Vier fantastische tips voor lang en gezond haar

Om levendig lang haar te hebben is het belangrijk om de bloedsomloop van de haarzakjes te activeren met massages, die ook helpen om stress te verminderen.
Vier fantastische tips voor lang en gezond haar

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 24 augustus, 2022

Wie kan ontkennen dat een van de beste pronkstukken die een vrouw kan dragen lang en gezond haar is? Hiermee kunt je elke stijl creëren die je wilt en deze in enkele minuten veranderen.

Het krijgen van lang en gezond haar is echter niet zo eenvoudig. Het vereist de juiste gewoontes en de constante toepassing van natuurlijke behandelingen.

Gelukkig zijn er enkele opties die nauwelijks tijd of energie vergen en je verrassende resultaten zullen opleveren.

Je gelooft ons niet? Blijf lezen om enkele goede trucs te ontdekken om lang en gezond haar te krijgen.

Tips voor lang en gezond haar

1. Gebruik natuurlijke shampoo zonder zout

Gebruik natuurlijke shampoo zonder zout

We weten dat het doel van shampoo is om ons haar en de hoofdhuid te wassen. Dat is waarom wanneer je het gaat kopen, je de kenmerken van je haar zou moeten overwegen om de beste optie te kiezen.

Al geruime tijd horen we verhalen over het gebruik van shampoo zonder zout. Dit is meer dan alleen een rage of een verkooptruc. Je moet weten dat zout geen echte voordelen voor je haar oplevert.

Het is eigenlijk precies het tegenovergestelde: zout verergert het kroezen en vermindert de natuurlijke hydratatie, waardoor je haar niet lang en gezond blijft.

Als je een behandeling hebt ondergaan voor steil haar, diepe hydratatie of andere haarbehandelingen hebt laten doen, is het essentieel dat je shampoo zonder zout gebruikt om de effecten te behouden.

Onze aanbeveling is dat je kiest voor de meest natuurlijke shampoo die mogelijk is. Hier is een lijst met recepten die je in enkele minuten kunt maken.

2. Vlecht je haar in

Vlecht je haar in

Als je niet veel tijd hebt om je haar elke dag te doen is je haar invlechten de beste optie om lang en gezond haar te krijgen. Dat geldt ook als je het haar niet zonder het te beschadigen of serums aan te brengen om de schade te bestrijden in model kunt brengen.

Een vlecht is schattig en klassiek. Het is ook gemakkelijk en beschermt je haar tegen giftige stoffen zoals vervuiling.

Dit komt door het feit dat het grootste deel van het haar bedekt en beschermd is. Om te voorkomen dat de blootgestelde delen worden beschadigd, moet je het volgende doen:

 • Borstel of kam je haar tot het zijdezacht is en alle knopen verwijderd zijn.
 • Breng een beschermende olie aan en zorg ervoor dat deze alle haren bedekt.
 • Borstel je haar opnieuw en vlecht het in. Zorg daarbij dat de vlecht niet te strak of te los zit.

Laat de vlecht nooit de hele dag en de hele nacht achter elkaar zitten. Het beste idee is om elke nacht je haar te bevrijden en het te wassen om vetophopingen en algemene viezigheid te voorkomen.

Als je je haar ‘s ochtends liever wast, maak dan ‘s nachts de vlecht los en borstel je haar. Vlecht je haar dan opnieuw in en laat deze vlecht de hele nacht in.

3. Activeer je bloedcirculatie

Activeer je bloedcirculatie

Borstel je haar en geef het vervolgens een massage. Dat is alles wat je moet doen om je bloedcirculatie te verbeteren. Het is een eenvoudige en plezierige behandeling.

Het beste deel is dat als je een zeer stressvolle dag hebt gehad de massage je ook kan helpen een deel van de spanning te verlichten. Vergeet niet dat de massage zacht moet zijn en dat je deze op je hele hoofdhuid moet uitvoeren.

Als je een haarbehandeling gebruikt zal de massage helpen om die voedingsstoffen te activeren.

Een eenvoudige techniek is de volgende:

 • Masseer de hoofdhuid zachtjes met de haren van je borstel terwijl je je haar borstelt.
 • Breng om de 3 dagen een paar druppels lavendelolie op je vingertoppen aan en masseer hiermee je hoofdhuid.

4. Gebruik regelmatig haarmaskers

Gebruik regelmatig haarmaskers

Een haarmasker is een van de meest effectieve en goedkope tips om lang en gezond haar te krijgen. Je kunt je kapper vragen om je het juiste product aan te bevelen op basis van de kenmerken van je haar.

Het probleem hiermee is dat de te koop aangeboden producten meestal vrij duur zijn. Hoewel de resultaten goed zijn en ze lang meegaan, weten we dat we niet altijd het geld hebben om in deze producten te investeren.

Een alternatief is om een ​​huismiddeltje te gebruiken.

Hieronder bespreken we een paar opties om lang en gezond haar te krijgen.

Revitaliserend masker voor vettig haar

Lang en gezond haar hebben zonder je zorgen te maken over overtollig vet is mogelijk. Met dit masker zal de vetheid van je haar verminderen zonder de hydratatie te elimineren.

Pas het hooguit tweemaal per week toe.

Ingrediënten

Bereiding

 • Meng alle drie de ingrediënten in een schaaltje.
 • Breng het mengsel vervolgens aan op schoon en goed uitgekamd haar.
 • Masseer het masker voorzichtig in de wortels van je haar en laat het 15 minuten inwerken.
 • Spoel het masker uit met lauw water.

Masker voor droog haar

Is je haar altijd droog en heb je veel last van gespleten haarpunten? Dit kan het probleem zijn dat voorkomt dat je geen lang en gezond haar hebt. In dat geval zal dit masker een enorme hulp voor je zijn.

Breng het twee tot drie keer per week aan.

Ingrediënten

 • 1 eigeel
 • 5 gram olijfolie
 • 5 gram avocado-olie

Bereiding

 • Meng eerst alle ingrediënten in een schaaltje goed door elkaar.
 • Breng het mengsel vervolgens aan op schoon en goed uitgekamd haar.
 • Bedek het haar met een douchekapje en laat het masker 20 minuten inwerken.
 • Spoel het uit met lauw of koud water.

Maak je geen zorgen over of je haar naar ei gaat ruiken. Nadat je het masker hebt uitgespoeld kun je je haar wassen met een natuurlijke shampoo.

Heb je nog een tip of iets dat je ons zou willen aanbevelen? Welke van deze trucs gebruik je? En welke behandeling geeft bij jou de beste resultaten? 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.