4 fouten die je vaak maakt bij de keuze van een outfit

In dit artikel helpen we je om de fouten eruit te vissen die je kunt maken wanneer je jouw outfit uitkiest. We vertellen je ook hoe je ze kan voorkomen. Loop deze tips niet mis!
4 fouten die je vaak maakt bij de keuze van een outfit

Geschreven door Maite Córdova Vena

Laatste update: 09 augustus, 2022

Je kan allerlei soorten fouten maken op het moment dat je de keuze van een outfit moet maken. Deze keuzes helpen jou en je uiterlijk op geen enkele manier.

Nee, we hebben het hier niet over een moderamp. We bedoelen alleen maar dat je de gouden regel moet volgen: evenwicht en harmonie.

In het algemeen zijn deze fouten bij de keuze van een outfit een rechtstreeks gevolg van het feit dat jij je eigen lichaam niet kent. Hiervoor bestaat er altijd een oplossing.

Breng wat tijd voor de spiegel door. Beslis wat jij het leukst vindt. Op die manier kan je deze zones benadrukken.

Aan het andere uiterste van het spectrum bepaal je dan de zones die je niet zo leuk vindt. Je kan dan proberen om ze een beetje te verbergen. Of je kan ook leren om er beter met te leven.

In dit artikel laten we jou zien welke fouten je wellicht maakt op het moment dat je je moet aankleden. We tonen je ook hoe je ze kan verslaan.

Vier vaak voorkomende fouten bij de keuze van een outfit

1. Te streng zijn voor jezelf

Dit is de eerste en meest voorkomende fout die mensen maken bij de keuze van een outfit. We zijn altijd harder voor onszelf. Vaak straffen we onszelf omdat we er niet als een Instagram-model uitzien. Wij zijn altijd onze eigen hardste critici.

Deze zelfsabotage kan eigenlijk zelfs zover gaan dat je je voortdurend slecht voelt over jezelf. Je zal dan ook nooit tot opbouwende ideeën komen.

Toch kan je vermijden dat dit gebeurt. Het is heel belangrijk dat je de nadruk legt op wat je van jezelf leuk vindt. Als je nog steeds niet weet wat dat kan zijn, neem dan de tijd om het te ontdekken.

Een positief en realistisch zelfbeeld krijg je niet van de ene op de andere dag. Het zal ook niet in een rechte lijn verlopen. We kunnen echter met zekerheid zeggen dat het de moeite waard is om deze weg in te slaan. Uiteindelijk en onderweg zal je immers genieten van een goed gevoel en stralend geluk.

Te streng zijn voor jezelf

2. Meer waarde hechten aan de mening van anderen dan aan je eigen mening

We gaan verder naar het volgende punt. Een andere fout die je kan maken bij de keuze van een outfit, is dat je meer waarde hecht aan de mening van andere mensen dan aan je eigen mening.

Wees dus voorzichtig! Het is één ding om aan alles toe te geven wat andere mensen over jou zeggen. Het is echter iets anders wanneer je niemand ooit toestaat iets te zeggen. Je hoeft niet over te gaan tot uitersten.

Wat je echter wel moet doen, is gezonde grenzen stellen. Sta opbouwende kritiek toe. Leer hoe je het op een manier kan analyseren zodat jij uiteindelijk de dingen verandert die je nodig vindt.

Het punt is dat jij jouw eigen meningen niet gewoon wegens de visie van anderen opzij zet. Gelukkig zijn met jezelf is uiteindelijk het belangrijkste.

Meer rekening houden met de mening van anderen

Nog een andere fout die we vaak maken bij de keuze van een outfit, is wanneer we een slachtoffer van de mode zijn. Misschien denk je dat je helemaal mee moet gaan met alle trends om de goedkeuring van andere mensen te krijgen.

Jouw vermogen om door de trends heen een selectie te maken faalt dan. Je slaagt er dan ook niet in om ze aan jouw stijl en jouw lichaam aan te passen.

Wellicht overdrijf je ook op modevlak. Het zal er zeker niet voor zorgen dat je eruit ziet als een model.

Hoe kan je vermijden dat je in deze valkuil trapt? Laat sommige trends aan je voorbij gaan. Niet alle trends werken bij jou. Leer een onderscheid te maken tussen de trends die jou er goed laten uitzien en je een goed gevoel geven en welke niet.

We hebben het al vermeld. Het is een proces van proberen en falen. Bovendien vereist het ook geduld.

Alle trends tegelijkertijd toepassen

4. Jouw favoriete stukken ‘bewaren’ voor speciale gelegenheden

Het heeft geen zin om jouw favoriete kledingstukken of accessoires te bewaren voor ‘speciale gelegenheden’. Meestal zijn het ook die stukken die jou er fantastisch laten uitzien en een fantastisch gevoel geven. Vaak gaat uiteindelijk de tijd voorbij en draag je ze  nooit.

Kleed je aan voor jezelf. Draag de kleding die jou elke dag gelukkig maakt en niet alleen maar op bepaalde dagen.

Ook dit is een boeiend artikel:
Wat zeggen de kleuren die je draagt over jou?

 

Andere fouten die je het beste kunt vermijden

Dit zijn nog enkele andere fouten die je moet vermijden bij de keuze van een outfit:

  • Niet de juiste maat dragen.
  • Overdrijven met kleuren, patronen en accessoires.
  • Je te sexy kleden.

Alles heeft tenslotte met evenwicht te maken en met het genieten van mode. Wees geen slaaf van trends. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.