Het buikje verbergen met deze 7 modetips

Maak jij je zorgen dat jouw buik je uiterlijk zal beïnvloeden? Maak kennis met deze trucjes en draag alle kleding jij je wil.
Het buikje verbergen met deze 7 modetips

Laatste update: 21 december, 2018

Als de zomer in aantocht is hebben we de behoefte om minder kleding te dragen. We tonen je in dit artikel enkele modetips waarmee je het buikje verbergen kunt.

Zomer betekent immers ook dat je meer van je lichaam zal tonen. Voor vele mensen kan dit slecht nieuws zijn. Daarvoor moeten we dus een oplossing vinden.

Voor vele mannen en vrouwen is de buik de vijand. Veel mensen voelen zich ongemakkelijk wanneer ze om één of andere reden ook maar een klein beetje van hun buik laten zien.

Er zijn echter twee feiten die deze ongerustheid kunnen kalmeren. Het eerste en belangrijkste feit is dat niemand perfect is. Hoe je er aan de buitenkant uitziet, bepaalt niet wie je van binnen bent.

Je moet je figuur aanvaarden. Als je het echt wil veranderen, dan moet dat gebeuren omdat je het dat is wat je wil en niet omdat je je onder druk gezet voelt door de maatschappij.

Het andere goede nieuws is dat jouw kleding eigenlijk een enorm hulpmiddel kan zijn.

Hoe kan je enkele extra kilo’s onder je kleding verbergen? We vertellen het je hier.

Modetips hoe vrouwen het buikje verbergen kunnen

1. Lange blouses

Het is een eenvoudig idee maar onfeilbaar. Lange en losse blouses helpen je om zonder problemen je figuur te verbergen. Bovendien zal je je ook comfortabel en goed gekleed voelen.

Je kan dit soort blouse combineren met veel verschillende soorten broeken en jeans. Mis dus de kans niet om er geweldig uit te zien en je zelfs beter te voelen.

Het is echter niet aanbevolen om kleding te dragen die te groot is. Die zullen er eigenlijk voor zorgen dat je er zelfs nog zwaarder uitziet dan je bent. Je moet dus proberen om een maat te vinden die precies goed is: niet te groot en niet te klein.

Draag lange bloezen en verberg je buikje

2. Kies voor donkere kleuren

Vaak kan hetzelfde kledingstuk maar in een andere kleur het uiterlijk van de persoon die het draagt totaal anders maken. De keuze voor zwart is daarom altijd een goed idee. Je kan ook voor andere kleuren kiezen zoals:

  • marineblauw
  • kastanjebruin
  • bordeaux
  • donkergroen
Draag donkere kleuren

3. Kies de juiste snit

Een goed geheim is voor een wijdere snit op de heupen te gaan. Op die manier kan je het buikje verbergen. In dit geval zijn bijvoorbeeld peplum (uitwaaierend ter hoogte van de de taille) en ook de empire-taille uitstekende keuzes.

Bovendien is het een goed idee om deze kledingsnit aan te vullen met ondergoed dat bij je figuur past. Je kan zelfs een riem dragen als dat goed zit en jou een goed gevoel geeft.

Deze twee aanbevelingen zullen je helpen om je silhouet op een spectaculaire manier vorm te geven. Aarzel dus niet om ze te proberen.

Kies de juiste snit

4. Draag geen hipster jeans

De beste keuzes om het buikje te verbergen zijn jeans zich hoog op de heupen of midden op de heupen sluiten. Die zullen je helpen om je gemakkelijker te voelen en zullen ook het buikje verbergen.

Hipster jeans zullen er alleen maar voor zorgen dat je het accent legt precies op dat wat je wilt verbergen.

Draag geen hipster jeans

Modetips hoe mannen het buikje verbergen kunnen

Vrouwen zijn niet de enige personen die er goed willen uitzien in wat ze dragen. Ook mannen hebben deze behoefte. We zullen je dus ook een paar tips voor mannen geven.

Ten eerste kunnen ook mannen de modetips volgen die we voor vrouwen aangegeven hebben. Dit omvat dus:

  • kiezen voor donkere kleuren
  • geen te losse kleding dragen
  • strakke kleding vermijden

5. Kies voor lange jassen

Overjassen zorgen er niet alleen voor dat je er elegant uitziet. Ze zijn ook een uitstekende oplossing wanneer je probeert te verbergen wat eronder zit. Uiteraard is dit in de zomer geen mogelijkheid voor elke dag. In dit geval kun je dus beter verder lezen en ontdek je de volgende trucjes.

Draag lange jassen

6. Kledingontwerp

Wat deze tip betreft, moet je meerdere dingen onthouden. Ten eerste kunnen Amerikaanse jasjes en blazers heel handig zijn, vooral als je ze open draagt.

Anderzijds is het ook beter om broeken te dragen die hoog op de taille sluiten, zolang je buik niet te groot is. Dit zorgt er immers voor dat je benen er langer uitzien. Jij ziet er ook slanker uit.

Tenslotte bevelen we aan om horizontale strepen, spandex en bedrukte stoffen te vermijden. Dit lijken misschien kleine details. Ze hebben echter een grote invloed.

Verzorg je houding

Ook dit is een interessant artikel:
Verbeter je houding en verminder je rugpijn!

7. Postuur en houding

Deze laatste tip waarmee je het buikje verbergen kan, is eigenlijk de sleutel voor zowel mannen als voor vrouwen. We hebben het hier over je houding.

Hetzelfde lichaam kan er heel anders uitzien als je rechtop staat, de kin omhoog en zeker van wie je bent.

Als je beschaamd bent of jezelf verbergt, dan is jouw angst te merken. Dan zal je eigenlijk alles tonen dat je probeert te verbergen. Ga er dus voor vol vertrouwen!

Blijf actief en beweeg

Zoals je kan zien, telt elk detail. Overweeg elke van deze tips. Pas ze toe en verbeter je figuur op een aanzienlijke manier. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.