Ontdek de nieuwe trends in de badpakkenmode

In dit artikel zullen we jou de nieuwe trends in de badpakkenmode voor deze zomer tonen. Loop deze informatie niet mis!
Ontdek de nieuwe trends in de badpakkenmode

Geschreven door Maite Córdova Vena

Laatste update: 09 augustus, 2022

De terugkeer van de jaren negentig is ongetwijfeld de trend die deze zomer zijn stempel zet wat betreft de badpakkenmode. Herinner jij je de beroemde televisieserie Baywatch?

Als je inderdaad die serie kent, dan zal je al gemerkt hebben waar de inspiratie voor de trends in de badpakkenmode vandaan komt.

Baywatch was een serie die een volledig generatie beïnvloed heeft. De serie verhitte ook de stranden. Iedereen kopieerde de badpakken die de acteurs beroemd gemaakt hadden. De eenvoudige reden hiervoor was dat iedereen zich even aantrekkelijk, fris en vooral sexy wou voelen.

De mode voor deze zomer brengt de sensualiteit van die periode met een grote elegantie terug. De vierkante snit van de halslijn is ook terug. Op de rest van de badpakken zijn bovendien enkele interessante veranderingen aangebracht.

In dit artikel zullen we deze veranderingen bekijken.

Soorten halslijnen

Ten eerste zijn de eendelige badpakken dit seizoen heel erg in de mode.

Dit is vooral zo voor die badpakken met de zogenaamde ‘eindeloze’ halslijn. Ze hebben die opening op de rug die bijna tot aan de zijkanten komt. Meestal eindigen ze ook net boven het punt waar de taille begint.

Dit soort halslijn is ongeveer 74 centimeter lang en gaat samen met lange armsgaten. Die zijn ongeveer 25 centimeter lang. Dit helpt om de natuurlijke vormen van elk figuur te beklemtonen. De rug is dus bijna volledig bloot.

Er bestaan echter in de nieuwe badpakkenmode ook alternatieve versies.

De halslijnen in de nieuwe badpakkenmode

Eendelige badpakken hebben een snit rond de benen die er heel retro uitziet. Dit is echt Baywatch.

Ze hebben een halve draai op de rug en heel diepe V-halslijnen. Beroemdheden als Selena Gomez en Kylie Jenner hebben deze stijl van badpakken eigenlijk veel gedragen.

Intussen besluiten anderen om toch het mysterie in stand te houden. Ze kiezen voor een vierkante halslijn en tonen alleen hun rug. De vierkante halslijn geeft alle vrouwelijke silhouetten een mooi uiterlijk. Het helpt ook om de illusie van een platte buik te creëren. De vraag is eigenlijk wie dat niet zou willen.

Uiteraard bestaan er in deze badpakkenmode stijlen voor alle smaken. Sommige badpakken hebben dunne bandjes, andere hebben gekruiste bandjes of zelfs ruches. Het eendelige badpak van Baywatch is nu kleding voor een ‘strandprinses’ geworden.

Het trendy kleurenpalet voor deze zomer

 • Opnieuw zijn de meest opvallende kleuren van de meest trendy stukken vleeskleurig. Ook oudroze en zijn verschillende schakeringen zijn in.
 • Je kan jouw figuur het best belichten in eenkleurige badpakken.
 • In de categorie badpakken voor het zwembad én het strand is wit absoluut een must.
 • Nog een andere heel modieuze kleur is kauwgom-roze. Dit is eigenlijk vooral een kleur voor meisjes die een speelse en extraverte persoonlijkheid hebben.
 • Wanneer je echter geen enkel risico wil nemen, dan zal zwart altijd de beste keuze zijn. Het maakt echter geen deel uit van de ‘basiskleuren’ van de badpakkenmode voor dit seizoen.

Bedrukte stoffen en patronen zijn de trend

Uiteraard zijn niet alle badpakken eenkleurig. Er zijn ook enkele badpakken met verschillende prints en patronen. De matrozenstijl zal absoluut populair zijn. Stoffen met kleine stippen zullen echter de grootste trend zijn in de badpakkenmode van deze zomer.

Een badpak met stippen en ruches zal een geweldige keuze zijn omdat het er heel flirterig uitziet.

 • Bovendien heeft het een tijdloos karakter.
 • Je zal er ook fantastisch uitzien in dit badpak.
Bedrukte stoffen en patronen

Ook de print met jungleplanten zal deze zomer heel erg modieus zijn.

 • Dit zal vooral waar zijn voor de badpakken in oudroze, vleeskleur of wit.
 • Ze zullen immers een zekere liefelijkheid toevoegen aan het design van junglebladeren en bloemen.

Wat in de nieuwe badpakkenmode ook heel populair zal zijn, zijn de gepersonaliseerde badpakken.

 • Die zullen bedrukt zijn met de naam van de persoon of met bepaalde zinnen.
 • Dit soort design brengt hulde aan de zelfliefde en de persoonlijkheid.
 • Personen met invloed en vele andere mensen zullen zelfs geen twee keer nadenken vóór ze hun naam op een badpak zetten.

Wat zal jij bij deze badpakken dragen? Dat is heel eenvoudig: een zonnebril natuurlijk. Ook dit accessoire kan er eentje zijn met een jaren ’90-toets. Dat zal perfect bij jouw badpak passen.

Veel andere accessoires zal je inderdaad niet nodig hebben. Je kan best alleen maar je badpak en je zonnebril dragen. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.