Leuke alternatieve manieren om sieraden te gebruiken

In dit artikel leren we jou 14 eenvoudige en leuke alternatieve manieren om armbanden te gebruiken. Je zal zeker meer dan één alternatief ontdekken dat je vandaag nog wilt uitproberen!
Leuke alternatieve manieren om sieraden te gebruiken

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 04 januari, 2023

Armbanden zijn voor vrouwen één van de populairste accessoires. Ze verschaffen je niet alleen een zekere stijl. Bovendien zorgen ze er ook voor dat jouw volledige verschijning er veel beter uitziet. Ontdek in dit artikel leuke alternatieve manieren om ze te gebruiken.

Je gaat uit met vrienden, je gaat werken of je hebt een afspraakje. Dan verzorg je jouw uiterlijk. Je hebt dan ook enkele originele accessoires nodig om op te vallen en die extra kleur, elegantie of een leuke toets verschaffen (afhankelijk van wat je gaat doen).

Misschien heb je een heleboel armbanden die je door de jaren heen verzameld hebt. Sommige gebruik je nog steeds. Andere nemen alleen maar ruimte in je juwelendoos of lade in. Met een beetje vindingrijkheid kan je deze situatie echter regelen en er bovendien fantastisch uitzien.

Wat betreft accessoires bestaat er één geheim. Draag ze niet allemaal tegelijkertijd. Onthoud ‘less is more’. Natuurlijk heb jij het voor het zeggen!

Leuke alternatieve manieren om sieraden te gebruiken

Alternatieve manieren om armbanden te gebruiken

Iets op een nieuwe manier gebruiken verandert volledig de manier waarop je ernaar kijkt. Als je jouw vergeten juwelen zoals je armbanden wilt hergebruiken, dan moet je eerst het volgende doen. Je moet ze opnieuw uitvinden.

Op die manier kan je compleet nieuwe stijlen bedenken en je kleding een nieuw leven geven. We geven je hier enkele ideeën en leuke alternatieve manieren:

 • Gebruik een halsketting als armband door het snoer meerdere keren rond je pols te winden. Als het een eenvoudige ketting is, dan kan je enkele bedeltjes toevoegen om het wat levendiger te maken.
 • Gebruik een geweven ketting en twee haarspelden om een hoofdband te maken. Het zal ervoor zorgen dat de haarstijl waar jij voor gaat, er nog beter uitziet.
 • Misschien heb je een éénkleurige halsketting en wil je die een beetje opwindender maken. Dan kan je een armband gebruiken en die aan de twee uiteinden van de ketting verbinden. Op die manier maak je de ketting langer en origineler.

Oorringen, bedeltjes en ringen

Oorringen en bedeltjes en ringen

Vele vrouwen hebben al deze juwelen. Wist je dat je ze voor meer dingen kunt gebruiken dan je gewend bent? Hier zijn enkele geweldige ideeën en leuke alternatieve manieren om wat verandering door te voeren:

 • Twee paar oorringen kunnen jouw armband een nieuw uiterlijk geven. Gebruik de oorbellen als bedeltjes!
 • Misschien heb je enkele juwelen waaraan je gehecht bent. Je kan er dus geen afstand van doen. Wel, de kristallen of diamanten zijn perfecte elementen om toe te voegen aan een effen gekleurde armband (of een houten manchet). Je hoeft alleen maar een druppeltje lijm gebruiken en voila! Een manchet versierd met edelstenen.
 • Je kan hetzelfde doen met een bedeltje of met stukjes van oude oorbellen.

Tiara’s en haarattributen

Tiara en haarattributen

Wil je jouw haar laten opvallen, dan kan je dit doen door glanzende, kleurrijke accessoires te gebruiken. Dat kunnen bijvoorbeeld schakels, tiara’s, spelden, sjaals en tulbanden zijn. Een bijzonder comfortabel voorbeeld is een geweven of stoffen hoofdband.

 • Neem een stuk flanel. Knip er dan rechthoeken uit van 10 cm bij 30 cm.
 • Vouw het daarna in tweeën en maak een rechthoek van 5 cm bij 30 cm.
 • Naai de randen aan de binnenkant samen. Draai het dan binnenstebuiten.
 • Draag het rond je voorhoofd en bind het achteraan vast.

Als je handiger met naald en draad bent, dan kan je ook een hoofdband met garen maken. Je zal breinaalden, garen en een ontwerp nodig hebben.

Dit is één van die leuke alternatieve manieren om een accessoire te maken voor een avondje uit of voor een elegantere gelegenheid.

 • Je neemt twee haarspelden.
 • Daarna rijg je een mooie ketting tussen de twee spelden in de vorm van een hoofdband of tiara.
 • Het werkt ook als versiering voor een knotje of een vlecht.

Ook dit is een boeiend artikel:
Vier fantastische tips voor lang en gezond haar

Hoe maak je kettingen en armbanden?

Hoe maak je zelf armbanden

Het hoeft ook niet echt moeilijk te zijn om jouw eigen sieraden te maken. Het enige wat je moet doen, is bepalen welke stijl je wilt. Daarna kies je de materialen uit die je wilt gebruiken.

Armbanden en halskettingen zijn basiselementen bij vele soorten kledingcombinaties. Ze voegen kleur en beweging toe. Bovendien kan je uit zovele mogelijkheden kiezen, van lange tot korte kettingen, gemaakt van schakels of geweven of met edelstenen.

Dit zijn enkele soorten materialen die je wellicht nodig zal hebben om te beginnen met je eigen juwelen te maken:

 • Nylondraad in meerdere kleuren. Je kan de verschillende kleuren draad individueel gebruiken of samen. Maak jouw eigen originele ontwerpen voor halskettingen of armbanden zolang jij ze maar leuk vindt.
 • Bedeltjes, parels, edelstenen, knopen, enzovoort. Je vindt ze gemakkelijk. Ze zijn ook gemakkelijk om als versieringen van jouw creaties te gebruiken. Er zijn hier geen grenzen!
 • Kettingen en metalen elementen. Deze materialen gaan geweldig samen. Bovendien kan je ze ook aanbrengen op kleding, zoals op hemden, jeans en riemen.

Misschien heb je al gemerkt dat het niet veel hoeft te kosten om er goed uit te zien. Met een beetje nieuwe ideeën en creativiteit kan je zelf unieke accessoires maken. Laat jouw enthousiasme werken en ontdek wat jij zelf allemaal kan! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.