7 oefeningen voor een wespentaille in een oogwenk

Een wespentaille krijgen is geen gemakkelijke opdracht. Want vet verliezen hangt af van diëten en oefeningen.
7 oefeningen voor een wespentaille in een oogwenk
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 16 mei, 2018

Het vet dat zich rond de buik opbouwt, is vaak nog moeilijker te verwijderen dat het vet op andere plaatsen van ons lichaam. In het artikel van vandaag bespreken we zeven soorten oefeningen die je zullen helpen om vet op een doeltreffende manier te laten verdwijnen en een wespentaille te krijgen.

Waarom krijgen we zwembandjes?

De twee voornaamste factoren die bepalend zijn voor de opstapeling van vet zijn voedingsgewoonten en beweging. Maar er zijn nog andere redenen die een rol spelen in het ontwikkelen van deze beruchte en gehate zwembandjes.

Het kan onder andere te maken hebben met de werking van de organen, met stress of met hormonale problemen. In het vervolg van dit artikel leggen we je zeven geweldige oefeningen om in geen tijd een wespentaille te krijgen.

Zeven oefeningen voor een wespentaille

1. De plank

Een wespentaille met de plank

De plankoefeningen worden steeds populairder. Eigenlijk focussen ze op de buikspieren. Maar wanneer je deze oefening doet, kan je het spierstelsel van het volledige lichaam voelen.

 • Zoals je ziet op de foto start de houding voor de plank vanaf de grond met het gezicht naar beneden. Het lichaamsgewicht steunt op de ellebogen en de tenen.
 • Om de oefening op de juiste manier te doen moet je het volledige lichaam in een rechte gestrekte houding op één lijn brengen.

Deze oefening test echt de weerstand uit. Je kan dus ook het aantal reeksen en de duur van de oefening opvoeren.

2. Bergbeklimmen

Vanuit de plankhouding kan je met één eenvoudige oefening het metabolisme versnellen en meer vet in de taille verliezen.

 • Beweeg alsof je probeert te rennen of te klimmen terwijl je in dezelfde houding blijft.
 • Om dit te doen breng je de knieën om beurten in een onafgebroken beweging naar de ellebogen.
 • Deze oefening is geweldig. Want het combineert oefeningen om de veerkracht te vergroten met cardiovasculaire oefeningen.

3. De romp draaien

Een wespentaille met draaibewegingen

Als je een wespentaille wil, dan moet je beide zijden van je romp zo soepel mogelijk houden. Zorg dat ze voortdurend in beweging zijn.

 • Om deze oefening uit te voeren rek je een zijde van de romp volledig uit net alsof je iets hoog wilt grijpen.
 • Je kan de oefening ook zittend op een stoel doen. Strek dan je armen naar de vloer alsof je iets wilt grijpen.
 • Herhaal gedurende de dag deze rekoefeningen aan beide kanten, wanneer je maar kan.

4. Horizontale draaibewegingen

Je kan horizontale draaibewegingen doen om ervoor te zorgen dat je taille in beweging blijft. Draai jezelf alsof je achterwaarts draait zonder de heupen te bewegen.

We kunnen deze oefening uitvoeren met de handen op de taille of door een weerstandsband gebruiken. In sommige sportscholen zijn er toestellen speciaal voor deze oefeningen.

5. Knieën naar de ellebogen brengen

Een wespentaille krijgen

Ga staan met de handen achter het hoofd en de benen lichtjes gespreid. Til één knie op en breng die naar de tegenovergestelde elleboog. Herhaal de oefening terwijl je beide kanten afwisselt.

De volgende oefening is zo ongeveer dezelfde als de vorige. Maar nu liggen we op de grond en kijken we naar het plafond. Wanneer we de oefening liggend doen, dan trainen we de buikspieren zelfs nog meer.

6. Springen

Om de hardnekkigste vetlagen te verbranden moet je wekelijks enkele cardiovasculaire oefeningen doen. Buikspieroefeningen zijn niet genoeg om de hoeveelheid vet te verminderen. Ze helpen eerder om slapheid te bestrijden.

 • Wil je beginnen met vet verbranden, dan kun je een eenvoudige maar uitputtende oefening doen zoals springen. Je kan touwtjespringen, op een trampoline springen of gewoon springen.
 • Maar het is belangrijk dat je altijd in een goede houding springt, met gestrekte rug en gebogen knieën.
 • Probeer om altijd zachtjes neer te komen alsof je op iets zacht landt.

7. Buikdansen

Een wespentaille door buikdansen

Tenslotte mogen we niet vergeten een dans te vermelden die zich richt op het bewegen van de taille.

Buikdansen is een traditionele dans uit het Midden-Oosten. Het is bekend om zijn ruime verscheidenheid aan soepele bewegingen van verschillende lichaamsdelen. Het voornaamste deel is het bekken. Want dit lichaamsdeel beheerst de bewegingen van de taille en de heupen, enzovoort.

Buikdansen is een populaire vorm van training. Want het combineert de opbouw van veerkracht in de spieren met cardiovasculaire training.

Je zal in staat zijn gewicht te verliezen, je soepelheid te verbeteren en je buikspieren te versterken. Maar je zal vooral een wespentaille krijgen door wekelijks te dansen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.