1145/1858996.1859053

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.